Θεσσαλονίκη: Ενάντια σε κάθε προσπάθεια ανάδυσης του οικοφασισμού

Τον τελευταίο καιρό στην περιοχή της Άνω Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης, έχουν γίνει κινήσεις από ακροδεξιά σκουπίδια (συγκεκριμένα : Ιερός Λόχος, ΕΝΕΘ, ΚΙΝΗΜΑ) προπαγανδίζοντας το αντί-αναρχικό τους παραλήρημα με τρικάκια, σπρέι και αυτοκόλλητα στα σχολεία της περιοχής.

Στην αντίληψη μας έπεσαν κάποια αυτοκόλλητα με οικοφασιστική προπαγάνδα όπως επίσης γνωρίζουμε ότι παρόμοιο υλικό υπάρχει και στα blog τους. Ως απάντηση πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις στα σχολεία αυτά, πετώντας τρικάκια και γράφοντας συνθήματα.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι : Δεν κάνουμε κανέναν διαχωρισμό όταν πρόκειται για την εξουσία. Σιχαινόμαστε κάθε μορφή της. Είτε είναι “απλός φασισμός” ή “πράσινος“, είτε πρόκειται για αναπτυξιακά σχέδια και βιομηχανικές επεκτάσεις, είτε πρόκειται για τα κολαστήρια των σφαγείων και των εκτροφείων.

Δεν έχουμε αυταπάτες.

Ο φασισμός και ο ανθρωποκεντρισμός είναι αξιακά συστήματα βαθιά ριζωμένα σε αυτήν την κοινωνία, και μόνο με την διάλυση της θα πάψουν να υπάρχουν. Απλώς μας προκαλεί αηδία κάθε προσπάθεια ένταξης του αγώνα της απελευθέρωσης της φύσης και των ζώων –ενας εκ φύσεως Αναρχικός αγώνας– μέσα στα σκατά του φασισμού.

Ο οικοφασισμός αποδίδει μια διαστρεβλωμένη εικόνα στον φυσικό κόσμο, βασισμένη στην απόλυτη στασιμότητα της σκέψης που λέγεται φασισμός και τέτοιες άκρως προκλητικές ενέργειες δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες.

ΘΑΝΑΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΗΜΕΡΩΤΗ

ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΕ ΖΩΑ ΚΑΙ ΓΗ

*ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ/ΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Πρωτότυπη δημοσίευση 14/01/2020
via athens.indymedia.org

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες