Πολιτική Δημοσίευσης

H Πολιτική Δημοσίευσης ανώνυμων ή επώνυμων δημοσιεύσεων στο mpalothia.net είναι ακριβώς η ίδια όπως αυτή των indymedia, μα και κάθε open publishing σελιδας αντιπληροφόρησης στον κόσμο. Η ανοιχτή δημοσίευση είναι ένα από τα εφόδια που έχουμε στην προσπάθεια να πάρουμε την πληροφόρηση στα χέρια μας και να προτάξουμε τον δικό μας λόγο και τη δική μας οπτική γωνία για τα γεγονότα που διαδραματίζονται γύρω μας και που οι κάθε λογής εξουσίες ηθελημένα αποκρύπτουν.

Σκοπός του mpalothia.net, ως μέσου αντιπληροφόρησης, δεν είναι ούτε να αναδείξει, ούτε να καταδείξει συγκεκριμένα πρόσωπα, παρά μόνο τα γεγονότα τα ίδια, μακριά από τη λογική της αναπαραγωγής του θεάματος, σε αντίθεση με τα καθεστωτικά ΜΜΕ για τα οποία πίσω από κάθε είδηση κρύβεται ένα συμφέρον, μια πιθανότητα για παραπάνω τηλεθέαση και που ως στόχο έχουν το κέρδος τους, ακόμη και εάν αυτό καταστρέψει ή στοιχίσει ζωές.

Ενώ η ανοιχτή δημοσίευση προσφέρει πλεονεκτήματα, όπως την ανώνυμη δημοσίευση και την αδιαμεσολάβητη πληροφόρηση (με μόνο κριτήριο την Πολιτική Δημοσίευσης), εμπεριέχει και κάποιους κινδύνους. Ένας από τους πιο σοβαρούς είναι να στοχοποιηθούν/συκοφαντηθούν συγκεκριμένα άτομα ή ομάδες, είτε με τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων, είτε με δημοσίευση φωτογραφιών/βίντεο, αληθινών ή όχι.

Η διαχειριστική συλλογικότητα του mpalothia.net δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, ούτε βέβαια να επαληθεύει κάθε φορά και σε κάθε περίπτωση αν κάτι είναι αληθές ή ψευδές, αλλά ούτε και εάν τίθεται κάποιο άτομο σε κίνδυνο, ή πολύ περισσότερο, τις προθέσεις για τις οποίες γίνονται οι εν λόγω δημοσιεύσεις.

Προσωπικά δεδομένα

Οποιαδήποτε αναφορά σε προσωπικά δεδομένα τρίτων (και εν αγνοία τους) θα έχει ως αποτέλεσμα τη διαγραφή των στοιχείων αυτών ή/και ολόκληρης της δημοσίευσης που τα περιέχει. Παραπομπές σε άλλες ιστοσελίδες που περιέχουν τα δεδομένα αυτά, θα κρύβονται ή/και θα διαγράφονται εάν κριθούν επικίνδυνα. Τα συνημμένα αρχεία που περιέχουν τέτοια στοιχεία αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες που απεικονίζουν πράξεις ή δράσεις, που ενδεχομένως μπορεί να κριθούν αξιόποινες από τρίτους, διαγράφονται. Φωτογραφίες που δείχνουν καθαρά πρόσωπα, τα οποία ενδέχεται να γίνουν στόχος τρίτων, κρύβονται ή διαγράφονται. Φωτογραφίες που απεικονίζουν καθαρά πρόσωπα δίνοντας παράλληλα στοιχεία για τα πρόσωπα αυτά, θα διαγράφονται

Δεδομένου ότι αυτό που ενδιαφέρει την αντιπληροφόρηση είναι το ίδιο το γεγονός και όχι τα πρόσωπα, πιστεύουμε ότι θα ήταν καλύτερα να τροποποιούνται φωτογραφίες από μεγάλες πορείες και μαζικές διαδηλώσεις, εκτός κι αν υπάρχει διαφορετική δηλωμένη πολιτική επιλογή.

Βίντεο

Όμοια με τις παραπάνω περιπτώσεις στις φωτογραφίες και λόγω της δυσκολίας να τροποποιηθούν τα βίντεο ώστε να μην είναι φανερά τα πρόσωπα τα οποία μπορεί να είναι ευδιάκριτα, κρύβονται ή/και διαγράφονται τα βίντεο αυτά ή οι δημοσιεύσεις που τα περιέχουν.

Τα παραπάνω δεν ισχύουν για όσους/ες έχουν επιλέξει να βρίσκονται στην αντίπερα όχθη του ανταγωνιστικού κινήματος.

Καταληκτικά

Καθώς η ανοιχτή δημοσίευση δίνει τη δυνατότητα να αναδειχθούν διάφορα γεγονότα, είναι υποχρέωση του καθενός/μιάς από μας που συμμετέχει στο μέσο να διαφυλάξει την ποιότητα και την ακρίβεια της πληροφόρησης, και φυσικά να προστατέψει άτομα ή ομάδες που μπορεί να είναι κομμάτι της πληροφόρησης αυτής.

Όπως είναι ευνόητο, διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε κάποιες επιστολές που μας αποστέλλετε, για λόγους που κρίνουμε πως δε συνάδουν με τους Όρους Χρήσης ή/και την Πολιτική Απορρήτου του mpalothia.net.