Ναύπλιο: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην 22χρονη Π. [Τετάρτη 27/06, 09:00]

0
824

Λάβαμε 21/06/2018

Ο βιασμός ως πράξη είναι η χειρότερη μορφή εξουσίας που μπορεί να ασκηθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Δεν είναι μόνο οι πληγές στο σώμα που το κάνουν να υποφέρει αλλά το τραύμα στην ψυχή που δε θα φύγει ποτέ.

Σε μια συντηρητική κοινωνία όπου το καπιταλιστικό σύστημα προωθεί τον σεξισμό,σε μια κοινωνία που έχει βαθιά ριζωμένες τις πατριαρχικές αντιλήψεις ,την κουλτούρα του βιασμού και του ανδροκεντρισμού ,η άνιση αντιμετώπιση των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας στέκεται εμπόδιο στον διαρκή αγώνα για ισότητα και ελευθερία.Ζούμε σε μια κοινωνία όπου ενοχοποιεί τα θύματα αντί των πράξεων εις βάρος τους, που αφαιρεί το δικαίωμα της αυτοάμυνας ρίχνοντας ευθύνες στο θύμα και όχι στον βιαστή του. Τα σεξιστικά σχόλια έχουν πάρει την μορφή “χιούμορ” αλλά στην ουσία δεν είναι παρά προσβλητικά και ταπεινωτικά.Έτσι όταν μια γυναίκα αμυνθεί απέναντι σε μια παρενόχληση ενός άντρα είναι από πρωτόγονη έως και εγκληματίας ενώ παράλληλα η χυδαία, σεξιστική επίθεση του άντρός είναι πολιτισμός.

Ο σεξισμός κατευθύνει ολοένα και περισσότερο την αντίληψη των ανθρώπων σε μια τυφλή πραγματικότητα που αναιρεί κάθε έννοια ελευθερίας στο να ζούμε και να είμαστε ο εαυτός μας, στο να επιλέγουμε όπως εμείς θέλουμε να αυτοδιαθέτουμε το σώμα μας, στο πως θα ντυνόμαστε όταν βγαίνουμε στο δρόμο,αποβάλλοντας κάθε εξουσιαστική συμπεριφορά.

Γι αυτό ενάντια στα πρότυπα ομορφιάς που προβάλει καθημερινά το σύστημα, τη γυναίκα με τις τέλειες αναλογίες, όλες οι γυναίκες χοντρές η καχεκτικές, με καμπύλες η χωρίς, με πλούσιο στήθος ή άβυζες, με τρίχες η άτριχες θα πρέπει να αντιληφούν πως δεν υπάρχουν για μια αντρική ματιά και πως δεν έχουν να απολογηθούν σε κανέναν για το σώμα τους και την εμφάνιση τους!Η βία στην κάθε μορφή της, ξεπερνά κάθε όριο ,σπέρνει φόβο και ενοχές αποτρέποντας την αυτοάμυνα και οδηγώντας το θύμα στον εγκλεισμό παρασέρνοντας το στην ιδέα του ότι φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για κάθε επίθεση που δέχεται.

Αυτό πρέπει να σταματήσει! Η αυτοάμυνα είναι η μόνη επιλογή των γυναικών απέναντι σε μια κοινωνία που ανατρέφει τους άντρες πρότυπα να φλερτάρουν χυδαία, να βλέπουν τη γυναίκα σαν τρόπαιο και σαν αντικείμενο ηδονής, σαν κάτι κατώτερο από αυτούς. Αυτή η άρρωστη κοινωνία και η κουλτούρα της υστερεί στο να αντιληφθεί την αδικία και την εκμετάλλευση ,αρνείται να αποδεχτεί την αλήθεια για τέτοιες αισχρές ενέργειες.Οι γυναίκες δεν παύουν να θεωρούνται ως αντικείμενα και είναι θύματα του ίδιου του συστήματος ,ενός συστήματος που οι βάσεις του και η δομή του στηρίζονται στην ανισότητα.Γι αυτό η πάλη ενάντια στο σεξισμό και την καταπίεση είναι αξεχώριστα από την ανατροπή του καπιταλισμού.

Δεν ανεχόμαστε κανέναν που δεν τολμά να ανεχτεί το διαφορετικό,κανέναν που κατακρίνει και φέρει την ιδέα της εξουσίας πάνω στους άλλους ανθρώπους ,που δεν αντιλαμβάνεται ότι η ισότητα αποτελεί την βάση για να ζήσουμε ελεύθεροι πέρα από κάθε εξουσία.

Δεν ανεχόμαστε να ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες είναι θύματα σεξιστικών σχολίων,είναι θύματα βιασμού,παγιδευμένες στα στερεότυπα και στην κουλτούρα του να θεωρούνται κατώτερες σε αντίθεση με τους άντρες η ακόμα και με άλλες γυναίκες εξαιτίας της τάξης στην οποία ανήκουν.
Δεν ανεχόμαστε κανένα σεξιστή,κανένα βιαστή,κανένα άρρωστο μυαλό να κατακρίνει,να καταστρέφει και να ελέγχει τις ζωές μας.

Εδω πρέπει να αναφερθούμε στην πρόσφατη κατάπτυστη απόφαση της δικαστικής εξουσίας που για ακόμα μια φορά μας αποδεικνύει την ταξική και πατριαρχική της φύση. Το γεγονός έχει να κάνει με την 22 χρονη κατηγορούμενη απ’ την Κόρινθο που καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλακή επειδή τόλμισε να υπερασπιστεί τον ευατό της και την 17 χρονη φίλη της απέναντι στον 46 χρονο επίδοξο βιαστή τους, σκοτώνοντας τον με μια μαχαιριά.

Αξίζει, επίσης, να σταθούμε στις επαίσχυντες δηλώσεις της εισαγγελέος της υπόθεσης η οποία είπε πως οι συνθήκες στις οποίες μεγάλωσε η 22 χρονη δεν την έκαναν να σέβεται την ανθρώπινη ζωή!

Με το σκεπτικό αυτό λοιπόν η αστική δικαστική εξουσία ποινικοποιεί την αυτοάμυνα και αθωώνει τους βιαστές.
Την ίδια στίγμη που η 22 χρονη καταδικάζεται σε 15 χρόνια επειδή δεν κάθησε να την βιάσουν, ένας στρατιωτικός που βίαζε κατεξακολούθηση την κόρη του καταδικάστικε σε 12 χρόνια με αναστολή και κυκλοφορεί ελεύθερος!

Ήταν βλέπετε άνδρας και σε αντίθεση με την 22 χρονη ο στρατιωτικός σεβόταν την ανθρώπινη ζωή γι’ αυτό δεν σκότωσε την κόρη του, μόνο την βίαζε.
Στεκόμαστε στο πλευρό της 22 χρονης αλλά και κάθε γυναίκας που επιλέγει να αντισταθεί και να υπερασπίσει την αξιοπρέπεια και τη ζωής της όχι μόνο απένατι σε σεξιστές και βιαστές αλλά και σε ένα ολόκληρο σύστημα που κανονικοποιεί όλες τις απάνθρωπες και μεσαιωνικές αντιλήψεις.

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου και ώρα 9:00π.μ. καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ναυπλίου όπου εκδικάζεται στο εφετείο η υπόθεση της 22 χρονης Π. από την Κόρινθο.

ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ 22 ΧΡΟΝΗ 

ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ

Α.Σ.ΣΕΙΡΗΝΕΣ

fb event