Κέρκυρα: Περιστατικό στοχοποίησης και προσαγωγής

0
1247

Λάβαμε 17/12/2020

To απόγευμα της Τρίτης 15/12 και ενώ κινούμαστε με αυτοκίνητο σε δρόμο μονής κατεύθυνσης στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, όχημα της Ο.Π.ΚΕ. ξαφνικά εμφανίζεται μετωπικά και μας κλείνει τον δρόμο. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μας περικύκλωσαν ακόμη 4 μηχανές (αη)ΔΙΑΣ με αναμμένους φάρους. Δημιουργώντας ένα σκηνικό τρομοκρατίας με τους πάνοπλους μπάτσους να είναι σε κάθε γωνία και τους ασυρμάτους να φωνάζουν συνεχώς διαταγές για το τι θα επακολουθήσει ξεκίνησε ο έλεγχος των προσωπικών μας αντικειμένων (τσάντες, τσαντάκια) και του οχηματός μας, χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας έλεγχος των δικαιολογητικών μας για την μετακίνησή μας.

Ταυτόχρονα με όλη αυτήν την διαδικασία ρωτάγαμε συνεχώς τί συμβαίνει, τί ψάχνουν και ποιός είναι ο λόγος της ακινητοποίησής μας. Οι απαντήσεις τους ξεκίνησαν από το ότι είναι ένας τυπικός έλεγχος, συνέχισαν ότι πρόκειται για τυπικό έλεγχο του οχήματος για ναρκωτικές ουσίες και επικίνδυνα αντικείμενα και κατέληξαν στο ότι έχει γίνει ανώνύμη καταγγελία εις βάρος μας. Με το πρόσχημα αυτό μας ανακοίνωσαν την “απλή” προσαγωγή μας και μας ζήτησαν να τους ακολουθήσουμε στην ασφάλεια. Αφού ήρθε μετά απο αρκετή ώρα και ο υπεύθυνος ξεκίνησε ο έλεγχος των δικαιολογητικών μας για την μετακίνησή μας. Για μια ακόμη φορά αρχίσαμε να ρωτάμε γιατί βρισκόμαστε εκεί και η απάντηση που πήραμε ήταν ότι είναι ένας απλός έλεγχος μετακίνησης. Η αντίδρασή μας εδώ ήταν άμεση και έντονη καθώς το αντιφατικό μεταξύ ενός “απλού” ελέγχου και μίας προσαγωγής ήταν ολοφάνερο. Μέσα από μια σειρά ερωτήσεων ο υπεύθυνος του φιάσκου προσπαθούσε να βρεί κάποιο κενό στην μετακίνησή μας για να μπορέσει να επιβεβαιώσει τους λόγους που οδήγησαν στην προσαγωγή μας-χωρίς όμως να τους έχει γνωστοποιήσει ακόμα σε εμάς. Το μόνο που κατάφερει να βρεί ήταν μια διαφορά των 8 λεπτών (γι’ αυτόν 10 ) ανάμεσα στα χαρτιά μας! Χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι με αυτό το στοιχείο, μας ρώτησε αν έχουμε μετακινηθεί ξανά μέσα στην ημέρα. Η ερώτηση αυτή μας ακούστηκε πολύ περίεργη και θέλοντας να μάθουμε τι σημασία έχει γιαυτούς ρωτήσαμε γιατί τέθηκε. Σε αυτό το σημείο δεν μπορούσε να κανει διαφορετικά απο το να μας πεί ότι κάποιος συναδελφός του μας είδε να βρισκόμαστε στην κατάληψη Αντινομία απο τις 12.30 το μεσημέρι. Το γεγονός ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις για την παρουσία μας στον συγκεκριμένο χώρο και το ότι δεν τοποθετηθήκαμε πάνω στην “κατηγορία” αυτή τους ανάγκασε να μας αφήσουν ελεύθερες.

Δεν πέφτουμε απο τα σύννεφα. Το σύστημα και τα τσιράκια του προσπαθούν ανελέητα να κάμψουν τις αντιστάσεις μας και επιτίθονται με μανία σε ανθρώπους που δεν σταματούν να αντιστέκονται. Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν με το να διασπείρουν τον φόβο και αυτό που ζητάνε είναι να μένουμε αδρανείς και συναινετικοί. Ασχέτως με το αν βρισκόμασταν η όχι στην κατάληψη την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, εμείς θέλουμε να δηλώσουμε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με την φυσική μας παρουσία -και κόντρα σε όλες τις απαγορεύσεις- τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τις καταλήψεις μας, τα οποία στις δυστοπικές μέρες που ζούμε αποτελούν μια ανάσα ελευθερίας και χαράς. Θα υπερασπιστούμε την ατομική και συλλογική μας ελευθερία, ακόμα και σε περιόδους που ασφυκτικά στενεύει ο κλοιός της καταστολής θα σταθούμε δίπλα δίπλα για να επιτεθούμε σε ότι μας πνίγει. Τις στιγμές λοιπόν που συναντιόμαστε, τις στιγμές που συζητάμε και δρούμε απο κοινού, στιγμές που πολύ θα ήθελαν να μας τις στερήσουν σε καμία περίπτωση δεν θα τις θυσιάσουμε για την ευημερία των εξουσιαστών μας.

Μπροστά στην επικοινωνία και την επαφή με τους φίλους και τα συντρόφια μας τα απαγορευτικά μέτρα για την δήθεν προστασία μας που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση μας αγγίζουν στο απειροελάχιστο. Μέτρα που βρωμάνε πειθάρχηση και έλεγχο, εγκλεισμό, απαγορεύσεις, πρόστιμα, απομόνωση. Η υγειονομική μας προστασία μας επιβάλλεται με καταστολή σε όλες τις μορφές της. Απο τις μπατσοκρατούμενες πόλεις μας, την πολιτική στοχοποίηση, τις προσαγωγές, τις συλλήψεις μέχρι τους ξυλοδαρμούς που οδηγούν ακόμα και στον θάνατο. Για ποιά μέτρα προστασίας μιλάμε λοιπόν; Τα μέτρα, και ας μην γελιόμαστε, οι περισσότεροι τα τηρούν σιωπηλά υπό την απειλή ενός προστίμου και γνωρίζοντας οτι οι μπάτσοι όχι μόνο δεν δείχνουν καμία κατανόηση αλλά λυσσασμένα μοιράζουν τα πρόστιμα σωριδόν, αφού ο μόνος σκοπός είναι η είσπραξη και όχι η προστασία μας. Χωρίς να θέλουμε να μπούμε στην διαδικασία να αναδείξουμε τις ευθύνες της κυβέρνηση και το τι θα μπορούσε να είχε κάνει πιο σωστα ή καλύτερα τι δεν έκανε καθόλου θα αναφέρουμε δυο πολύ πρόσφατα παραδείγματα οικονομικής σπατάλης εν μέσω καπιταλιστικής πανδημίας. –

-Το κράτος ενισχύει με σύγχρονο μπατσοεξοπλισμό την ελ.ας με κόστος δαπάνης τα 31 εκατομμύρια!

-Σε τοπικό επίπεδο και με το νησί να καταρρέει σε υποδομές ( κατεστραμμένοι και πλημμυρισμένοι δρόμοι, παντελής έλλειψη φωτισμού ακόμα και σε κεντρικές οδούς που συχνά μετατρέπονται σε δρόμους-καρμανιόλες και η λίστα δεν έχει τελειωμό) ο δήμος Κέρκυρας ξοδεύει 20 χιλιάδες ευρώ για να στήσει ένα χριστουγεννιάτικο τσίρκο αποσπώντας προσωρινά την προσοχή απο την σύγχρονη μιζέρια και την δολοφονική διαχείριση της κρίσης.

Να είστε σίγουροι οτι όσο θα αναβαθμίζεται η κρατική σας καταστολή άλλο τόσο θα κλιμακώνονται και οι αντιστάσεις μας.

Οι πρακτικές τους δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν.

Να σπάσουμε τον φόβο στην πράξη, να γκρεμίσουμε τον “πλαστικό” τους κόσμο.

Υ.Γ. Για εμάς συνυπεύθυνο είναι και εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας που σε μια τέτοια περίοδο εξαθλίωσης και ενώ στην γωνία περιμένει ενα δυστοπικό μέλλον επιλέγει να παραμένει ακινητοποιημένο και υποδουλωμένο. Φορέστε για ακόμα μια φορά τα ψεύτικα χαμόγελά σας, στολιστείτε, καταναλώστε και αφού ξαπλώσετε μπροστά στην τηλεόραση κοιμηθείτε γαλήνια δίπλα στα χριστουγεννιάτικα στολίδια σας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα σε εκείνα τα κομμάτια της κοινωνίας ανά την υφήλιο που συνεχίζουν να αντιστέκονται και να μάχονται ενάντια στην κρατική βία.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα με τους διωκόμενους αγωνιστές και τους πολιτικούς κρατούμενους.

Μέχρι όλα να είναι ελεύθερα.

Ρ.Ο.