Καμπάνια αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους αναρχικούς

0
842

Αλληλεγγύη στους 4 συντρόφους που διώκονται για την υπόθεση «σύντροφοι-συντρόφισσες»

Στις 8 και 9 Μαρτίου 2020, έπειτα από επιχείρηση της κρατικής ασφάλειας συλλαμβάνονται τρεις σύντροφοι και μια συντρόφισσα. Μοναδικό στοιχείο η υποτιθέμενη οπτική ”αναγνώριση” του πρώτου συλληφθέντα, σε βίντεο της επίθεσης στο ίδρυμα Μητσοτάκη, από δυο ασφαλίτες. Λόγω των φιλικών και συντροφικών σχέσεων τους συλλαμβάνονται και οι υπόλοιποι τρεις. Βρίσκονται και οι τέσσερεις, διωκόμενοι για μία τεράστια δικογραφία που περιλαμβάνει 54 επιθέσεις. Και βάσει του νόμου 187Α, κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε υποτιθέμενη τρομοκρατική οργάνωση με το όνομα «Σύντροφοι-Συντρόφισσες».

Λίγα λόγια για το κατασκεύασμα της οργάνωσης «Σύντροφοι-Συντρόφισσες», από την τοποθέτηση της διωκόμενης συντρόφισσας, /…/Ιδού λοιπόν, το κράτος προσπαθώντας να πουλήσει το ιδεολόγημα του “πολέμου ενάντια στη τρομοκρατία” κατασκευάζει οργανώσεις. Η τρομοκρατική οργάνωση που δημιούργησαν, με την επωνυμία “σύντροφοι συντρόφισσες”, είναι όπως ισχυρίζονται, μια οργάνωση η οποία δρα από το 2016 μέχρι και σήμερα και πραγματοποιεί επιθέσεις στην Αθήνα. Η λογική αυτή ξεπερνά τα όρια του κανονικού και του πραγματικού με έναν τρόπο που μόνο γελοίος μπορεί να χαρακτηριστεί. Ουσιαστικά το όνομα της περίφημης αυτής οργάνωσης, δεν είναι παρά μια υπογραφή που χρησιμοποιεί ο ευρύτερα α/α χώρος χρόνια τώρα. Τη χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν, τη χρησιμοποιούν στο παρόν και θα τη χρησιμοποιήσουν στο μέλλον. Ο καθένας άμα ψάξει θα βρει εκατοντάδες κείμενα με την ίδια υπογραφή σε όλη την Ελλάδα, πολύ πιθανόν και στο εξωτερικό. Η νέα αυτή μεθόδευση, η χρήση δηλαδή μιας ευρύτερης υπογραφής και η μετατροπή της σε ονομασία τρομοκρατικής οργάνωσης, είναι κάτι το πρωτόγνωρο που μόνο σκοπό έχει το “τσουβάλιασμα” ενός μεγάλου, ετερόκλητου και πολύμορφου πεδίου δράσης του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς επίσης και τον εκφοβισμό όσων ανήκουν σε αυτό. Σειρά επόμενων τρομοκρατικών οργανώσεων είναι: “αλληλέγγυοι- αλληλέγγυες”, “αναρχικοί – αναρχικές”, “κομμουνιστές – κομμουνίστριες” και το τσουβάλι δεν έχει τελειωμό./…/.

Έπειτα από μια εβδομάδα κράτησης στην ΓΑΔΑ, οι σύντροφοι αφήνονται ελεύθεροι με σκληρούς περιοριστικούς όρους (παρών 3 φορές το μήνα σε ΑΤ, απαγόρευση επικοινωνίας και συναναστροφής μεταξύ τους, απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε πολιτική συνάθροιση ή πορεία, απαγόρευση εισόδου στην περιοχή των Εξαρχείων, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, δέσμευση όλων των περιουσιακών τους στοιχείων), ενώ στον σύντροφο που ”αναγνωρίστηκε” στο βίντεο επιβάλλεται επιπλέον η μετεγκατάσταση του στην γενέτειρά του. Οι περιοριστικοί αυτοί όροι, έχουν πολύ συγκεκριμένες επιπτώσεις στις ζωές των τεσσάρων κατηγορουμένων, καθώς σκοπός τους είναι η διάλυση της κοινωνικής τους ζωής και της πολιτικής τους δράσης, αλλά και η άνευ όρων οικονομική τους εξόντωση. Επιπλέον, ο όρος της μόνιμης εγκατάστασης του πρώτου συλληφθέντα συντρόφου μακριά από την πόλη που ζούσε επί χρόνια, τον αποκόπτει πλήρως από τις βιοτικές σχέσεις και την εργασία του, κάνοντας προφανές πως ολόκληρη αυτή η δίωξη αποτελεί μια ‘’βεντέτα’’ από την κρατική ασφάλεια, εναντίων των συντρόφων και της συντρόφισσας.

Οι ίδιοι από την αρχή αυτής της τραγελαφικής σκευωρίας, αρνούνται όλες τις κατηγορίες δηλώνοντας δημόσια, πως διώκονται αποκλειστικά για την πολιτική τους ταυτότητα. Βάσει των τρόπων με τους οποίους το κράτος διώκει αναρχικούς, και επτά μήνες μετά, η ασφάλεια -πασχίζοντας- δεν έχει βρει κανένα στοιχείο (DNA, αποτυπώματα, κλήσεις, μηνύματα), που να συνδέει τους τέσσερεις με κάποια επίθεση. Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο καταρρέει και το μοναδικό στοιχείο της δικογραφίας, καθώς με επίσημη πραγματογνωμοσύνη των ίδιων των εργαστηρίων της αστυνομίας και ανεξάρτητου τεχνικού πραγματογνώμονα, αποκλείεται ρητά η ύπαρξη του συντρόφου στο βίντεο της επίθεσης στο ίδρυμα Μητσοτάκη. Η ίδια λοιπόν η αστυνομία, παραδέχεται πως ο σύντροφος που συνελήφθη αρχικά και λόγω αυτού διώκονται οι υπόλοιποι, δεν ταυτοποιείται στο βίντεο της επίθεσης στο ίδρυμα Μητσοτάκη.

Αυτή την στιγμή λοιπόν, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο ή ένδειξη ενοχής, οι σύντροφοι και η συντρόφισσα εξοντώνονται σε κάθε τομέα της ζωής τους από το κράτος. Αυτό μόνο και μόνο επειδή όρθωσαν ανάστημα. Επειδή βρήκαν τη θέση τους ανάμεσα στους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου και αγωνίστηκαν ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, ενάντια στη συστηματική εξαθλίωση δισεκατομμυρίων ανθρώπων, ενάντια στο φασισμό και την πατριαρχία, ενάντια στην καταστροφή της φύσης και των εξαφανισμό μη-ανθρώπινων ζωών.

Στις ημερομηνίες, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, οι σύντροφοι και η συντρόφισσα καλούνται στον ανακριτή για συμπληρωματική κατάθεση, όσον αφορά μια επιπλέον επίθεση, αναμένοντας το “κλείσιμο” της ανακριτικής διαδικασίας.

Σύντροφοι και συντρόφισσες, εδώ και 7 μήνες, οι 4 διωκόμενοι αναρχικοί συστηματικά εξοντώνονται οικονομικά από το κράτος με μία δίωξη που τα νομικά-δικαστικά της έξοδα έχουν ξεπεράσει συνολικά κατά πολύ τα 10.000 ευρώ. Στις απολογίες τους τον Νοέμβριο, τα νομικά έξοδα θα ξεπεράσουν και πάλι τα 3.000 ευρώ. Οι σύντροφοι προσπαθούν με δυσκολία να ανταπεξέλθουν σε αυτά τα οικονομικά βάρη, την ίδια στιγμή που οι λογαριασμοί τους είναι παγωμένοι και βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία. Στην συνθήκη που επικρατεί λόγω της πανδημίας του covid-19, που είναι αδύνατο για προφανείς λόγους να πραγματοποιηθούν ανοιχτές μαζικές εκδηλώσεις οικονομικής στήριξης, αποφασίσαμε να στραφούμε στην οικονομική ενίσχυση μέσω του Firefund. Καλούμε σε διεθνή στήριξη και αλληλεγγύη με τους 4 συντρόφους. Κανένας μόνος του απέναντι στο κράτος.

Είναι δεδομένο πως η δίωξη των συντρόφων από την αστυνομία αποτελεί μία ακόμα προσπάθεια πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής εξόντωσης τεσσάρων αναρχικών. Η δίωξη αυτή όμως, θα βρει απέναντι της τους ασταμάτητους αγώνες για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Η αλληλεγγύη θα νικήσει το σκοτάδι του ολοκληρωτισμού.

ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ”ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους συντρόφους για την υπόθεση «σύντροφοι-συντρόφισσες» | Σύντροφοι-Συντρόφισσες

Για οικονομική ενίσχυση στο firefund.net