Για την Πανεργατική Απεργία και απεργιακή συγκέντρωση

0
1615

Λάβαμε 28/11/2020 από bookworker.wordpress.com

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ – ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πανεργατική Απεργία και απεργιακή συγκέντρωση

Η απεργία στις 26 Νοέμβρη ήταν μια πετυχημένη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα αντίστασης στη θανατο-πολιτική, στις κυβερνητικές / κρατικές επιλογές που προσπαθούν να «αντιμετωπίσουν» την πανδημία με (χρυσοπληρωμένη στους καναλάρχες) προπαγάνδα από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης… χωρίς να παίρνονται μέτρα στήριξης του δημόσιου υγειονομικού συστήματος (προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, ΜΕΘ κλπ).
Δεκάδες νεκροί κάθε μέρα, χιλιάδες κρούσματα, χιλιάδες αβοήθητοι και απροστάτευτοι πολίτες… αυτή είναι η πραγματικότητα της πετυχημένης διαχείρισης, που διατυμπανίζει η κυβέρνηση.

Η σημερινή απεργία πρόβαλε με αγωνιστικό τρόπο το αίτημα όλων των εργαζομένων: ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Η σημερινή απεργία πρόβαλε την απαίτηση: ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ…. να πληρώσουν οι καπιταλιστές που χρόνια τώρα αυξάνουν τα κέρδη τους. ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟ. Να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο Βρούτση.

Η σημερινή απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις και δράσεις (ιδιαίτερα η απεργιακή συγκέντρωση / διαδήλωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στο κέντρο της Αθήνας) ήταν η απάντηση του εργατικού κινήματος στην κρατική καταστολή, τις απαγορεύσεις, τα πρόστιμα, τους ξυλοδαρμούς, τις συλλήψεις όλου του προηγούμενου διαστήματος. ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα σωματεία. Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Ο Σύλλογός μας μαζί με άλλα Εργατικά Σωματεία από τον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέασυμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.Ο αγώνας για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων συνεχίζεται.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ.

δείτε:

την ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ) για την Απεργία της Πέμπτης

την ανακοίνωση των Εργατικών Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα