Ηράκλειο: Δηλώσεις μετάνοιας δεν κάνουν οι αντάρτες!

0
884

«Δεν θέλω να μας λυπούνται οι εχθροί μας μήτε και όποιοι εγκάρδια αγαπάμε. Ακούστε, λοιπόν, την αλήθεια: Σύντροφοι εμπρός στον πόλεμο. Από την καρδιά μου σας αγαπώ, ήμουν και είμαι όμοιος σας και μαζί και ο πιο μεγάλος εχθρός σας. Τον εχθρό σας πρέπει να τον ζητάτε, στον πόλεμο σας πρέπει να μάχεστε για τις ιδέες σας. Και αν η ιδέα σας νικηθεί τότε η αξιοπρέπεια σας πρέπει να φωνάζει: ΝΙΚΗΣΑ!» Φ.Νίστε

Στις 8 Ιανουαρίου ο κομμουνιστής κρατούμενος Δ. Κουφοντίνας ξεκινά απεργία πείνας διεκδικώντας την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο για τις φυλακές, όχι μόνο εισάγεται φωτογραφικός νόμος για τον Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος δημιουργεί καθεστώς εξαίρεσης για τους κρατούμενους για υποθέσεις «τρομοκρατίας» αλλά ακόμη και αυτός δεν εφαρμόζεται εφόσον προβλέπει την μεταγωγή του κρατουμένου στην κλειστή φυλακή που κρατούνταν μέχρι πρότινος (σ.σ. Φυλακές Κορυδαλλού).

Η εκδικητική μεταχείριση προς τον Δ. Κουφοντίνα δεν θεωρούμε ότι μένει μόνο σε ένα παιχνίδι ρεβανσισμού μεταξύ αυτού και της οικογένειας Μητσοτάκη/Μπακογίαννη, όπως σπεύδουν να το παρουσιάσουν ΜΜΕ και άλλοι παρατρεχάμενοι, αλλά μια συνολικότερη δήλωση από όλη την παράταξη της ΝΔ ότι το δόγμα «νόμος και τάξη», ήρθε για να μείνει. Στο πρόσωπο του Δ. Κουφοντίνα βλέπουν αυτό που το αστικό κράτος φοβάται περισσότερο: όσους-ες σηκώνουν κεφάλι, αμετανόητοι-ες, ακόμη και όταν τα πάντα γύρω τους καταρρέουν.

Η εποχή που ζούμε μας προστάζει να πάρουμε αποφάσεις, να δράσουμε και να συγκρουστούμε με το τέρας που γεννιέται. Κεκτημένα χρόνων χάνονται(σ.σ νομοσχέδιο για εργασιακά, εκπαιδευτικό, διαδηλώσεις/απεργίες) ενώ η εξουσία με απίστευτη αυθάδεια προσπαθεί να ποδοπατήσει οποιαδήποτε αντίσταση. Το δίλημμά είναι ένα ,διαρκής αγώνας ή υποταγή. Ο αγώνας του Δ. Κουφοντίνα πρέπει να γίνει αγώνας όλων μας, γιατί μια πιθανή δολοφονία του συντρόφου, ξεκάθαρα προοικονομεί τη μελλοντική εκδικητική στάση του κρατικού μηχανισμού απέναντι σε όσους/ες επιλέγουν ξεκάθαρη θέση στον κοινωνικό πόλεμο. Μπορεί στην Ελλάδα του 2021, να μην υπάρχει θανατική ποινή αλλά οι δηλώσεις της κυβέρνησης (σ.σ Α.Γεωργιάδης) είναι ξεκάθαρες:

Στέλνουν τον απεργό πείνας Δ.Κουφοντίνα για θάνατο!

Από την μεριά μας αρνούμαστε να δεχθούμε ότι το βάρος αυτού του αγώνα ο Δ. Κουφοντίνας θα το σηκώσει μόνος του. Έτσι, την Πέμπτη 18/2/21 περίπου 60 σύντροφοι και συντρόφισσες επιλέξαμε να κινηθούμε σε γειτονίες του κέντρου του Ηρακλείου φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας τρικάκια ως μια ελάχιστη ένδειξή αλληλεγγύης στον απεργό πείνας. Κατά την διάρκεια της πορείας επιτεθήκαμε με χρώματα στα δικαστήρια σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης (Δικαιοσύνης), μεταφέροντας ένα κομμάτι της βίας στις πλάτες όσων υπερασπίζονται την πολιτική απόφαση της ΝΔ για εξόντωση του απεργού πείνας.

Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=bg3bD2z7OUw&ab_channel=Alerta

Νίκη στην απεργία πείνας του κομμουνιστή Δ. Κουφοντίνα

Άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού

Δύναμη σε όσους και όσες συνεχίζουν να αντιστέκονται

Μέχρι την συθέμελη καταστροφή κάθε φυλακής

Αναρχικοί/ες
Φλεβάρης 2021
Ηράκλειο Κρήτης

Αρχική δημοσίευση 20/01/2021 στο athens.indymedia.org