24/2 Εφετείο 5ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα

0
986

Λάβαμε 21/02/2021

24/2 Εφετείο 5ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα – Να σταματήσουν οι εκδικητικές μεταγωγές της Πόλας Ρούπα – Κανένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους.

Στις 24 Φλεβάρη (Τετάρτη, 9:30 πμ) στο ειδικό δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού συνεχίζεται το εφετείο της 5ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο που οργανώθηκε τον Φλεβάρη του 2016 από την Πόλα Ρούπα μέλος του Ε.Α. για την απελευθέρωση του Νίκου Μαζιώτη (και άλλων κρατουμένων) από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Μια ενέργεια που συνιστά μια κορυφαία δράση αντίστασης και αλληλεγγύης με ισχυρούς συμβολισμούς και μηνύματα. Και όχι μόνο σαν ενέργεια αυτή καθ’ εαυτή – μιας και ούτως ή άλλως έθετε σε κίνδυνο την ζωή της συντρόφισσας, ειδικότερα με την εξέλιξη που είχε–, αλλά γιατί ο στρατηγικός στόχος αυτής της ενέργειας ήταν πολιτικά αναγκαίος και πολύ σημαντικός. Γιατί εκτός από την απελευθέρωση του αιχμάλωτου συντρόφου του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη (και άλλων κρατουμένων), η συνέχιση του επαναστατικού αγώνα σε μια εποχή που η επαναστατική προοπτική έμοιαζε σχεδόν ‘‘παρωχημένη’’ και σαν επεισόδιο μιας άλλης ιστορικής εποχής, η ανανέωση και η συνέχιση της επαναστατικής δράσης ήταν (και είναι πάντα) επίκαιρη και αναγκαία στο κοινωνικό-ταξικό πόλεμο –ιδιαίτερα σήμερα– που το κυρίαρχο σύμπλεγμα οικονομικο-πολιτικής εξουσίας βρίσκεται στη πιο ολοκληρωτική, δολοφονική του φάση.

Για τη συνέχιση της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα και την επαναστατική προοπτική επιχείρησε η Πόλα Ρούπα την συγκεκριμένη ενέργεια για την οποία πρωτόδικα, καταδικάστηκε σε 120 χρόνια κάθειρξη (κατά συγχώνευση 65) ενώ ο Νίκος Μαζιώτης σε 37 (κατά συγχώνευση 24) για ηθική αυτουργία. Στην δίκη αυτή εκδικάζονται και 2 απαλλοτριώσεις τραπεζών, της Εθνικής τράπεζας στη Μαλεσίνα και της Πειραιώς στο νοσοκομείο Σωτηρία. Απαλλοτριώσεις για τις οποίες ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο Επαναστατικός Αγώνας και η ίδια η συντρόφισσα, τη πολιτική ευθύνη για τη τράπεζα Πειραιώς. Οι απαλλοτριώσεις τραπεζών –ως κομμάτι του ληστρικού μηχανισμού κράτους και κεφαλαίου– είναι μια παμπάλαια ιστορική πρακτική των επαναστατικών κινημάτων όπου γης με στόχο τη τροφοδότηση του αγώνα. Οι συγκεκριμένες απαλλοτριώσεις τραπεζών εντάσσονται στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών πράξεων/δράσεων για τη χρηματοδότηση της ίδιας της απόπειρας απόδρασης με ελικόπτερο, την οργάνωση και τη πραγματοποίησή της (και δευτερευόντως φυσικά, για τη επιβίωση στη ‘‘παρανομία’’).

Τόσο το εφετείο της 5ης δίκης (στις 24/2/) για την απόπειρα απόδρασης όσο και το εφετείο της 3ης δίκης –για την επίθεση στη ΤτΕ-Παράρτημα ΕΚΤ-γραφείο ΔΝΤ– που έχει οριστεί για τις 3/3, διεξάγονται κάτω από δύσκολες συνθήκες, εν μέσω αλλεπάλληλων μεταγωγών από τις φυλακές Ελαιώνα-Θήβας στον Κορυδαλλό και αντίστροφα. Μέχρι στιγμής η Πόλα Ρούπα έχει μεταχθεί τουλάχιστον 8 φορές σε διάστημα λιγότερο των 4 μηνών. Σημειωτέον, ότι ο αριθμός αυτός δεν προσμετράται στην απαγωγή/μεταγωγή της την περασμένη άνοιξη αιφνιδιαστικά μέσα στη νύχτα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια κινητοποίησης στις γυναικείες φυλακές (στην οποία πρωτοστάτησε).Αφορά στις διαρκείς, από δίκη σε δίκη μεταγωγές της που ‘‘υποτίθεται’’ γίνονται για να παρίσταται στα δικαστήρια για τις συγκεκριμένες υποθέσεις.
Σε κάθε περίπτωση είναι ένα καθεστώς διαρκούς εξαίρεσης μιας αντάρτισσας πόλης που αψήφησε το θάνατο και ανέλαβε (όπως και ο σύντροφος Ν. Μαζιώτης) με όποιο κόστος τις πολιτικές επιλογές του ένοπλου αγώνα για την επαναστατική προοπτική, στον αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση. Είναι ένα καθεστώς εξαίρεσης με εκδικητικές πολλαπλές μεταγωγές, πολλές φορές αυθημερόν προς το δικαστήριο ενώ αμέσως μετά τη δίκη, ακολουθεί εκ νέου μεταγωγή, πίσω στη Θήβα. Μεταγωγές που κάθε φορά συνοδεύονται από 14ήμερους εγκλεισμούς σε καθεστώς καραντίνας από φυλακή σε φυλακή (λόγω covid-19), χωρίς δυνατότητα προαυλισμού, επικοινωνίας με τους οικείους της, χωρίς τα προσωπικά της αντικείμενα που βρίσκονται διασκορπισμένα σε 2 διαφορετικές φυλακές, και σε 2 διαφορετικούς χώρους καραντίνας* αδυνατώντας να έχει ως κρατούμενη τα στοιχειώδη προσωπικά της αντικείμενα (*εκτός από την ίδια μπαίνουν κάθε φορά και τα προσωπικά της αντικείμενα σε καραντίνα και της αποδίδονται μετά από 2 εβδομάδες και που εν τω μεταξύ, μετάγεται στην άλλη φυλακή για δίκη και με τη διαδικασία αυτή να ξεκινά πάλι από την αρχή!).
Σε μια τέτοια μεταγωγή μετά από τη τελευταία της δίκη στις 11/2, η κλούβα των μεταγωγών που τη μετέφερε προκάλεσε τροχαίο (σύγκρουση του οχήματος και εμπλοκή του σε καραμπόλα) με αποτέλεσμα και τον τραυματισμό της στο κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη και αυτή τη στιγμή ακολουθεί αγωγή (ειδικό κολάρο λόγω του τραυματισμού της στον αυχένα).

Η Πόλα Ρούπα ως πολιτική κρατούμενη και ως δικαζόμενη στο τρομοδικείο του Κορυδαλλού και για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη οι δίκες του Επαναστατικού Αγώνα, οι γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού είναι ο μόνος χώρος που πρέπει να κρατείται. Για τις εκδικητικές μεταγωγές που έχει υποστεί την ευθύνη φέρουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι που εποπτεύουν και διατάσσουν αυτές τις μεταγωγές: ο υπουργός ΠροΠο Μ. Χρυσοχοΐδης και η γενική γραμματέας αντ ‘‘εγκληματικής’’ πολιτικής Σ. Νικολάου.

Να σταματήσουν τώρα οι εκδικητικές-μεταγωγές της Πόλας Ρούπα.
Δύναμη στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη.

ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ.

Τετάρτη 24/2/21, 9.30 στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού

Αλληλέγγυες/οι στον Επαναστατικό Αγώνα
Mail επικοινωνίας: [email protected]