Για τον αγώνα του κολαστηρίου, στις φυλακές Κορυδαλλού

0
242

Για τον αγώνα του κολαστηρίου, στις φυλακές Κορυδαλλού

Ο αγώνας του κολαστηρίου δεν αποτελεί ένα πρωτοεμφανιζόμενο φαινόμενο εντός των τειχών του Κορυδαλλού, αλλά μια συνέχιση παλαιότερων αγώνων. Οι 12 θάνατοι μόνο τον τελευταίο χρόνο και οι ανύπαρκτες δομές περίθαλψης αποδεικνύουν την συνολική και πλήρη αδιαφορία για την αξιοπρεπή διαβίωση, την κατάσταση υγείας  των έγκλειστων και την όποια εξέλιξή της, από την πλευρά του κράτους.

Δεν επιθυμούμε να μπούμε σε καμία απολύτως αιτηματική διαδικασία θεσμικού περιεχομένου, αντιλαμβανόμαστε όμως τον εν λόγω αγώνα ως μια πρωτόλεια διαδικασία αμφισβήτησης της υποτέλειας. Μια απαρχή αμφισβήτησης της υπάρχουσας βαρβαρότητας που θα μπορούσε κάλλιστα να μετατραπεί σε μια γενικευμένη αμφισβήτηση του εγκλεισμού συνολικά.

Ως αναρχικοί/ες στεκόμαστε ενάντια  στην κουλτούρα του ανθρωπισμού διότι γνωρίζουμε πολύ καλά πως κάθε επετική διαδικασία καταλήγει στην καλύτερη των περιπτώσεων σε ένα μεμονωμένο διατίναγμα των αλυσίδων. Επιθυμούμε να σταθούμε δίπλα στους εξεγερμένους, αυτούς που θα διεκδικήσουν την χειραφέτηση των ζωών τους στο εδώ και στο τώρα με κάθε μέσω.

Από την άμισθη εργασιακή σκλαβιά στις φυλακές των ΗΠΑ ως την θανατική ποινή ( με τον νοσοκομειακό μανδύα ) του Κορυδαλλού, το μόνο που αλλάζει είναι το προσωπείο της εκάστοτε εξουσίας, της εκάστοτε αρχής, ένα προσωπείο με κοινό γνώμονα και λόγο ύπαρξης, με έναν και μόνο στόχο, την σταδιακή εκδικητική τιμωρία και βύθιση στην λήθη όλων αυτών που ξεφεύγουν από την νόρμα και αποτελούν απειλή για την ομαλή λειτουργία της κοινωνικής μηχανής. Μιας μηχανής παραγωγής υποδεέστερων και υποτελών σκλάβων , ώριμων τέκνων της διάχυτης εξουσίας, με μόνο τους μέλημα την πειθήνια και σιωπηρή διαιώνιση του ίδιου του συστήματος που τους εξοντώνει σταθερά και συστηματικά και επιπροσθέτως φροντίζει να τους αφομοιώνει περίτεχνα ως αναλώσιμα γρανάζια για την συνεχή λειτουργία της.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των κρατουμένων και θα σταθούμε δίπλα τους στον αγώνα αυτόν ως το γκρέμισμα κάθε κολαστηρίου αλλά και πέρα από αυτά, ως την ισοπέδωση κάθε φυλακής. Διότι η ύπαρξη και μόνο των φυλακών αντικατοπτρίζει περίτρανα το σύνολο, όλων αυτών, των ιδανικών αυτής της κοινωνίας που εχθρευόμαστε!

Παρασκευή 18:00 στο πάρκο δημαρχείου Κορυδαλλού

Λευτεριά σε όσους/α είναι στα κελιά-κλουβιά.

Ως τη συθέμελη καταστροφή των φυλακών.

Ζήτω η Αναρχία

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός – Πυρήνας Έμπρακτης Αναρχικής Αλληλεγγύης

abcsolidaritycell.espivblogs.net