Φυλακές Κορυδαλλού: Κλειδωμένοι οι κρατούμενοι της Α και Δ πτέρυγας λόγω κρούσματος

0
979

Κλειδωμένοι για δεύτερη μέρα, βρίσκονται στα κελιά τους όλοι οι κρατούμενοι της Α και Δ πτέρυγας Κορυδαλλού. Χωρίς να μπορούν να προαυλιστουν, χωρίς θέρμανση, καθώς βρέθηκε θετικός ένας εργαζόμενος κρατούμενος.

Με θεαματική προπαγάνδα μέσω των ΜΜΕ για εμβολιασμούς κρατουμένων και μεταναστών η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την συγκυρία των κακών καιρικών συνθηκών , “ξεφορτώθηκε” τα εμβόλια που περίσσεψαν (λόγω αναβολής εμβολιασμών) σε μετανάστες στην Αμυγδαλέζα και στις γυναικείες και ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού. Παρ’όλη την προσπάθεια που κάνουν οι εξουσιαστές να δείξουν κι ένα ”κοινωνικά προσφιλές” προφίλ, έρχεται η πραγματικότητα να τους αποδομήσει και να αναδείξει το υπαρκό πρόβλημα που υπάρχει στις φυλακές και στα κέντρα κράτησης.

Ελλειπή μέτρα προστασίας για την υγεία των εντός των τειχών, αυξημένα μέτρα καταστολής και περικοπές σε ήδη κεκτημένα δικαιώματα τους. Αλλά και με νέα κρούσματα, αυτήν την φορά στην Α’πτέρυγα των ανδρικών.

Προς το παρόν αυτό που γωστοποιηθηκε είναι οτι ο κρατούμενος είναι εργαζόμενος, του έγινε τεστ και βγήκε θετικός. Οι υπόλοιποι κλειδώθηκαν απλά στα κελιά τους.

Υπάρχουν άλλα τρία ύποπτα κρούσματα στη Δ χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακομα. Λέγεται ότι θα παραμείνουν και οι 2 ακτινες κλειδωμένες, για αλλες δύο μέρες.

Αρχική δημοσίευση 20/02/2021 στο Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων