Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΑντιπληροφόρησηΦυλακές Κορυδαλλού: Ενημέρωση από την fast track δίκη της ΣΠΦ

Φυλακές Κορυδαλλού: Ενημέρωση από την fast track δίκη της ΣΠΦ [συνεδρία 02/06]

Σήμερα η πρόεδρος του δικαστηρίου Α. Υφαντή νοηματοδότησε με νέο τρόπο την έννοια των fast track δικών. Μέσα σε 2,5 ώρες ” ξεπέταξε” χιλιάδες σελίδες από τα αναγνωστέα έγγραφα. Στις κανονικές δίκες τα αναγνωστέα έγγραφα (πειστήρια, εκθέσεις κατάσχεσης, έρευνες κ.α) διαβάζονται από το δικαστήριο λέξη-λέξη καθώς αποτελούν υποτίθεται μέρος της ακροαματικής διαδικασίας.

Μετά την εντολή της διοίκησης του εφετείου που πάγωσε την δική της Χρυσής Αυγής για να “τελειώσει” την δική των πυρήνων, η πρόεδρος Α. Υφαντή δεν κρατεί καν τα προσχήματα και αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως οι καταδίκες έχουν παραγγελθεί πριν καν ξεκινήσει η δική.

Σήμερα 02/06 αρχικά εξεταστήκαν οι τελευταίοι μάρτυρες κατηγορίας σε χρόνο ρεκόρ και συχνά με απαντήσεις που υπαγορεύονταν από την έδρα. Στην συνέχεια παρά το αίτημα για διακοπή ώστε να λάβουν γνώση οι σύντροφοι της ΣΠΦ των αναγνωστέων, η πρόεδρος συνέχισε ακάθεκτη την διαδικασία.

Ολόκληρες στοίβες με εκατοντάδες σελίδες πέρναγαν από χέρι σε χέρι των δικαστών με την πρόεδρο να δηλώνει” δεν φαντάζομαι να θέλετε να διαβαστούν όλα αυτά…” για να απαντήσει μόνη της “πάμε παρακάτω”.

Η δίκη διεκόπη για την Τρίτη και την Τετάρτη που αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία των αναγνωστέων και των μαρτύρων υπεράσπισης. Οι σύντροφοι της ΣΠΦ και η συντρόφισσα Α. Σπυροπούλου δεν θα καλέσουν μάρτυρες υπεράσπισης και θα κάνουν πολιτικές δηλώσεις

Σε όλες τις συνεδριάσεις αξίζει να σημειωθεί ότι από τα ονόματα των 28 κατηγορουμένων κάποια δεν έχουν αναφερθεί ούτε μια φορά, καθώς δεν προκύπτει από πουθενά η σχέση τους με την ΣΠΦ, ενώ για την Εύη Στατήρη , Αθηνά Τσάκαλου και Χρήστο Πολύδωρο οι μάρτυρες κατηγορίας (μπάτσοι της αντιτρομοκρατικής) δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με την κατηγορία που τους αποδίδεται. Κι όμως όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία για ένταξη και συμμετοχή στην ΣΠΦ με όλες τις επιβαρυντικές διατάξεις (δηλαδή αντί για ποινή 5-10 χρόνια, αντιμετωπίζουν ποινές από 10-20 χρόνια!!)

Αναδημοσίευση από athens.indymedia.org

Must Read