ΕΚΧ ΦΑβέλα: Παρέμβαση έξω από τα γραφεία της ιεράς μητρόπολης Πειραιά

0
1268

Λάβαμε 07/01/2021 από Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα – Free Social Center Favela

Παρέμβαση έξω από τα γραφεία της ιεράς μητρόπολης Πειραιά.

Τη χρονιά που μας πέρασε χιλιάδες άνθρωποι στον τόπο μας έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο covid- 19. Kι όμως, η εκκλησία επιμένει δογματικά στην τέλεση τελετουργιών εν μέσω πανδημίας, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές όλων μας.

Η ιεραρχία της εκκλησίας και η κυβέρνηση σε ένα πρωτοφανές deal με προτεραιότητα την ισχύ του δόγματος έναντι της επιστήμης η μία και το εκλογικό της κοινό η άλλη, προκάλεσαν αποδεδειγμένα μεγάλο αριθμό νεκρών με κορυφαίο παράδειγμα αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβρη.

Και ενώ η κοινωνία ματώνει κυριολεκτικά και μεταφορικά για να περιορίσει τους θανάτους, τα κρούσματα και την κατάρρευση της δημόσιας υγείας, οι κυβερνώντες αντιδρούν με περισσότερη καταστολή και απαγορεύσεις σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, αφήνοντας ταυτόχρονα ανεξέλεγκτες τις υγειονομικές παραβιάσεις της εργοδοσίας στους χώρους εργασίας, τον συνωστισμό στα ΜΜΜ και την τέλεση της θείας κοινωνίας στους χώρους λατρείας.

Εμείς συντασσόμαστε με την ζωή και την προστασία της από εγκληματικές πολιτικές, αντι-επιστημονικές παραφιλολογίες αλλά και απελπισμένα πολιτικά τρικ.

Lock down στην εκκλησία.

Οι εγκληματικές ευθύνες της ιεράς συνόδου και της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες και δεν παραγράφονται.