ΣΥΒΧΨΑ: Ανοιχτή επιστολή προς την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος

0
1743

Λάβαμε 12/01/2020 από bookworker.wordpress.com

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής

………………………………………………………………………………………………

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΙΥΕ)

Συνάδελφοι/ισσες,οργή και αγανάκτηση μας προκάλεσε το ρατσιστικό ψήφισμα που συνυπέγραψαν στις 7/1/2021 έντεκα σωματεία στην Ορεστιάδα, με θέμα την απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την επέκταση της δομής φιλοξενίας προσφύγων του ΚΥΤ Φυλακίου. Ανάλογη ρατσιστική ανακοίνωση εξέδωσε και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδος, του οποίου τα 11 σωματεία είναι μέλη.Η στάση αυτή των σωματείων είναι εχθρική προς τις θέσεις του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, το οποίο στέκεται στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων, των θυμάτων δηλαδή των πολέμων, των δικτατορικών καθεστώτων, αλλά και της οικονομικής εξαθλίωσης και της οικονομικής λεηλασίας περιοχών και χωρών. Τα εργατικά σωματεία στηρίζουν από θέσεις ανθρωπισμού αλλά και ταξικής αλληλεγγύης τους απανταχού κατατρεγμένους και ανέστιους. Το συνδικαλιστικό κίνημα υπερασπίζει τα δικαιώματα των μεταναστών και προσφύγων (για άσυλο, στέγη, εργασία, μόρφωση, ιατρική περίθαλψη, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα).

Τα κατ’ όνομα 11 εργατικά σωματεία της Ορεστιάδας βρίσκονται στην αντίποδα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Αντί να παλέψουν για τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, χαϊδεύουν / καλλιεργούν τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά των «τοπικών κοινωνιών». Αξίζει να επισημάνουμε σε αυτούς τους κυρίους πως, αυτό το ρόλο επάξια τον κρατούν οι εξουσιαστές, οι ακροδεξιές ομάδες, οι ρουφιανο-δημοσιογράφοι… Αυτός ο ρόλος δεν ταιριάζει σε συνδικαλιστές (σε συνδικα-ληστές ταιριάζει).

Επειδή κάποια από τα 11 αυτά σωματεία πρέπει να είναι μέλη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), καλούμε τη ΟΙΥΕ να κινήσει άμεσες διαδικασίες διαγραφής των κατ’ όνομα σωματείων από τη δύναμή της.

Το ίδιο θα πρέπει να πράξει και η Ομοσπονδία Οικοδόμων, αν το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ -του οποίου η υπογραφή φιγουράρει ανάμεσα στα 11- ανήκει στη δύναμη της Ομοσπονδίας.

Αναμένουμε τις σχετικές ενέργειες της Διοίκησης της ΟΙΥΕ.
………………………………………………………………………………….

ακολουθεί το ρατσιστικό ΨΗΦΙΣΜΑ:

Τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ορεστιάδας καταδικάζουν απερίφραστα την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής για την επέκταση της δομής φιλοξενίας του ΚΥΤ Φυλακίου.

Η ημερομηνία ανάρτησης της εν λόγω απόφασης (29/12/2020), μόλις δύο μέρες πριν την υποβολή των προτάσεων (31/12/2020), καταδεικνύει την βιασύνη του Υπουργείου να μη υπάρξει χρόνος αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας και συνάμα την προχειρότητα που αντιμετωπίζει ένα υψίστης εθνικής σημασίας θέμα σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη και νευραλγική γεωγραφικά περιοχή.

Εμείς συναισθανόμαστε τον παλμό της τοπικής κοινωνίας.

Εμείς ακούμε τη φωνή των πολιτών της ακριτικής περιοχής μας.

Φωνάζουμε – Διαμαρτυρόμαστε – Καταγγέλλουμε αυτή την καταστροφική για το μέλλον του τόπου μας απόφαση.

Αυτή η απόφαση δεν έχει κανένα ανταποδοτικό όφελος για την τοπική κοινωνία και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής. Η περιοχή μας δεν χωράει άλλη υποβάθμιση. Δεν δεχόμαστε να υποθηκευτεί το μέλλον των παιδιών μας. Πρέπει να ακουστεί η φωνή της τοπικής κοινωνίας και να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Είμαστε κάθετα και εξ ολοκλήρου αντίθετοι σε αυτή την απόφαση και ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΟ

1 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΕΑΣ)
2 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
3 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΦΑΓΕΩΝ ΕΚΔΟΡΕΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
4 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
5 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ YTONG ΠΟΡΟΜΠΕΤΟΝ ΑΕΒΕ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
6 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ
7 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ -ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ (ΔΕΥΑ)
8 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
9 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
10 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
11 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ (ΣΥΟΕΒ)

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 07/01/2021