Αθήνα: Παρεμβάσεις ενάντια σε μαφίες και εμπόρους ναρκωτικών στο Πεδίο του Άρεως και στην Πλατεία Εξαρχείων

0
181

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 13 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις από ομάδα συντρόφων\ισσων στο Πεδίο του Άρεως και στη πλατεία Εξαρχείων. Στη πρώτη παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στο πεδίον του Άρεως, σε μια περιοχή όπου το εμπόριο ναρκωτικών και τα διάφορα κυκλώματα σωματεμπορίας εδώ και πολύ καιρό έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, κυνηγήθηκαν διακινητές από τη πίσω πλευρά της Ασοεε. Κάποιοι από αυτούς δεν πρόλαβαν να φύγουν και αντιμετωπίστηκαν αναλόγως, στη συνέχεια η παρέμβαση συνεχίστηκε μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Εδώ να τονίσουμε ότι βασική προϋπόθεση της παρέμβασης ήταν να μην κυνηγηθεί και να μην χτυπηθεί σε καμία περίπτωση κανένας τοξικοεξαρτημένος όπως και έγινε κατόπιν ενημέρωσης του κόσμου που βρισκόταν εκεί ότι η συγκεκριμένη δράση γίνεται για τους λόγους που προαναφέραμε.

Η δεύτερη παρέμβαση έγινε στη πλατεία Εξαρχείων και στα πέριξ όπου εδώ και καιρό είναι καθημερινό φαινόμενο και εκεί το εμπόριο ναρκωτικών, κλοπές, ληστείες (ακόμα και υπό την απειλή μαχαιριού) σε φτωχούς ανθρώπους, κατοίκους, θαμώνες της περιοχής καθώς επίσης και αρκετά περιστατικά απόπειρας βιασμού στους γύρω δρόμους κυρίως βραδινές ώρες. Αρχικά επιτεθήκαμε σε συγκεκριμένα άτομα που είναι γνωστό οτι πουλάνε ναρκωτικά όπως και γνωστή είναι η εμπλοκή τους σε δεκάδες περιστατικά όπως αυτά που αναφέρονται παραπάνω. Παραμείναμε για περίπου μία ώρα στη πλατεία φωνάζοντας συνθήματα και έπειτα αποχωρήσαμε συντεταγμένα κάνοντας πορεία στους γύρω δρόμους.

Ως αναρχικοί είμαστε ενάντια σε αυτές τις πρακτικές κανιβαλισμού όπως ενάντια είμαστε και σε διάφορα ακραία θρησκευτικά στοιχεία που έχουν εκδηλωθεί τον τελευταίο χρόνο στη περιοχή και είναι υπεύθυνα για πολλά περιστατικά επιθέσεων. Τα φαινόμενα αυτά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβλέπονται παρά μόνο να απαντηθούν άμεσα για να σταματήσουν!

Τα συγκεκριμένα ζητήματα απασχολούν το κίνημα εδώ και πολλά χρόνια. Το κράτος με απώτερο σκοπό να κάμψει τους αγώνες και τις συγκρούσεις που ξεκινούν από τα Εξάρχεια καθώς και να αποχαυνώσει τη νεολαία στέλνει με διάφορους τρόπους διακινητές ναρκωτικών στη περιοχή. Δεν είναι λίγες οι φορές στο παρελθόν όπου η αστυνομία έκανε επιχειρήσεις «σκούπα» σε όλη την Αθήνα στέλνοντας όλους τους εξαρτημένους στα Εξάρχεια. Στη συνέχεια το κράτος τρίβοντας τα χέρια του παρακολουθούσε να ανθίζει στη περιοχή το εμπόριο λειτουργώντας μάλιστα ως ασπίδα προστασίας στους εμπόρους ναρκωτικών σε διάφορες δράσεις συντρόφων εναντίον τους. Οι έμποροι ναρκωτικών στα Εξάρχεια έκαναν πάντα δύο δουλειές. Η μία είναι να σπέρνουν το θάνατο σε εξαρτημένους και η άλλη να ρουφιανεύουν στους μπάτσους και να καταδίδουν αγωνιστές για τη δράση τους. Και όλα αυτά σε αγαστή συνεργασία πάντα με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Τα Εξάρχεια είναι μια περιοχή με βαριά ιστορία στους αγώνες. Από τα δεκεμβριανά του 44’και την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 73’,από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 μέχρι και τις συνεχόμενες συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής έως και σήμερα. Δε θα αφήσουμε τη περιοχή έρμαιο σε διάφορους μαφιόζους, παρακρατικούς, τσιράκια του κράτους όπως και σε κανέναν ο οποίος δεν έχει ίχνος συνείδησης στο κεφάλι του. Και γι αυτό πρέπει να φροντίσει ο κόσμος της αντίστασης που αγωνίζεται. Και η ανάγκη να γίνει αυτό είναι επιτακτική σε μια περίοδο όπου εντείνεται από το κράτος και το κεφάλαιο το σχέδιο εξαθλίωσης σε βάρος των φτωχών και των καταπιεσμένων καθώς η εικόνα των Εξαρχείων ως “κέντρο εγκληματικότητας” τους εξυπηρετεί άμεσα βυθίζοντας παράλληλα τα πιο εξαθλιωμένα κομμάτια της κοινωνίας στα σκληρά ναρκωτικά.

ΜΠΑΤΣΟΙ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Αναρχικοί-Αναρχικές