ABC Solidarity Cell: Αλληλεγγύη στον αναρχικό σύντροφο Γρηγόρη Τσιρώνη

0
355

Το 2006, έπειτα από ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στη Σόλωνος, συλλαμβάνεται ο αναρχικός Γ. Δημητράκης και ξεκινάει ένα μιντιακό παραλήρημα από μεριάς κράτους στοχεύοντας και ενοχοποιώντας τους συντρόφους Γ. Τσιρώνη, Μάριο Σεϊσίδη και Σίμο Σεϊσίδη εμπλέκοντάς τους στην συμμορία των “ληστών με τα μαύρα”. Οι σύντροφοι επιλέγουν τον δύσβατο δρόμο της φυγοδικίας, γεγονός που ώθησε τους διώκτες τους, και συγκεκριμένα τον σερίφη Μ. Χρυσοχοΐδη, να τοaυς επικηρύξει τελικά με το ποσό των 600,000 ευρώ.

Μετά από 9 χρόνια φυγοδικίας, κι αφού έχει συλληφθεί ο Σ. Σεϊσίδης (ο οποίος κι αθωώθηκε όλων των κατηγοριών, αλλά τραυματίστηκε από πισώπλατο πυροβολισμό κατά τη διάρκεια της σύλληψης του, με αποτέλεσμα να χάσει το πόδι του), συλλαμβάνεται ο αναρχικός Γρηγόρης Τσιρώνης. Ο σύντροφός μας, αφού δικάστηκε, αθωώθηκε για την υπόθεση των “ληστών με τα μαύρα”.

Οι εξουσιαστικοί θεσμοί όμως, δεν έχουν καμία διάθεση να τον απελευθερώσουν και του φορτώνουν μια ογκωδέστατη δικογραφία, περιλαμβάνοντας μέσα σχεδόν όποια ληστεία πραγματοποιήθηκε στον ελλαδικό χώρο από το 2008 και μετά, όπως και τη συμμετοχή του στον Επαναστατικό Αγώνα, για την περίοδο δράσης του Ε.Α. από το 2012 μέχρι το 2015.

Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι διώκεται για τις ίδιες ληστείες και ο σύντροφος Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος και είναι μέλος του Ε.Α., αναβαθμίζουν όλο το κατηγορητήριο των αποκαλούμενων ως “ληστών του Διστόμου” για συμμετοχή στον Ε.Α.. Μέσα στους κατηγορούμενους είναι οι σύντροφοι: Κ. Σακκάς, Π. Ασπιώτης, Μ. Σεϊσίδης, Γρ. Τσιρώνης, οι κοινωνικοί αγωνιστές Γ. Πετρακάκος και Σ. Χριστοδούλου, όπως και η Μ. Θεοφίλου (σύντροφος του Γ. Πετρακάκου), αλλά και δύο οικογενειακοί τους φίλοι. Ο σύντροφος Γρ. Τσιρώνης, ο οποίος είχε προφυλακιστεί για 12 μήνες για την υπόθεση των “ληστών με τα μαύρα” από την οποία αθωώθηκε, ξαναπροφυλακίστηκε για 18 μήνες για την υπόθεση των “ληστών του Διστόμου”, και κινδυνεύει και με νέα προφυλάκιση για κατηγορίες που αφορούν ξέπλυμα μαύρου χρήματος(!). Μετά από συνολικά 2,5 χρόνια στα κελιά της δημοκρατίας, ο σύντροφος αφήνεται ελεύθερος στις 07/12/2017, μόνο για να τον ξανά φυλακίσουν αυτή τη φορά στο σπίτι του, αφού του επιβάλλεται κατ’ οίκον περιορισμός από το συμβούλιο των εφετών, δύο μέρες πριν την αποφυλάκισή του. Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρόεδρος αυτού του συμβουλίου είναι η ίδια που επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον σύντροφο του Ε.Α. Νίκο Μαζιώτη.

Το δικαστήριο του συντρόφου Γρ. Τσιρώνη ενδέχεται να διαρκέσει περισσότερο από 6 μήνες, διάστημα κατά το οποίο είναι έγκλειστος στο σπίτι του, φρουρούμενος 24 ώρες το 24ωρο από μπάτσους.

Η συγκεκριμένη μορφή εγκλεισμού δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται, αλλά οφείλουμε να αναχαιτίσουμε την επιβολή της στους συντρόφους μας αλλιώς θα αποτελέσει ένα πολύ κακό προηγούμενο για όλους μας. Είναι ξεκάθαρο ότι οι διωκτικοί μηχανισμοί εκδικούνται τον σύντροφό μας, αφού τους ξεφτίλιζε καθημερινά για πάνω από 9 χρόνια, όντας στην παρανομία. Αυτό το έχουμε δει να συμβαίνει στα πλαίσια νομικών, κι όχι μόνο, ακροβασιών, όπως για παράδειγμα μη δίνοντας σε φυλακισμένους συντρόφους άδειες που δικαιούνται.

Εμείς αισθανόμαστε περήφανες/οι που οι σύντροφοί μας φοβίζουν τους κρατικούς μηχανισμούς και στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι και μαχόμενες/οι στο πλευρό τους, εώς την απελευθέρωσή τους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός- Πυρήνας Έμπρακτης Αναρχικής Αλληλεγγύης

abcsolidaritycell.espivblogs.net