Ζωγράφου: Αντιεκλογική παρέμβαση

0
257

Το μπλε πουκάμισο που στόλισε πάνω του ο Γιακουμής του πάει υπέροχα. “Αυτό θα φοράω από Δευτέρα που θα με πάρουν στον Δήμο” σκέφτεται με ένα ελαφρύ μειδίαμα και ξεκινάει να πάει στο εκλογικό περίπτερο της οννεδ. Περνώντας από τον άγιο θεράποντα κάνει το σταυρό του για να τα έχει καλά και με τον θεό του. Δίπλα στο εκλογικό περίπτερο έχουνε στήσει τα δικά τους και τα αντίπαλα κομματόσκυλα. Χαιρετάει τον Γιάννη που είναι στο περίπτερο του συριζα. “Δεν γαμιέται… αφού την Κυριακή είναι η γιορτή της δημοκρατίας και θα τους πατήσουμε.. Το θέμα είναι να έχουμε εμείς την εξουσία…”

Ο Γιάννης σε μια επίδειξη ανώτερου πνεύματος και ηθικού πλεονεκτήματος απαντάει χαμογελώντας στον χαιρετισμό. Όσο κι αν σιχαίνεται τους δεξιούς, τους ενώνει η αγάπη για την πατρίδα.. Μαλάκες ήταν που τακιμιάσανε με τον ψεκασμένο; Άσε που δεν θέλει να αμαυρώσει τη γιορτή της δημοκρατίας. “Ε, κάποια πράγματα είναι αναγκαία κι ας μιλάμε για αριστερά… Το θέμα είναι να έχουμε εμείς την εξουσία…”

Ο Τάσος από το περίπτερο του κκε τους κοιτάζει και του έρχεται να φτύσει κάτω… Τον Γιάννη τον θυμάται από τότε που ήταν καθοδηγητής του στην κνε. Ωραία χρόνια… ‘Ηταν δίπλα δίπλα σε εκείνη την πορεία που σπάσανε τα κεφάλια των προβοκάτορων, όπως είχε προστάξει το κόμμα. Είχε πάει να του ξεφύγει και ένας μαλλιάς, αλλά ευτυχώς τον τσίμπησε ο ματατζής που ήτανε δίπλα του. “Ωραίοοοοςςς… “ είπανε ο ένας στον άλλο με τα μάτια… Απέναντι, μια κοπέλα μοιραζει το κείμενο μιας κατάληψης. “Α ρε μαλακισμένο… έπρεπε να σε έβλεπα εσένα στην Κροστάνδη… Δε γαμιέται… Το θέμα είναι να έχουμε εμείς την εξουσία…”

Και εκεί που όλα κυλάγανε ωραία, ο Γιακουμής βλέπει τη φωτεινή πινακίδα πάνω από το εκλογικό περίπτερο.. “ρε μαλάκες… τι ‘ν’ αυτά ρε..;” Ο Γιάννης και ο Τάσος σηκώνονται και αυτοί με τη σειρά τους. “Πώς έγινε αυτό ρε σεις;”, “κοίτα ρε τα μαλακισμένα”, “παρτε ρε κάνα τηλέφωνο. Τι πράγματα είν’ αυτά;” Την ίδια ώρα σε άλλη πλατεία της περιοχής ένα αγανακτισμένο κομματόσκυλο παίρνει τηλέφωνο τα κονέ του στον Δήμο. “Ξυπνάτε ρε… ‘εχετε δει τι κάνανε οι ανάρχες;” Ο Γιακουμής στο μεταξύ ψάχνει πίσω από την πινακίδα να βρει την πρίζα και να την κλείσει (σ.σ. τρου στόρυ αυτό… μιλάμε για μπετόστοκο).

Τελικά όλοι συμφωνούν: “Κοίτα ρε τα καριόλια… μας χαλάσαν τη γιορτή!”

Προσπαθώντας να συμβάλλουμε κι εμείς απ το δικό μας μετερίζι στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό αγώνα, καταφέραμε έστω και για λίγη ώρα να χαλάσουμε το πανυγηράκι τους και να τους θυμίσουμε ότι σε αυτόν τον κόσμο υπάρχουν και άνθρωποι που δεν περιμένουν κάθε 4 χρόνια να διαλέξουν ποιός αφέντης θα τους πατάει το κεφάλι. Άνθρωποι που δεν ξεχνάνε ποιά είναι η φύση της εξουσίας και τι ακριβώς σημαίνει να υπάρχουν κυβερνόντες, όποιοι και να είναι αυτοί. Καταφέραμε να αναρτήσουμε στις φωτεινές επιγραφές του Δήμου Ζωγράφου αντιεκλογικά και αναρχικά συνθήματα και να διαταράξουμε έτσι τη “γιορτή” τους. Το προσπαθήσαμε και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, αλλά δυστυχώς δεν είμαστε και τα καλύτερα τσακάλια με την τεχνολογία.. Δεν πειράζει… την επόμενη φορά… Αυτό που θέλαμε να θυμίσουμε είναι ότι η νοοτροπία της κάλπης και των εκλογών είναι τοξική και ότι

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

Αναρχικοί/ες

Πρωτότυπη δημοσίευση 06/07/2019
via athens.indymedia.org