Βερολίνο, Γερμανία: “Καλωσόρισμα” της ελληνικής αποστολής

Σήμερα το πρωί (9.3), μερικές ώρες πριν την άφιξη του υπουργού ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, καταστρέψαμε με πέτρες και μπογιά την είσοδο του Γερμανικού Επιμελητηρίου Βιομηχανίας και Εμπορίου, στο εξωτερικό του τμήμα, στην Leipziger Straße 51, στην περιοχή Mitte του Βερολίνου.

Λάβαμε 15/03/2020

Τον περασμένο Δεκέμβρη, σε ενα κυριλέ εστιατόριο της Αθήνας, ο γερμανός πρέσβης Dr. Ernst Reichel ανακοίνωσε την διεξαγωγή του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ. Ο Reichel επισήμανε στην σύντομη τοποθέτηση του, οτι «υπάρχει διαίτερο ενδιαφέρον απο πλευράς Γερμανίας, για επενδύσεις στην Ελλάδα. Εξάλλου οι δύο χώρες συμπλέουν όσον αφορά την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.»

Το Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ συνδιοργανώνεται απο το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο Βιομηχανίας και Εμπορίου, την Ομοσπονδιακή Ένωση Γερμανικής Βιομηχανίας και το Γερμανικό Επιμελητήριο Βιομηχανίας και Εμπορίου. Στις 18.02 είχε λάβει για την οργάνωση του Φόρουμ μια προκαταρκτική συνάντηση μεταξύ του έλληνα υπουργού και εκπροσώπων απο επιχειρήσεις.

Ενώ τις τελευταίες εβδομάδες η ελληνική κοινωνία διέπεται απο τον εκφασισμό και την ξενοφοβία, το κράτος μαζί με τα ΜΜΕ και τοπικές πολιτοφυλακές εξαπολύουν ένα κυνήγι μαγισσών προς τους μετανάστες. Δυο νεκροί μετανάστες στον Έβρο, φασιστικά πογκρόμ στην Μυτιλήνη, εμπρησμοί σε οχήματα αλληλλέγγυων, ΜΚΟ, σχολεία και δομές μεταναστών, επίθεσεις σε βάρκες που προσέγγισαν το λιμάνι της Θέρμης είναι μερικά μόνο παραδείγματα του κοινωνικού καννιβαλισμού της ελληνικής κοινωνίας. Σε όλα αυτά προστίθενται οι βολές με πραγματικά πυρά του ελληνικού στρατού στα σύνορα, συνοδεία εκατοντάδων δυνάμεων των ΜΑΤ και φασιστικών παραστρατιωτικών ομάδων, σε έναν κανονικό πόλεμο κατά της μετανάστευσης.

Στην προάσπιση του φρουρίου της Ευρώπης συνάδει σε μέγιστο βαθμό η γερμανική κυβέρνηση. Στα πλαίσια της καπιταλιστικής και πατριαρχικής τάξης, η γερμανική βιομηχανία και το γερμανικό κράτος, σε αρμονεία με το δυτικό αξιακό σύστημα, ηγούνται ενός πολέμου για επιρροή, πρώτες ύλες και την επιβολή στις αγορές στη Συρία και την Βόρεια Αφιρκή, προκαλώντας έτσι την φυγή χιλιάδων ανθρώπων απο αυτούς τους τόπους. Τα ευρωπαικά κράτη, εκτός των άλλων, κερδοφορούν από αυτην την φυγή, την δολοφονία, την φυλάκιση και την εκμετάλλευση αυτών των ανθρώπων.

Ο σημερινός επισκέπτης στο Βερολίνο, ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι δηλωμένος φασίστας της Νέας Δημοκρατίας. Στην προεκλογική εκστρατεία φωτογραφήθηκε μπροστά από αφίσες της στρατιωτικής δικτατορίας και συνεχάρη τον στρατό κατοχής των ΜΑΤ για την κτηνώδη συμπεριφορά τους στα Εξάρχεια. Στο πλάισιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για προσέλκυση ξένων επενδυτών, η Γερμανία σύμφωνα με τον Άδωνι κατέχει «θέση κλειδί». Για αυτόν τον λόγο εξάλλου οι προσδοκίες του όσον αφορά την έκβαση του οικονομικού φόρουμ είναι υψηλές. Ο γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα Ernst Reichel από την πλευρά του δήλωσε οτι η Ελλάδα αυτήν την εποχή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρων για επενδύσεις, μιας και κατάφερε να εξέλθει απο μια μακρά περίοδο κρίσης.

Καθώς λοιπόν εδώ συναντιούνται τα υπεύθυνα κεφάλια για την οργάνωση της βέλτιστης εκμετάλλευσης των εμπόλεμων περιοχών και των μεταναστευτικών ροών που προκλήθηκαν, εμείς στεκόμαστε αλληλλέγγυοι στα συντρόφια μας στις συριακές και κουρδικές περιοχές στον πόλεμο τους κατά των φασιστών Ερντογάν, Άσαντ και Πούτιν, στους κάτοικους των ελληνικών νησιών που εναντιώνονται στον φασισμό και στα αναρχικά και άλλα συντρόφια που συνεχίζουν τον αγώνα τους στους δρόμους της Αθήνας. Μακριά απο το μέτωπο, στην καρδιά του κτήνους, η αντίσταση θα βρίσκει αμέτρητους στόχους να καταστρέψει και θα τυλίξει στις φλόγες την ψευδαίσθηση της καπιταλιστικής και πατριαρχικής ειρήνης.

Αντιφασιστικές ομάδες αυτοάμυνας.

μετάφραση απο: https://de.indymedia.org/node/70758

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες