Τον Βασίλη τον σκότωσαν ένα μήνα πριν πεθάνει

Λάβαμε 06/08/2020

ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ

Τον τελευταίο καιρό η αστυνομική βία έχει καταντήσει καθημερινότητα. Αναίτιες επιθέσεις των ομάδων καταστολής με υπερβολικό ζήλο και ακραία δόση βίας καταγράφονται και αναρτώνται από κάμερες πολιτών ενώ τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ σιωπούν. Οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης ή διαμαρτυρίας για τα κοινά τιμωρείται και το αποτέλεσμα είναι ξύλο, ξύλο, ξύλο. Η κυβέρνηση εισάγει νόμους που θυμίζουν τις μαύρες μέρες της χούντας απαγορεύοντας διαδηλώσεις και συναθροίσεις όμως η προσέγγιση είναι μονόπλευρη. Επιτίθεται σε όποιους διαμαρτύρονται για εργασιακά δικαιώματα ή στηρίζουν αξίες όπως η αλληλεγγύη, ο αντιφασισμός, η διαφορετικότητα ενώ παράλληλα αγκαλιάζει και προστατεύει τους ασπόνδυλους παρακρατικούς και τους χριστιανοταλιμπάν. Επιθέσεις σε πρόσφυγες, σε καταλήψεις και χώρους εναλλακτικών δράσεων και αντιλήψεων, σε αντικατασταλτικές πορείες και σε ανθρώπους που μάχονται για την προστασία του περιβάλλοντος συνθέτουν το ρεπερτόριο της κυβέρνησης η οποία προβάλει όλο και πιο συντηρητικές, όλο και πιο οπισθοδρομικές και σκοτεινές αντιλήψεις για το μέλλον, οδηγώντας μας σε ένα σύγχρονο μεσαίωνα.

Έτσι και στον Βόλο, ο Βασίλης Μάγγος στις 14 Ιουνίου 2020 δέχεται αναίτια επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής έξω από τα δικαστήρια, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς κρατούμενο συναγωνιστή – ακτιβιστή ο οποίος συνελήφθη στα πλαίσια διαμαρτυριών για το φλέγων θέμα περιβαλλοντικού χαρακτήρα που αφορά την καύση σκουπιδιών στην πόλη του Βόλου και τις περιβαλλοντικές συνέπειες. Η στιγμή του ξυλοδαρμού καταγράφεται σε βίντεο που κοινοποιείτε στο διαδίκτυο. Το μαρτύριο του Βασίλη όμως δεν τελειώνει εδώ, ο Βασίλης συλλαμβάνεται (για ποιό λόγο άραγε;) και βασανίζεται λεκτικά και πρακτικά τόσο κατά τη μεταφορά του στο αστυνομικό τμήμα όσο και κατά τη παραμονή του εκεί. Αφού εξευτελίστηκε και κακοποιήθηκε βαριά ο Βασίλης αφέθηκε ελεύθερος σε άθλια κατάσταση έξω από το ΑΤ Βόλου οπού βρέθηκε τυχαία από αλληλέγγυο κόσμο, κυριολεκτικά ημιθανής και οδηγήθηκε στο σπίτι του αρχικά από όπου κλήθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε τελικά στο νοσοκομείο Βόλου. Σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγράφει ο Βασίλης πριν το θάνατό του, η διάγνωση των ιατρών ήταν πολλαπλά κατάγματα πλευρών δεξιά(7 στο σύνολο), θλάση ήπατος και θλάση χοληδόχου κύστης. Νοσηλεύτηκε 4 ημέρες και εξήλθε από το νοσοκομείο με οδηγίες για στενή παρακολούθηση και χρόνο αποθεραπείας περίπου 2-3 μήνες. Ένα μήνα μετά ο Βασίλης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. Το αρχικό πόρισμα του ιατροδικαστή αναφέρει οξύ πνευμονικό οίδημα ενώ αναμένεται το πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Όπως και να έχει όμως ανεξάρτητα με το όποιο πόρισμα των ιατροδικαστών η ουσία είναι ότι ο Βασίλης σκοτώθηκε ένα μήνα πριν πεθάνει! Η αναίτια σύλληψη του, ο αδικαιολόγητος άγριος ξυλοδαρμός του και ο βασανισμός του κατά την κράτησή του στο ΑΤ Βόλου θυμίζουν μέρες σκοτεινές και ξυπνούν αναμνήσεις και περιγραφές αγωνιστών την περίοδο της χούντας. Ακόμα και η στάση του υπουργού ΠΡΟΠΟ προμηνύει την τελεσίδικο πόρισμα. Χωρίς καμιά συγνώμη στην οικογένεια του Βασίλη, χωρίς καμιά καταδίκη ή έρευνα για την στάση των ένστολων δολοφόνων.

Οι διεκδικήσεις για μια καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή σταματούν μετά το παραδειγματικό ψυχολογικό και σωματικό τσάκισμα του κράτους σε όποιον αντιστέκεται ή σε όποιον στέκεται αλληλέγγυος στους κοινωνικούς αγώνες. Το κράτος ήταν ξεκάθαρο και ο ηθικός νομιμοποιητής της κρατικής βίας κ.Χρυσοχοϊδης ακόμη πιο στυγνός στην πραγμάτωση της παραδειγματικής τιμωρίας. Όσοι δεν είναι με τις εταιρίες, όσοι δεν συμφωνούν με τους καριερίστες μαφιόζους και όσοι διατίθενται να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο είναι εχθροί του κράτους. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί για τον θάνατο του συντρόφου Βασίλη Μάγγου θα είναι για μάς ανεξάρτητα των όποιων πορισμάτων οι κατασταλτικές δυνάμεις και οι εξουσιαστές. Η μπατσοκρατία στη δήθεν δημοκρατία τους θα μας βρει απέναντι τους.

Ο Βασίλης ξυλοκοπήθηκε, βασανίστηκε, ξευτελίστηκε και σκοτώθηκε ένα μήνα πριν πεθάνει.

Μας φοβούνται και όταν μας σκοτώνουν μας φοβούνται περισσότερο. 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΒΡΩΜΑΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟ 

anarxikoikavalas.squat.gr

Τον Βασίλη τον σκότωσαν ένα μήνα πριν πεθάνει

 

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες