Θήβα: Κάλεσμα για συγκέντρωση την Πρωτομαγιά

0
907

Λάβαμε 29/04/2020

Εργατική Πρωτομαγιά 2020

Όχι στην επιστροφή στην κανονικότητα,γιατί η κανονικότητά τους σημαίνει ανεργία, φτώχεια, εργασιακή και υγειονομική επισφάλεια και εκμετάλλευση
Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και την εργοδοσία επικεντρώνεται στη σφαίρα των πολιτικών και οικονομικών επιπτώσεών της, και όχι στην διασφάλιση της υγείας μας. Η υγεία μας δεν τους ενδιέφερε ποτέ, καθώς την αντιμετωπίζουν, όπως και την εργασιακή μας δύναμη, ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό.
Με ένα διαλυμένο από τη διαρκή λιτότητα σύστημα υγείας, το κράτος κατέφυγε σε αυτό που επιτάσσει η ουσία του: την καταστολή και το στρατιωτικοποιημένο έλεγχο της κοινωνίας μέσω της επιβολής περιορισμών στην κυκλοφορία και μετακύλησε την ευθύνη εξάπλωσης του κορονοϊού στην τάξη μας μέσω ιδεολογημάτων περί “ατομικής ευθύνης”.

Με τον ίδιο τρόπο κράτη και αφεντικά θα μετακυλήσουν το οικονομικό κόστος (και αυτής της κρίσης) και την επιστροφή στην “κανονικότητα” της κερδοφορίας στις πλάτες των εργαζομένων με εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης που σημαίνει : Απολύσεις, μαζική ανεργία και περιθωριοποίηση, μειώσεις μισθών, εργασιακή επισφάλεια, συνωστισμό στους εργασιακούς χώρους με ελλιπή μέτρα αυτοπροστασίας, εισβολή στον προσωπικό χρόνο μέσω επέκτασης της τηλεργασίας .
Το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς παραμένει πάντα επίκαιρο! Απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου και των οργάνων του στον κόσμο της εργασίας η αλληλεγγύη και ο αγώνας είναι μονόδρομος!

Ταξική αλληλεγγύη. Να μην μείνει κανένας/καμία μόνος/η απέναντι στην πανδημία και στην αντεργατική λαίλαπα. Να στηρίξουμε όποιον/α έχει ανάγκη. Άνεργους/ες, πρόσφυγες και μετανάστες/τριες, έγκλειστους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυλακές.
Αντίσταση στην αντεργατική επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνώντες και τα αφεντικά με αφορμή την κρίση του κορονοϊού. Να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα των απολύσεων, της εκ περιτροπής εργασίας, των εξευτελιστικών μισθών, της ανατροπής των συμβάσεων, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, της καθιέρωσης Κυριακάτικης εργασίας, της ανεξέλεγκτης τηλεργασίας.

Απαιτούμε να τηρούνται σε κάθε εργασιακό χώρο απαρέγκλιτα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και να διασφαλίζεται η υγεία και το δικαίωμα των εργαζομένων σε ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Διεκδικούμε δημόσια υγεία για όλους/ες.

Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές – εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές
Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του κορονοϊού
Αντίσταση – Αυτοοργάνωση – Αλληλεγγύη

Υστερόγραφο…
…στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι

Chigago Herald, 6 Μάη 1886, Σικάγο Η.Π.Α: Ο όχλος που παρακινήθηκε από τους Σπάιζ και Φήλντεν σε δολοφονίες δεν αποτελείται από Αμερικανούς. Είναι καθάρματα από την Ευρώπη που ζήτησαν καταφύγιο σ’ αυτές τις ακτές για να καταχραστούν τη φιλοξενία μας και να περιφρονήσουν τις αρχές της χώρας.

Αυτοδιαχειριζόμενος πολιτικός, κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος «η Σφήνα»