Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση σε σπίτι εισαγγελέα εφέτη για τις διώξεις αναρχικών

0
227

Παρέμβαση σε σπίτι εισαγγελέα εφέτη για τις διώξεις των αναρχικών Β. Σταθόπουλου & Δ. Χατζηβασιλειάδη

Την Παρασκευή 22 Νοέμβρη πραγματοποιήσαμε παρέμβαση αντιπληροφόρησης στο σπίτι του εισαγγελέα εφέτη Ευάγγελου Μιχαήλου στην Καλαμαριά, με αφορμή τις τελευταίες αντι-τρομοκρατικές διώξεις των αναρχικών Βαγγέλη Σταθόπουλου και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη για την υποτιθέμενη εξάρθρωση της Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας.

Νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροι, με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί.

Η διασπορά τρόμου και πανικού στην κοινότητα του αγώνα συνεχίζεται. Αυτή τη φορά σειρά έχει το σόου της αντι-τρομοκρατικής και η φερόμενη επιχείρηση εξάρθρωσης της ένοπλης Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας με το νήμα για τους ίδιους να ξετυλίγεται έπειτα από μια ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ στο Χολαργό στις 21-10. Στις 8 και 9 Νοέμβρη γινόμαστε όλοι/ες μας θεατές ενός ακόμα σόου καταστολής και αντεκδίκησης με δεκάδες απαγωγές συντροφισσών και συντρόφων και εισβολές σε σπίτια για έρευνες. Οι εικόνες που διαδέχονται η μία την άλλη, μιλούν για πλήγμα στην εγχώρια τρομοκρατία, αποτροπή ενός μεγάλου χτυπήματος, επικείμενους νεκρούς αστυνομικούς και άλλα πολλά για να ανεβάσουν το γόητρο της αντι-τρομοκρατικής και να δικαιολογήσουν την αντεκδίκηση των μπάτσων απέναντι στους αγωνιστές. Το τέλος της λεγόμενης ανομίας έχει σημάνει πόλεμο. Και στον πόλεμο για το κράτος, όλα επιτρέπονται.

Ο απολογισμός μέχρι στιγμής έχει αφήσει 3 συλλήψεις, ένα ενεργό ένταλμα σύλληψης και την ανεύρεση οπλισμού ανάμεσα στον οποίο βρίσκεται και το όπλο-σφραγίδα της οργάνωσης. Αυτό που μένει όπως πάντα είναι να αποτυπωθεί ο τρόπος με τον οποίο τα δυο μέρη του πάζλ, να γίνουν ένα. Οι συλληφθέντες να γίνουν μέλη, τα σπίτια να βαφτιστούν γιάφκες και οι σχέσεις αλληλεγγύης να ποινικοποιηθούν.

Ανάμεσα σε όσους βρίσκονται στο επίκεντρο της καταστολής σε αυτή την επιχείρηση, βρίσκονται δυο αναρχικοί με χρόνια παρουσία σε διαδικασίες και στιγμές αγώνα. Ο λόγος για τους αναρχικούς Βαγγέλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, που βρίσκονται ασταμάτητα στο στόχαστρο της καταστολής δεκαετίες τώρα. Ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος συνελήφθη την Παρασκευή 8 Νοέμβρη από κουκουλοφόρους της αντιτρομοκρατικής. Στο πρόσωπό του, οι μπάτσοι και οι τηλεκανίβαλοι, βρίσκουν το τέλειο προφίλ για να στήσουν νέα τρομοσενάρια για τη σύλληψη παλιού γνώριμου τρομοκράτη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας, ενώ οι μπάτσοι του φορτώνουν το μισό ποινικό κώδικα για πράξεις που και οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν ευσταθούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ίδια η παραδοχή των στελεχών της αντι-τρομοκρατκής, που ναι μεν επικαλούνται πως ο Βαγγέλης είναι μέλος της οργάνωσης, όμως δε θα μπορούσε να έχει φυσική παρουσία σε επιθέσεις καθώς το ίδιο διάστημα βρίσκονταν έγκλειστος για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.

Όσο για τον αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, η συνταγή είναι παλιά και γνώριμη. Το τελευταίο διάστημα οι αρχές είχαν δηλώσει ευθέως πως ετοιμάζουν έναν νέο κύκλο αιχμαλωσίας, με ενδεικτική την διαχείριση της προσαγωγής του κατά την εκκένωση της κατάληψης Gare, όταν τον μετέφεραν δέσμιο σε εγκαταλελειμένο οίκημα ισχυριζόμενοι πως ο ίδιος κρύβει όπλα κα ναρκωτικά. Ο ίδιος που αυτή τη στιγμή βρίσκεται καταζητούμενος, αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τους μπάτσους. Γι αυτό και τον φωτογραφίζουν ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης και άλλα πολλά. Η ίδια συνταγή που θέλει δεκάδες συντρόφους που διάλεξαν την παράνομη ελευθερία, να φωτογραφίζονται ως αδίστακτοι κακοποιοί έτοιμοι γα όλα, που βρίσκονται πίσω από κάθε ενέργεια ένοπλης βίας, έτσι ώστε μια ενδεχόμενη αιματηρή σύλληψή τους (ή ακόμα και εκτέλεση) να είναι απόλυτα δικαιολογημένη (ίσως κα αναμενόμενη). Η ίδια συνταγή που ακολουθήθηκε κατά τη διάρκεια της παράνομης ελευθερίας των συντρόφων Γρηγόρη Τσιρώνη, Μάριου και Σίμου Σεϊσίδη, Κώστα Σακκά, της Πόλας Ρούπα, του Γιάννη Μιχαηλίδη, της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου και τώρα του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη όπου φυγόδικοι σύντροφοι και συντρόφισσες αποτελούν την εύκολη λεία της αντιτρομοκρατικής που φορτώνει κάθε τι που γίνεται για να ξεπλύνει εκ των προτέρων τα εγκλήματά της.

Πίσω ρουφιάνοι, εμπρός σύντροφοι…

Στην πραγματικότητα η αντι-τρομοκρατική τόσο σε αυτή όσο και σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση έχει ένα και μόνο στοιχείο. Τη διαρκή δράση αγωνιστριών και αγωνιστών που αψηφούν την καταστολή και συνεχίζουν με κάθε μέσο να εναντιώνονται στην εκμετάλλευση και την καταπίεση. Και αυτό αρκεί για να θάψει πίσω από τα μπετά για δεκαετίες ολόκληρες ελεύθερους ανθρώπους. Να λοιδορήσει την αγωνιστική τους υπόσταση και τις αξίες τους στα τηλεδικεία.

Όμως ξέρουμε πως έχουμε δίκαιο. Γι’ αυτό και δε λυγίζουμε, όσο και να μας χτυπάνε. Γι’ αυτο και κάθε φορά που περιφέρουν τα σώματά μας σιδηροδέσμια στα θέατρα της αστικής δικαιοσύνης, βαδίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Γι’ αυτο και δε συνεργαζόμαστε με τους κανίβαλους αυτούς του κόσμου, αλλά παραμένουμε αδιάλλακτα ενάντια τους. Γι’ αυτο και το μίσος και η οργή μας για την αδικία, καίει άσβεστο μέσα στα μάτια μας. Αυτό είναι που τους φοβίζει, αυτό είναι που πολεμούν. Όμως δε χύνουν δάκρια, μάτια που συνήθισαν να βλέπουνε φωτιές.

Λευτεριά στον φυλακισμένο σύντροφο Βαγγέλη Σταθόπουλο

Αλληλεγγύη στον καταζητούμενο αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

Όλα για την Υπόθεση!

Κατάληψη Terra Incognita

Πρωτότυπη δημοσίευση 23/11/2019
via terraincognita.squat.gr