Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση με σπρέι στο κέντρο

0
167

Στις 13/1 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με σπρέι και μοιράσαμε προπαγανδιστικό υλικό στον κόσμο που περνούσε στις οδούς του κέντρου Αριστοτέλους, Μητροπόλεως, προξένου Κορομηλά και στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ενάντια στην έκδοση αγωνιστών στο φασιστικό κράτος της Τουρκίας. Στο πέρας των ημερών ενημερωθήκαμε πως πραγματοποιήθηκε η δολοφονική έκδοση στην Τουρκία, μέλους του φιλοκουρδικού κόμματος HDP από την ελληνική κυβέρνηση. Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο Αλληλεγγύη με τους αγωνιστές σε Ελλάδα και Τουρκία.

To κείμενο που μοιράστηκε είναι το ακόλουθο:

Στις 28/11 λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα, η αντιτρομοκρατική εισέβαλε σε 3 σπίτια, χωρίς καμία εισαγγελική εντολή, συλλαμβάνοντας με τη βία 9 πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία και το Κουρδιστάν. Αφού ξυλοκοπήθηκαν τόσο κατά τη διαδικασία της σύλληψης, της κράτησής τους στη ΓΑΔΑ, αλλά και στα δικαστήρια, προφυλακίσθηκαν και διασκορπίστηκαν σε 8 διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα ανά την επικράτεια, καθόλου τυχαία, καθώς πέραν της μεταξύ τους απομόνωσης, οι ίδιοι δε μιλούν ελληνικά και η πρόσβαση και η επικοινωνία με δικηγόρο καθίστανται μ’ αυτόν τον τρόπο δύσκολες λόγω των οικονομικών παραμέτρων και της ίδιας της απόστασης.

Με το που συνελήφθησαν, στα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. ξέσπασε μια θύελλα αντιδραστικών παραληρημάτων που έκαναν λόγο για “ξένους τρομοκράτες” -δημοσιεύοντας στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες τους-, “εθνικό κίνδυνο”, “κρούσμα ανομίας” και ένα σενάριο “δολοφονικού χτυπήματος” του Ερντογάν, ενορχηστρωμένο από τους ίδιους τους ιθύνοντες του βαθέως κράτους και επιτελούμενο στον δημόσιο λόγο από κανάλια και εφημερίδες όπως “Το Βήμα”. Ανάλογη τρομολαγνική προπαγάνδα δημιουργήθηκε βέβαια και στον τουρκικό καθεστωτικό τύπο. Οι 9 αγωνιστές αρνούνται τις κατηγορίες που τους προσάπτονται, ενώ στα σπίτια τους δε βρέθηκε τίποτα που να τους ενοχοποιεί. Η μεθόδευση της κατασταλτικής επιχείρησης που χτίστηκε πάνω στις πλάτες τους φαίνεται από τα λεγόμενα “τρομοκρατικά πειστήρια” που βρήκε η αντιτρομοκρατική: δηλαδή ένα επιτραπέζιο ρολόι, σουγιάδες και μπαταρίες, που υποτίθεται πως προορίζονταν για την κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού!

Μετά τη σύλληψη τους, δύο εκ των συλληφθέντων ενημερώθηκαν πως εκκρεμεί από το τουρκικό καθεστώς ένταλμα έκδοσής τους στην Τουρκία. Και οι δυο τους είχαν βασανιστεί στο παρελθόν μέσα στις τουρκικές φυλακές και είχαν τραυματιστεί στην επιχείρηση του τουρκικού κράτους “Επιστροφή στη ζωή” (η εν λόγω κατασταλτική επιχείρηση στις φυλακές, το 2000, είχε ως αποτρόπαιο απολογισμό, 28 δολοφονημένους κρατούμενους, ενώ 6 γυναίκες κάηκαν ζωντανές). Σε εκείνη την επιχείρηση ο ένας εκ των δύο υπό έκδοση Τούρκων αγωνιστών έχασε το μάτι του. Το ελληνικό κράτος δε διστάζει να ρίξει τους δυο αγωνιστές στο στόμα του λύκου, να τους προσφέρει ως δώρο στον Ερντογάν και τις θανατοπολιτικές του, ώστε να εξαγνιστεί μέσα από μια ανταλλακτική λογική για την άρνησή του να αποδώσει στο τουρκικό κράτος τους αξιωματικούς που συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν στις 15/7/2016, τους οποίους και κρατά στην Ελλάδα ως διπλωματικό χαρτί για την εξωτερική του πολιτική. To ίδιο ακριβώς έκανε, άλλωστε, και στις 30/12/2017, όταν η “αριστερή” ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε αίτηση ακύρωσης της απόφασης παροχής ασύλου(!) της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συνεχίζει την παράδοση στις απαγωγές, τις φυλακίσεις, τις διώξεις και τις εκδόσεις Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών, όπως έκανε άλλωστε με μεγάλη “επιμέλεια” και η κυβέρνηση της Ν.Δ. επί Σαμαρά, αποδεικνύοντας ότι το ελληνικό κράτος έχει συνέχεια. Έχει συνέχεια στη βαρβαρότητα και στην εξόντωση των από τα κάτω, ώστε να αναπαράγεται όσο το δυνατόν πιο ανέφελα η πολιτική ανελευθερία, η οικονομική εκμετάλλευση και η γενικευμένη αδικία. Την περίοδο που η καπιταλιστική κρίση οξύνεται, όπως και οι γεωπολιτικές συγκρούσεις για τη συσσώρευση πλούτου, η εθνικιστική ρητορεία πριμοδοτείται από την αστική τάξη και τον κρατικό μηχανισμό, ώστε να διαλύσει την ταξική συσπείρωση των προλετάριων και τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Η εκπορευομένη από το κράτος και το κεφάλαιο, αλλά και από όλους τους συναφείς υποστηρικτικούς και λειτουργικούς μηχανισμούς τους, κοινωνική διάχυση της εθνικής ενότητας, της διαταξικότητας και της καλλιέργειας του εθνικισμού, άλλοτε με τη μορφή του ωμού σωβινισμού και άλλοτε με την υποτιθέμενα “ωραιοποιημένη” όψη του πατριωτισμού της “σοβαρής δεξιάς” σηματοδοτεί την ταφόπλακα των προλεταριακών συμφερόντων.

Οφείλουμε να αντιληφθούμε πως οι καταπιεσμένοι και οι άκληροι αυτού του κόσμου δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Ο κοινός μας εχθρός είναι το κράτος και το κεφάλαιο, όχι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ίδια κοινωνική και ταξική θέση με εμάς. Στην υποδαυλιζόμενη σύγκρουση του ελληνικού κράτους με το τουρκικό, της ελληνικής αστικής τάξης με την τουρκική, του ελληνικού εθνικισμού με τον τουρκικό, οι μόνοι χαμένοι της υπόθεσης πρόκειται να είναι οι προλετάριοι των δύο χωρών. Για να μη γίνουμε αναλώσιμα πιόνια στα σχέδια των κυρίαρχων, είναι επιτακτικό να προτάξουμε και να δημιουργήσουμε δεσμούς διεθνιστικής αλληλεγγύης με αυτούς που βρισκόμαστε στην ίδια μεριά του ταξικού στρατοπέδου.

Γι’ αυτόν τον λόγο η αλληλεγγύη μας προς του 9 Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές είναι αμέριστη, όπως επίσης και η στήριξή μας στους απεργούς πείνας Nuriye Gülmen και Semih Özakça, που έχουν πλέον ξεπεράσει τις 300 μέρες απεργίας πείνας, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους, την άρση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και τον τερματισμό του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία. Η κυρίαρχη αφήγηση αποκαλεί τρομοκράτες αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στην τυραννία του κράτους και του κεφαλαίου. Για μας η αποκωδικοποίηση του παραπάνω μηνύματος έχει να κάνει με την πλευρά του ταξικού στρατοπέδου στην οποία βρίσκεται ο καθένας. Και εμείς βρισκόμαστε στο απέναντι στρατόπεδο. Στο στρατόπεδο των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων, αυτών που ζουν από την εργασία τους, των άνεργων, των φτωχών και των άκληρων.

Ο αγώνας για την πανανθρώπινη χειραφέτηση είναι κοινωνικός, ταξικός και διεθνιστικός. Σε αυτόν τον αγώνα δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα κομμάτι της τάξης μας να γίνει βορά στα δόντια του κράτους και του κεφαλαίου.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 2 ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ 9 ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Συντρόφισσες-οι,
Ελευθεριακή πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης,
Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

via athens.indymedia.org