Θεσσαλονίκη: Αστυνομική εισβολή και προσαγωγές στην Libertatia

0
804

Στις 10.30 το πρωί μπάτσοι σπάσανε το λουκέτο της πόρτας και μπήκαν στην κατάληψη όπου σύντροφοι και συντρόφισσες ήταν μέσα και πραγματοποιούσαν εργασίες του Rebuild στην σκεπή. Υπάρχει εξω απο την κατάληψη φορτηγό για να μαζέψουν τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν ενώ οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που βρίσκονταν μέσα μεταφέρονται στο Α.Τ. Τούμπας. Ταυτόχρονα δυο άλλες συντρόφισσες που ήταν έξω απο την κατάληψη την ωρα που μπήκαν μέσα προσήχθησαν στο Α.Τ. Αριστοτέλους. Πραγματοποιείται συγκέντρωση αυτή τη στιγμή εξω απο το γαλλικό ινστιτούτο.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΛΙΜΠΕΡΤΑΤΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

10 , 100 , 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

αρχική δημοσίευση Libertatia


Νεώτερες πληροφορίες από facebook

12:53

Αφέθηκαν ελεύθερες οι δυο προσαγωγές που έγιναν στη λεωφόρο Στρατού, οι 12 σύντροφοι έχουν μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας. Οι αστυνομικές δυναμεις αποχώρησαν και οι σύντροφοι που ειχαν συγκεντρωθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο ξαναμπήκαν στον χώρο της κατάληψης.

Οι μπάτσοι υπέκλεψαν εκ νέου εξοπλισμό της κατάληψης, όπως εργαλεία και την μπετονιέρα. Χθες κατά τη διάρκεια μερικών ωρών επισκευάστηκε πολύ μεγάλο μέρος της σκεπής.

Γεγονός που μέσα στο γενικό κλίμα αντιαναρχικής και αντικοινωνικής καταστολής ενεργοποίησε τους μισθοφόρους του κράτους.

Libertatia κατάληψη για πάντα!


14:32

Αποδόθηκαν τρεις πλημμεληματικές κατηγορίες εναντίον των συντρόφων που συνελήφθηκαν το πρωί στη Libertatia: για φθορές σε μνημείο, για παράνομη δόμηση και απείθεια.

Οι ίδιες οι κατηγορίες αποκαλύπτουν σε όλο το μεγαλείο της, τη γελοιότητα των διωκτικών μηχανισμών, οι όποιοι δεν συνέλαβαν ούτε έναν από τους φασίστες που έκαψαν ολοσχερώς το διατηρητέο κτήριο, ενώ τώρα αποδίδουν την κατηγορία της φθοράς μνημείου στους αναρχικούς συντρόφους που με δικά τους έξοδα και προσωπικό κόπο ξαναφτιάχνουν πάνω στις αρχές της κοινωνικής αυτοοργάνωσης το κτήριο.

Περιττό να πούμε ότι χρόνο με το χρόνο και εξαιτίας των βροχοπτώσεων το κτήριο επιβαρύνονταν και σώθηκε μόνο εξαιτίας των επεμβάσεων συντήρησης των καταληψιών.

Οι δε εργασίες στη στέγη είχαν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες.

Η Libertatia χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ την αλληλεγγύη όλων μας.

Οι σύντροφοι κρατούνται ακόμα και μέχρι το βράδυ θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση αν θα πάρουν τακτική δικάσιμο ή θα περάσουν αυτόφωρο αύριο το πρωί.