Αλληλεγγύη με την κατάληψη Terra Incognita

0
334

Λάβαμε 21/08/2020

Αλληλεγγύη με την κατάληψη Terra Incognita – Στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο

17 Αυγούστου, η κυβερνητική καταστολή επιτέθηκε σε μια ακόμη κατάληψη, την Terra Incognita στην Θεσσαλονίκη. Η κατάληψη, ενεργή από το 2004 αποτελούσε το πιο παλιό καταληψιακό εγχείρημα της πόλης και ταυτόχρονα ένα από τα πιο δραστήρια κέντρα αναρχικού αγώνα της. Ήταν μια πράξη τρομοκρατίας απέναντι στο κοινωνικό κίνημα και τα εδάφη αγώνα του.

Θα ήταν περιττό να περιγραφούν σε ένα τέτοιο κείμενο τα πεπραγμένα μιας κατάληψης με τόσα χρόνια αγωνιστικής παρουσίας στην πλάτη της. Είναι αρκετό να ειπωθεί ότι η terra incognita αποτελούσε κεντρικό στόχο στα σχέδια της καταστολής και διαρκές αγκάθι στον κόσμο του κράτους και του καπιταλισμού.

Με την τελευταία εκκένωση γίνεται ξεκάθαρο ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων της καταστολής μπορεί να μειώθηκε τους τελευταίους μήνες, αλλά εντάθηκε η πολιτική τους σημασία. Τόσο η κατάληψη Δερβενίων 56 όσο και τώρα η Terra αποτελούσαν χώρους με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά αγώνα, ζύμωσης και συνεύρεσης για άτομα και συλλογικότητες του κέντρου των δύο ελλαδικών μητροπόλεων. Η καταστολή επιχειρεί μέσα από την αποεδαφικοποίηση των αγώνων να βάλλει την ίδια την ύπαρξή τους.

Η εκστρατεία καταστολής των καταλήψεων η οποία έχει προκαλέσει σοβαρά πλήγματα τον τελευταίο χρόνο δεν έχει συναντήσει απέναντί της ένα ισχυρό κίνημα μαχητικής αντίστασης μέχρι σήμερα και για αυτό συνεχίζει να επιτίθεται. Την ίδια στιγμή η πρόσφατη εμπειρία της αντίστασης και των ανακαταλήψεων της κοινότητας Κουκακίου απέδειξε ότι μόνο με αγώνα υποχωρεί η καταστολή, αποκαλύπτεται η φύση της στα μάτια της κοινωνίας και πληρώνει κόστος στις επιλογές της.

Αλλά πέρα από αυτά η πραγματική μάχη γίνεται στους δρόμους και εκεί καθορίζονται εν τέλει οι πολιτικές ισορροπίες. Η απώλεια των καταλήψεων ακολουθεί την απώλεια του δρόμου και σίγουρα όχι το αντίθετο και για αυτό η ανακατάληψη των εκκενωμένων καταλήψεων και η ανακατάληψη του δρόμου είναι ζητούμενα αλληλένδετα μεταξύ τους.

Από την κατειλημμένη γειτονιά των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας στέλνουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς και σε αλληλεγγύη με τους συντρόφους της terra incognita επιλέξαμε την ανάρτηση πανό στο 1ο μπλοκ της γειτονιάς μας επί της Λ. Αλεξάνδρας

– ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΩΣ ΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

– ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

– Η TERRA ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών 20/8/2020

πηγή athens.indymedia.org