Θεσσαλονίκη: Αντιφασιστική περιφρούρηση

0
606

02/02/2019 16:13

200 σύντροφοι/ισσες έχουν καταλάβει από τις 14:15 το πάνω και κάτω πεζοδρόμιο της αγίου δημητρίου και όλη την έκταση του πάρκου μπροστά στο εργατικό κέντρο ενόψει της εκδήλωσης για το “Μακεδονικό” στις 17:00,  κίνηση που αιφνιδίασε την αστυνομία.

Οι φασίστες δεν ξέρουν να κρατάν κλειστά τα στόματά τους και δεν κατάφεραν να κάνουν την ακάλεστη αντισυγκέντρωση που προγραμμάτιζαν για τις 3 η ώρα στο πάνω πεζοδρόμιο της Αγίου Δημητρίου (ακριβώς απέναντι από το εργατικό κέντρο). Όσοι μεμονωμένοι από αυτούς πλησίασαν το μέρος κυνηγήθηκαν απο τους αντιφασίστες.

Οι μπάτσοι δήλωσαν ότι ήταν ενήμεροι για την ακάλεστη αντισυγκέντρωση και είχαν παραταγμένες δυνάμεις για να τους αφήσουν να πραγματοποιήσουν την αντισυγκέντρωση τους απέναντι απο το μέρος της εκδήλωσης. Η αιφνιδιαστικη κίνηση των συντρόφων/ισσων τους χάλασε τα σχέδια.Παρά τις πιέσεις της αστυνομιας οι σύντροφοι δεν έχουν αποχωρήσει, ενώ η σημερινή μέρα θα μείνει στην ιστορία ως ένα ακόμη παράδειγμα συνεργασίας μπάτσων και φασιστών και μάλιστα για ακάλεστη αντισυγκέντρωση που δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ποτέ.

Η πρόσβαση στο χώρο ειναι ανοιχή απο την οδό Ολύμπου, ενώ σε όλη τη γειτονιά υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΟ ΕΚΘ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα Ανατολικά

 

03/02/2019 12:19

Γύρω στις 7.30 το βράδυ κι ενώ οι φασίστες ήταν άφαντοι, μία διμοιρία που από την αρχή της μέρας ήταν προκλητική επιτέθηκε αναίτια, αρχικά λεκτικά, στην περιφρούρηση και στον κόσμο που ήταν έξω από το εργατικό κέντρο με αφορμή το συναγερμό ενός αμαξιού που χτύπησε επειδή μία σημαία που ακουμπούσε στο αμάξι έπεσε κάτω (και όμως αυτό ακριβώς έγινε).

Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες απώθησαν την επίθεση των μπάτσων που έριξαν δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Υπήρξαν μικροτραυματισμοί από γκλομπιές και εγκαύματα από κρότου λάμψης, ενώ η εκδήλωση διακόπηκε μόλις για ένα τέταρτο για να επιβεβαιωθούν οι συλλήψεις και να αναπνεύσει ο κόσμος και συνεχίστηκε κανονικά.

Οι μπάτσοι χτύπησαν και συνέλαβαν δύο συντρόφους, χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε τις ακριβείς κατηγορίες. Η συνεργασία κεντρικών και τοπικών media, φασιστών, εκκλησίας, αστυνομίας, καλά κρατεί και μετατρέπεται σε συλλήψεις, ακόμα και χωρίς καμία αφορμή, για να ισορροπηθεί η αποτυχία του σημερινού τους σχεδίου για πραγματοποίηση αντισυγκέντρωσης έξω από την εκδήλωση.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

(θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τις κατηγορίες και το πότε θα περάσουν από εισαγγελέα).

Συλλογικότητα αναρχικών από τα Ανατολικά

 

03/02/2019 12:45

Με περισσότερα από 160 άτομα -από μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό εύρος- μέσα στην αίθουσα και άλλους τόσους συντρόφους και συντρόφισσες στα αντιφασιστικά μπλόκα στην Αγ. Δημητρίου, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου αλλά και στις καταλήψεις της πόλης, τους φασίστες εξαφανισμένους και σε περιπτώσεις που εμφανίστηκαν δαρμένους ή κυνηγημένους, και με μία πλούσια, σε πολιτικές τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, εκδήλωση, η κινητοποίηση που σηκώθηκε από πολλές αναρχικές συλλογικότητες της πόλης είχε επιτυχία.

Επιτυχία τέτοια που οι μπάτσοι δεν συγχώρησαν και επιτέθηκαν αναίτια στην περιφρούρηση και στον κόσμο έξω από το Εργατικό κέντρο, έχοντας δύο συλλήψεις συντρόφων, χωρίς και πάλι να καταφέρουν να διακόψουν την ίδια την εκδήλωση που μετά από λίγο συνεχίστηκε κανονικά, με λίγο πιο συχνούς βήχες από τους συμμετέχοντες.

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει εκτενής ενημέρωση για την μέρα αυτή και τη σημασία της, το ρόλο των media τις προηγούμενες μέρες, τα όνειρα των φασιστών που έμειναν όνειρα, τη -για μια ακόμη φορά- συνεννόηση τους με τους μπάτσους που από ότι φάνηκε δεν ήταν αρκετή. Αλλά και για τη πολιτική σημασία της ίδιας της εκδήλωσης, του πλούτου των τοποθετήσεων που υπήρξαν κατά τη διάρκειά της, της οργάνωσης, των αντανακλαστικών, της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης των αναρχικών/ αντιεξουσιαστικών συλλογικοτήτων αλλά και άλλων συντρόφων/ισσων της πόλης.

Ή όπως είχε ειπωθεί και παλιότερα:

“Με οποιοδήποτε κόστος λοιπόν, αλλά και με οποιοδήποτε μέσο μπορεί να κάνει επιτυχημένη και αποτελεσματική την αυτοάμυνά μας, δημόσια αλλά και ταυτόχρονα μαχητικά, μετωπικά αλλά αντιθεσμικά και ως κομμάτι μιας συνολικής αντικρατικής και αντικαπιταλιστικής προοπτικής, θα υπερασπιστούμε την ιστορία και το μέλλον της τάξης μας αλλά και τη δυνατότητα της να υπάρχει και να αγωνίζεται σήμερα. Θα υπερασπιστούμε τις καταλήψεις και τα στέκια μας, τους αγώνες και τους αγωνιζόμενους. Τα κορίτσια που θα συνεχίσουν να φιλιούνται άφοβα στα πάρκα και τα αγόρια που θα περπατάν χέρι χέρι στην παραλία, τους μετανάστες ως το πιο υποτιμημένο κομμάτι της τάξης μας, που με ακόμη χειρότερους όρους από εμάς, πουλάει φτηνά την εργασία του στα αφεντικά και δέχεται άγρια καταστολή από το κράτος στα Camps, από τα αφεντικά στις Μανωλάδες, από τους φασίστες στους δρόμους. Θα υπερασπιστούμε την δυνατότητα μας να απεργούμε, να κατεβαίνουμε σε διαδηλώσεις χωρίς να έχουμε στο νου τις ομάδες εφόδου που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους δυνατούς αυτού του κόσμου.”

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΟΥΤΕ Η ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα Ανατολικά

 

03/02/2019 17:25

Οι σύντροφοι που συνελήφθησαν χθες αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα το πρωί έπειτα από την παρουσία τους ενώπιον εισαγγελέα.

Ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 3/6/19 με τις εξής κατηγορίες: διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής, πρόκληση σωματικών βλαβών ο ένας και απόπειρα σωματικών βλαβών ο άλλος. Και οι δύο συντροφοι επιβύνθηκαν και με την κατηγορία της απείθιας λόγω της άρνησης σήμανσης ενώ ο ένας από τους δύο συντρόφους φέρει την κατηγορία της απείθιας εις διπλούν λόγω της μη συμμόρφωσης απέναντι στις αρχές κατά τη σύλληψη και την παρουσία στην αστυνομική διεύθυνση.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΕΤΕΣ ΤΗΣ 2/2/19

Συλλογικότητα αναρχικών από τα Ανατολικά

via athens.indymedia.org