Συντρόφια ο πόλεμος κηρύχτηκε. Ή αυτοί ή εμείς

Σύντροφοι και συντρόφισσες παρακολουθούμε εδώ και μήνες μια έξαρση φασιστικών και ακροδεξιών γενικά συλλαλητηρίων, πορειών κτλ που συνοδεύονται από επιθέσεις σε χώρους αναρχικών και αντιεξουσιαστών ,σε πρόσφυγες και μετανάστες. Αγέλες νεοναζί χτυπάνε μικρά παιδιά, προσφυγόπουλα και μη, κοινωνικούς χώρους ανθρώπους του κινήματος, δικηγόρους και φωτογράφους κτλ που εμπλέκονται σε κινηματικούς χώρους και δράσεις. Η ακροδεξιά αναπτύσσετε με γοργούς ρυθμούς φτιάχνει συμμαχίες μέσα στην κοινωνία , βρίσκει νέους δρόμους εκφοράς στη δημόσια σφαίρα εκμεταλλευόμενη προβλήματα και στρεβλώσεις κυρίως στο οικονομικό πεδίο αλλά και όπως πάντα πατάει πάνω στα »εθνικά ζητήματα» βλέπε μακεδονικό, Θράκη και μεταναστευτικό .

Οι φασιστικές ομάδες, γκρούπες έχουν αυξηθεί, Η χρυσή αυγή φαίνεται να χάνει ένα μεγάλο κομμάτι κόσμου που μεταπηδά σε πιο ριζοσπαστικές ομάδες, κυρίως στρασερικές ομάδες δρόμου, αυτόνομους εθνικιστές και άλλους. Από την άλλη η εθνικολαϊκή δεξιά μέσα από την ΝΔ και την εκκλησιά ενθυλακώνει και αυτή εθνικόφρονες χουντοβασιλικούς και αντικομουνιστές χριστ. ορθόδοξους επενδύοντας και αυτή στην ακροδεξιά ρητορική μετεμφυλιακού τύπου. Παλιά της τέχνη κόσκινο…
Η ναζιστική δε ακροδεξιά είχε γιγαντωθεί στην χωρά μας πράγμα άκρως ανησυχητικό.

Μέχρι εδώ ξέρω οτι δεν λέω κάτι καινούργιο… Τα ερωτήματα όμως που πηγάζουν από την ανάλυση αυτή είναι σημαντικά.

Εμείς σαν αναρχικοί/ες τι κάνουμε ενάντια σε αυτό?
Τι προτάσσουμε ενάντια στην επερχόμενη λαίλαπα?
Τι ζητάμε από το μέλλον και πως θα χτισθούμε άμυνες πριν να είναι αργά?

Οι καιροί επιτάσσουν οργάνωση και αγώνα σε όλα τα επίπεδα. Νέα στέκια και καταλήψεις για εδαφικοποίηση του αγώνα σε κάθε πόλη και γειτονιά, νέες ομάδες δράσης και αντίστασης σε χώρους δουλειάς, σχολεία και σχολές στο δρόμο στις κερκίδες ,στις πλατείες.

Η αναρχία να βγει στο δρόμο να κάψει το παλιό και να γεννήσει το νέο. Αντιφασιστικές περιπολίες για να εξαφανιστεί η χολέρα του φασισμού ,για να μην θρηνήσουμε ξανά κανένα Παύλο και κανένα Λούκμαν.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης χτες είχε παραδοθεί στους φασίστες επι ώρες και θα ακολουθήσουν σίγουρα άλλες 2 με 3 μέρες όπου στους δρόμους θα έρπουν τα φίδια της ακροδεξιάς. Οι σύντροφοι/ισσες εκει δίνουν άνισο αγώνα ενάντια σε κράτος και παρακράτος για να κρατήσουν τους δρόμους και τα εγχειρήματα τους αλώβητα απο τις εμπρηστικές και άλλες επιθέσεις και τα καταφέρνουν!. Έχουν την αλληλεγγύη μας. Όσοι/ες από σας είστε στην ευρύτερη περιοχή της μακεδονίας μεταβείτε και βοηθήστε. Είναι επιτακτική ανάγκη η συλλογική αντίσταση. Είναι παράδειγμα προς όλους όσους αντιστέκονται και αηδιάζουν με ότι συμβαίνει στην πόλη να δουν ένα κίνημα ενωμένο και αποφασισμένο ενάντια στους νέους κοτζαμάνηδες.

Συντρόφια ο πόλεμος κηρύχτηκε. Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ. ΑΝΑΡΧΙΑ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ?

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

Σκεφτείτε και ο καθένας/μια ας πράξει.

ζήτω η αναρχία, ζήτω η ελευθερία

Ακροβατης 9/9/2018

via Ο Ακροβατης

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες