Ρέθυμνο: Μια οφειλόμενη απάντηση στο δικηγόρο Θ. Λεχωβίτη

0
868
Λάβαμε 11/09/2019

Μια οφειλόμενη απάντηση στο δικηγόρο Θ. Λεχωβίτη.

Αφού πέρασαν λίγες μέρες και με αφορμή την απάντηση του δικηγόρου του επίδοξου φονιά της Αρκαδίου θεωρούμε καλό να ειπωθούν κάποια πράγματα ακόμα.

1) Κύριε Λεχωβίτη κατ’ αρχάς ως σκεπτόμενος πολίτης που είσαστε και με δημόσιο λόγο τόσα χρόνια, θα έπρεπε να χαίρεστε όταν πολίτες αυτής της πόλης διαμαρτύρονται για την εγκληματικότητα και τις φονικές πράξεις και όχι να προσπαθείτε να τις αποτρέψετε χάριν των συμφερόντων μιας δίκης σας.

2) Το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης δεν ξεσηκώθηκε διότι ο πελάτης σας συμμετείχε κάποια στιγμή στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, όπως αναφέρετε. Η αντίδραση πήρε διαστάσεις καθώς είναι ένα άτομο με 15 έτη εγκληματική παρουσία στη πόλη μας. Ως στέλεχος της ΟΕΡ (οργάνωση εθνικιστών Ρεθύμνου) και αργότερα της Χρυσής Αυγής. Αν δεν βολεύει την υπερασπιστική σας γραμμή αυτό δεν μας αφορά. Εμείς μεταφέρουμε την πραγματικότητα όπως την έχουμε ζήσει και εσείς ως καλός δικηγόρος οφείλετε να φτιάξετε μια πραγματικότητα όπως σας βολεύει. Καθείς εφ ώ ετάχθη. Το τεκμήριο της αθωότητας που αναφέρεστε, το χάνει κάποιος σε μια κοινωνία όταν παρουσιάζει συνεχόμενη παραβατική συμπεριφορά όπως ο πελάτης σας. Επίσης το τεκμήριο της αθωότητας το χάνει μια κοινωνία όταν δεν μιλάει ενώ γνωρίζει και όταν η ατιμωρησία γίνεται συνήθεια. Όπως δηλαδή με τον πελάτη σας και την εθνικιστική παρέα του.

3) Δηλώνετε ότι θα ήσασταν ο πρώτος που θα διαδήλωνε για περιστατικά ρατσιστικής βίας. Ας πούμε όταν δολοφονήθηκε από τους κύκλους της ΟΕΡ ο Έντισον Γιαχάι με 17 μαχαιρίες; Όταν οι Οερίτες ξυλοκοπούσαν φοιτητές και μετανάστες για μια δεκαετία; Όταν μαχαίρωσαν τους μετανάστες που πήγαιναν στη δουλειά τους στο Σφακάκι το 2012; Στο ρατσιστικό πογκρόμ στο Πέραμα σε μετανάστες το 2011; Όταν πριν 3 χρόνια τάγμα εφόδου επιτέθηκε σε παρέες που καθόταν στη πλατεία μητρόπολης; Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε σελίδες και με άλλα περιστατικά.
Τι δράσεις αναπτύξατε κύριε Λεχωβίτη για όλα αυτά και άλλα πολλά γεγονότα ξεκάθαρης ρατσιστικής βίας;

4) Μας συμβουλεύετε να δίνουμε βάση στους ψηφοφόρους τους και όχι στους Χρυσαυγίτες. Από το πρώτο κείμενο μας για το περιστατικό μιλήσαμε για ένα άδικο οικονομικό και ένα σάπιο πολιτικό και δικαστικό σύστημα. Εκεί δίνουμε εμείς βάση καθώς αυτό το σύστημα γεννά τα τέρατα. Η ακροδεξιά βία είναι έτσι και αλλιώς ένα μικρό κομμάτι του εγκληματικού κεφαλαίου. Υπάρχει μια πραγματική θαλασσοταραχή από «γνωστούς», βουλευτές, κυκλώματα, υπουργούς, επιχειρηματίες, εισαγγελείς, μαφίες, ευυπόληπτες οικογένειες, κουμπαριές, μεγαλοδικηγόρους και πάει λέγοντας που στηρίζουν, καλύπτουν και κουκουλώνουν κάθε λογής έγκλημα στο βωμό του κέρδους και της πολιτικής καριέρας. Εκεί είναι η ρίζα της διαπλοκής και στη Κρήτη δυστυχώς έχει βαθιές ρίζες. Τεράστια οικονομικά συμφέροντα, ζωή χαρισάμενη για κάποιους και δεξαμενές ψήφων για την αναγκαία αναπαραγωγή του μηχανισμού αυτού. Εκεί και έτσι ανθίζει ο φασισμός και του πεζοδρομίου και της γραβάτας. Η Χρυσή Αυγή, ο Σώρρας και ο Βελόπουλος που αναφέρετε είναι ψιλά γράμματα μπροστά στο ρόλο που έχει το κόμμα π.χ που επιλέξατε να στηρίξετε και παρ’ ολίγον να κατέβετε υποψήφιος. Γενικά μπροστά στα κόμματα εξουσίας. Τα ζητήματα είναι βαθιά, περίπλοκα και επικίνδυνα αλλά τουλάχιστον ας μην υποκρινόμαστε. Δεν κυνηγάμε μάγισσες ούτε μασκαρευόμαστε τους προστάτες της κοινωνίας αλλά και δεν ζητάμε ψήφους. Εμείς κάνουμε το χρέος μας στο βαθμό που μας αναλογεί και θεωρούμε τον αντιφασιστικό αγώνα ύψιστη πράξη κοινωνικής ευθύνης.

Αντιφασιστική δράση Ρεθύμνου (α.δ.ρέ)
(Σεπτέμβριος 2019)

εδώ οι δηλώσεις του δικηγόρου:

 

Παρατίθεται συνέντευξη μέλους της α.δ.ρέ στην ΕΡΤ Χανίων