Ρέθυμνο: Κάλεσμα σε αντικατασταλτική πορεία

0
864

Λάβαμε 30/06/2020

Καλεσμα σε αντικατασταλτικη πορεία στο Ρεθυμνο

Πεμπτη 2/7 στις 6 μμ Δημαρχειο,

με αφορμη τις 86 συλληψεις στην αντιφασιστικη συγκέντρωση της 15ης Μάρτη.

κείμενο που μοιράζεται στην πολή..

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 15 ΜΑΡΤΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ;

Την Κυριακή 15 Μάρτη πραγματοποιήθηκε στον άγνωστο στρατιώτη συγκέντρωση με ξεκάθαρα ρατσιστικά χαρακτηριστικά και ρητορική μίσους. Η συγκέντρωση αυτή καλέστηκε από άτομα που συντονίζονται σε παγκρήτιο επίπεδο και συνδέονται με τη μαφία. Δεν είναι γραφικοί. Είναι επικίνδυνοι και ο κόσμος που μαζεύουν θα αποτελέσει τη μαγιά για τα νέα τάγματα ασφαλείας. Κρίνοντας αναγκαία μια αντιφασιστική απάντηση βρεθήκαμε την ίδια μέρα στοδημαρχείο. Όταν οι φασίστες άρχισαν να κινούνται προς το μέρος μας, τα ματ, λειτουργώντας ως εμπροσθοφυλακή τους, πήραν εντολή να διαλύσουν τη συγκέντρωσή μας. Ακολούθησε κυνηγητό με δακρυγόνα και ξύλο που κατέληξε στον εγκλωβισμό του συνόλου της πορείας στην πλατεία μικρασιατών, σε τραυματισμούς και σε 100 προσαγωγές, από τις οποίες οι 87 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Τα γεγονότα αυτά συνδέονται με το πλαίσιο της γενικότερης φιλοπόλεμηςρητορικής του ελληνικού κράτους που νομιμοποιεί τη βία ενάντια στα γειτονικά κράτη, αλλά και ενάντια στους μετανάστες και στον κόσμο που αντιστέκεται. Ταυτόχρονα, σε όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του πληθυσμού ασκείται βία μέσω της φτωχοποίησης, της ανεργίας, της στέρησης της κατοικίας και της πρόσβασης σε δομές υγείας, της ιδιωτικοποίησης, της έλλειψης χαρτιών. Από την άλλη πλευρά, το κράτος και τα αφεντικά, με τη βοήθεια των φασιστών, καταστέλλουν κάθε μορφή αντίστασης. Εντείνουν την αστυνομοκρατία και επιτίθενται στη διεκδίκηση δημόσιων χώρων (πλατείες Κυψέλης, Αγ. Παρασκευής, Άνω Πόλης), στην οργάνωση στους χώρους εργασίας (επιθέσεις σε κινητοποιήσεις γιατρών, απολύσεις συνδικαλιστών, απαγόρευση εργατικής πορείας στον Κορυδαλλό), στις καταλήψεις στέγης και στους αυτοοργανωμένους χώρους, στις κινητοποιήσεις στις φυλακές (Ελαιώνας, Κορυδαλλός) και στα κέντρα κράτησης μεταναστών (Παρανέστι, Μόρια, Πόρτο Χέλι), στις αντιστάσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και λεηλασία της φύσης (Σκουριές, Τήνος, Σταγιάτες, Βόλος, Κρήτη). Ενδεικτικό της αναβάθμισης της καταστολής είναι το νέο νομοσχέδιο που επιδιώκει να περιορίσει όχι μόνο τις πορείες αλλά και τις συναρθροίσεις γενικότερα.

Το κράτος και τα αφεντικά δεν μας πείθουν με τη ρητορική της εθνικής ενότητας και της ανάπτυξης. Τα συμφέροντα μας δεν είναι κοινά. Η καταστολή τους δεν μας σταματά, μας εξοργίζει. Θα συνεχίσουμε να οργανωνόμαστε συλλογικά, διεκδικώντας αξιοπρέπεια για τις ζωές μας μέσα από αυτοοργανωμένους χώρους και με την παρουσία μας στο δημόσιο πεδίο.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 18:00

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενάντια στην Καταστολή
Αλληλεγγύη στα 86 συλληφθέντα άτομα