Προβοκατόρικο μήνυμα στου Γκίνη – Πίσω από το μαρκαδοράκι

0
444

Την Παρασκευή 29 Δεκέμβρη μέλη της GARE και άλλοι σύντροφοι που συμμετείχαμε σε μια τακτική συνέλευση στο Πολυτεχνείο, βρήκαμε στον τοίχο και στον πάγκο μιας πλαϊνής αίθουσας του κτιρίου Γκίνη γραμμένα με μαρακαδόρο τα εξής: «GARE ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ, ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΣΑΣ», υπογεγραμμένο με σφυροδρέπανο και «ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ GARE».

Αυτό το στοχευμένο απειλητικό και απαξιωτικό μήνυμα είναι εμφανώς προβοκατόρικο. Στρέφεται ενάντια στο σώμα μιας εστίας αγώνα ένα μήνα μετά την ανακατάληψη του εδάφους της, που ακολούθησε την αστυνομική εισβολή στην κατάληψη, τη σύλληψη και την ομηρία τεσσάρων αγωνιστών. Το προηγούμενο διάστημα η GARE μπήκε στο στόχαστρο της καθεστωτικής προπαγάνδας, η οποία βρήκε ανοιχτές πόρτες με τη συκοφαντική και φυσική επίθεση που δέχτηκε και συνεχίζει να δέχεται η πρόσφατη κατάληψη του Πολυτεχνείου. Το προβοκατόρικο μήνυμα αποδεικνύει την επικινδυνότητα των κατασκευασμένων προπαγανδιστικών αφηγήσεων, όπως η ψευδής καταγγελία ότι η περιφρούρηση του Πολυτεχνείου επιδείκνυε μαχαίρια. Όποιοι καταγγέλουν ως «παρακρατικούς» τα μαχόμενα κομμάτια του κινήματος που αντιτάσσονται έμπρακτα στον πολιτικό ηγεμονισμό της καθεστωτικής αριστεράς, σπέρνουν σύγχυση, ανοίγοντας το δρόμο στην καταστολή (Νοέμβρης ’17, Οκτώβρης ’11, Δεκέμβρης ’08, Νοέμβρης ’96, ’95… ’73 κλπ). Η πλειοδοσία στον πολιτικό κανιβαλισμό, που αποτελεί εγγενές χαρακτηριστικό του κρατισμού και ιστορική παράδοση της αριστεράς, δημιουργεί τις συνθήκες μιας σύγκρουσης με τα πιο βρώμικα μέσα και πρόσφορο έδαφος για την κρατική προβοκάτσια.

Η επιλογή του σημείου για την αναγραφή του αντικινηματικού μηνύματος, ενός χώρου όπου συναντιούνται καθημερινά σε συνελεύσεις κι εκδηλώσεις πολλοί αγωνιζόμενοι, μέσα στο ίδιο το Πολυτεχνείο, υπενθυμίζει τη σημασία της υπεράσπισης της αυτονομίας και της αλληλεγγύης του οριζόντιου κινήματος, γενικά και ειδικά σε σχέση με το συγκεκριμένο χώρο και τις καταλήψεις.

Προφανώς οι οποιεσδήποτε απειλές δεν μας αγγίζουν. Οι ανώνυμοι προβοκάτορες δεν αξίζουν καμία μνεία. Οι ευθύνες όμως, είναι πολιτικές και δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τη γελοιότητα του μαρκαδοράκια.

Κατάληψη GARE
Καλλιδρομίου 74

2 Γενάρη 2018