Προσπάθεια εξαγοράς στοιχείων αλλοδαπών μαθητών με αντάλλαγμα χρήματα?

0
200

Μια περίεργη υπόθεση δημοσιεύτηκε από τον Αγώνα της Κρήτης στις 13 Δεκέμβρη και φαίνεται να σχετίζεται με το αίτημα της Χ.Α. για να συγκεντρώσει στοιχεία των αλλοδαπών μαθητών από τα σχολεία (http://wp.me/p2IoS0-9c). Αφορούσε καταγγελία ατόμου στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων  στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων :

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 19ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Πριν λίγες μέρες δυο « άγνωστοι» και «ατσαλάκωτοι» με ακριβό μαύρο αυτοκίνητο πλησίασαν γύρω στις 7.30 το πρωί άτομο που ασκεί διοικητικά καθήκοντα στο 19ο Δημοτικό Σχολείο επί της Παπαναστασίου και του εζήτησαν στοιχεία για φοίτηση αλλοδαπών μαθητών. Σε αντίδραση του παραπάνω ατόμου του δήλωσαν ότι «δε θα χάσει» αν τους δώσει τα σχετικά στοιχεία, υπονοώντας χρηματισμό.

Σαν Γενική Συνέλευση Γονέων στηρίζουμε τις ενέργειες του Συλλόγου Διδασκόντων του παραπάνω σχολείου αλλά και δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να ανοίξει τέτοιο θέμα

Οι Έλληνες,  λαός που κατά κόρον έχει ζήσει τη μετανάστευση επί τρεις και πλέον αιώνες δεν μπορεί να διακατέχονται από  ξενοφοβικές ή ρατσιστικές τάσεις. Ο  Ελληνικός λαός επίσης που έχει πληρώσει ακριβά το φασισμό στον τελευταίο πόλεμο και μνήμη έχει και εμπειρία να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα.

Χανιά 10-12-2012

Για το ΔΣ

Λίγες σκέψεις:

Αν πραγματικά ξεκινάνε να καταφεύγουν σε τέτοιες ενέργειες, βασιζόμενοι πλέον στην εξαγορά των στοιχείων, σημαίνει πως ο αντιφασιστικός αγώνας είναι πετυχημένος και τους ακυρώνει τις ενέργειες τους που έχουν έστω και μια επίφαση νομιμότητας (κοινοβουλευτικές ερωτήσεις). Επίσης δείχνει πως έχουν αρκετά χρήματα για την εξαγορά συνειδήσεων και όχι μόνο, καθώς όλοι μας στενάζουμε κάτω από την οικονομική κρίση και πάντα θα υπάρχουν πρόθυμοι “Τσολάκογλου” να παραδοθούν για λίγα υλικά ανταλλάγματα στον φασισμό.