Πράγα, Τσεχία: Μαζική επίθεση του Τσεχικού κράτους στους αναρχικούς

0
226

Μετάφραση-Εισαγωγή A ruthless critique

Στην Πράγα της Τσεχίας έγινε χθες γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση εναντίον αναρχικών. Η αστυνομία εισέβαλε σε σπίτια και στο κοινωνικό κέντρο “Ατένεο”. Συνελήφθησαν 20 άτομα μεταξύ 12-20 ετών με κατηγορίες ότι ετοιμάζονταν να επιτεθούν σε τρένο με στρατιωτικό εξοπλισμό. Τρία άτομα εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κράτηση. Το αναρχικό μπλόκ Πρωτομαγιά είχε 400 άτομα. Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει το αναρχικό φεστιβάλ βιβλίου, ένα από τα μεγαλύτερα αναρχικά events της χώρας. Πολλά αναρχικά τσέχικα site έχουν πέσει καθώς κατασχέθηκαν υπολογιστές ακτιβιστών. Μεταφράζουμε την ανακοίνωση των αναρχικών οργανώσεων της πόλης που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του κοινωνικού κέντρου “Κλίνικα”

Είμαστε τρομοκράτες

Το θέατρο της αστυνομίας στη Πράγα εγείρει υποψίες για σκοπιμότητες .

Η αστυνομία της Πράγας εξαπέλυσε μια τεράστεια επιχείρηση στη Πράγα εναντίον “πιθανών τρομοκρατών” . Περί αυτών δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Παρόλα αυτά μπορούμε να πούμε ότι οι δραστηριότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αναρχικού χώρου, έχουν αρχίσει να αποκτούν ευρύτερη υποστήριξη από τη κοινωνία. Για παράδειγμα μπορούμε να αναφέρουμε το σκάνδαλο στο εστιατόριο Řízkárna όπου καταφέραμε να πιέσουμε από τα κάτω να πληρωθούν οι μισθοί. Επίσης ανάλογη προσπάθεια ήταν το δίκτυο της Πράγας ενάντια στις εξώσεις.

Η χρήση του όρου “τρομοκρατία” επιτρέπει τα πάντα να αποδοθούν στους πάντες. Πάνω απ όλα επιτρέπει τη κατηγορία να αποδοθούν ανεξέλεγκτα από το κράτος κατηγορίες. Οι τρομοκράτες εξακολουθούν να είναι στο δημόσιο λόγο αυτοί που σκοτώνουν . Το κράτος λέει “δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες”. Όλα επιτρέπονται εναντίον τους. Και όπως λέει και το ρητό, “πουθενά δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά”. Ή μήπως όχι;

Μακροπρόθεσμα αυτή η τακτική ποινικοποιεί όλους τους συμμετέχοντες στα κοινωνικά κινήματα . Ποινικοποιεί αυτή η τακτική ακόμα και τις προσωπικές σχέσεις, το να κάνεις παρέα με το “λάθος άτομο”. Έτσι ακόμα και άτομα που δεν έχουν συμμετάσχει σε τίποτα παράνομο βρίσκονται υπο διαρκή παρακολούθηση. Μπαίνουν στη κατηγορία των “συνήθων υπόπτων”.

Αυτή η γιγαντιαία επιχείρηση με αβάσιμες αλλά σοβαρότατες κατηγορίες είναι μια προσπάθεια του κράτους να χαρτογραφήσει εκφοβίσει όλους τους σταθερούς στα κοινωνικά κινήματα ακτιβιστές. Έτσι προσπαθεί να ποινικοποιήσει ακόμα και τις μη-βίαιες κοινωνικές δράσεις..

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβιθούμε από τη τρομοκρατία του κράτους, ούτε τις ψευδείς κατηγορίες.

Πράγα, 30 Απριλίου 2015

Anarchist Federation

Anarchist book festival

Autonomous Social Center Clinic

A-kontra

Anarchist Black Cross

Prague Solidarity Network (Solis)

No racism initiative!

Info Salé

Food Not Bombs Prague

via athens.indymedia.org