Πειραιάς: Αντιφασιστική μικροφωνική συγκέντρωση

0
1380

Λάβαμε 04/10/2020

Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ!

Αναμφίβολα, η ιστορία του Πειραιά είναι στενά συνδεδεμένη με την προσφυγιά και την εργατική τάξη. Αναφερόμαστε σε μία πόλη η οποία άκμασε οικονομικά και πολιτιστικά χάρη στην εμπορική της δραστηριότητα, η οποία βασιζόταν κυρίως στο λιμάνι αλλά και στα εργοστάσια που βρίσκονταν στα περίχωρά της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προσφυγικοί και εργατικοί οικισμοί όπως η Δραπετσώνα, το Πέραμα, η Νίκαια κ.α., οι οποίοι διατηρούν ζωντανό τον ιστορικό τους χαρακτήρα μέχρι και σήμερα. Ένας χαρακτήρας ο οποίος δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο πέρα από αντιφασιστικός. Από το μπλόκο της Κοκκινιάς και την μάχη της Ηλεκτρικής μέχρι τον Νίκο Γοδά και τον Παύλο Φύσσα, οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι οι ναζί και οι απόγονοί τους δεν έχουν χώρο στις γειτονιές μας. Πώς λοιπόν, κατάφεραν οι Χρυσαυγίτες να βρουν πρόσφορο έδαφος και να δράσουν, διαχέοντας το εθνικιστικό τους δηλητήριο;

Η Χρυσή Αυγή (και η κάθε ακροδεξιά οργάνωση) «άνθισε» σε εποχές σαν και αυτές που ζούμε σήμερα. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας οικονομικής κρίσης, η οποία ετοιμάζεται να πλήξει με τον πιο αβάστακτο τρόπο τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Μπροστά σε αυτή τη συνθήκη η (ακρο)δεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, βλέποντας ότι η κοινωνική ειρήνη τείνει να αποσταθεροποιηθεί, σπεύδει να δημιουργήσει εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς, ώστε να δικαιολογήσει την ακραία καταστολή και την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση των γειτονιών μας. Όλη αυτή την περίοδο παρατηρούμε ένα ασταμάτητο παραλήρημα από τα μίντια: καθημερινά γίνεται λόγος για εναέριες και θαλάσσιες παραβιάσεις των ελληνικών συνόρων στο πλαίσιο των διακρατικών ανταγωνισμών, με σκοπό την επιβολή στην περιοχή και τον έλεγχο του ορυκτών κοιτασμάτων για χάρη των πολυεθνικών εταιριών. Η διαμόρφωση πολεμικού κλίματος δίνει το πάτημα για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας (από 9 σε 12 μήνες), την υποχρεωτική στράτευση στα 18 και την πρόσληψη 15.000 ΕΠΟΠ. Στην εγχώρια ατζέντα τους, ψηλότερα στη λίστα βρίσκεται το «πρόβλημα» Εξάρχεια και οι δομές του αγώνα, τις οποίες το κράτος βαφτίζει άβατα και κέντρα ανομίας, ώστε να καταστείλει τα αντιδραστικά κομμάτια της κοινωνίας. Η ωμή καταστολή από τις συμμορίες του Χρυσοχοΐδη αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο, με δεκάδες περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, εμφυτεύσεις στοιχείων και πλαστά κατηγορητήρια. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να παραλείψουν την επίθεση και την συνεχή υποβάθμιση της ζωής των μεταναστ(ρι)ών χρησιμοποιώντας ρατσιστικές ρητορικές, στοιβάζοντάς τους στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης ενώ «αγανακτισμένοι πολίτες» οργανώνουν πογκρόμ με την κάλυψη και την ανοχή των μπάτσων. Περίεργο που δεν χρησιμοποιούν την ίδια φλογερή κριτική για τα εκατομμύρια που σπαταλούνται σε εξοπλιστικά προγράμματα, μεγάλους περιπάτους και δυσλειτουργικές μάσκες. Παράλληλα παραβλέπουν να μιλήσουν για τα τεράστια κενά στους τομείς της υγείας και της παιδείας εξαιτίας της υποστελέχωσης και της έλλειψης υποδομών, καθώς επίσης και για τις άθλιες συνθήκες εργασίας λόγω της ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων. Ο πραγματικός σκοπός όλων των παραπάνω είναι αποπροσανατολισμός από τις πραγματικές μας ανάγκες και η καταστολή των διεκδικήσεων και των αγώνων (όπως συμβαίνει αυτή την στιγμή με τους μαθητές και τους υγειονομικούς οι οποίοι διεκδικούν τα αυτονόητα).

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες οι υπηρέτες του κράτους και του κεφαλαίου θα επιχειρήσουν (σε αγαστή συνεργασία με μπάτσους και μίντια) να βγουν στην επιφάνεια και να μολύνουν τις γειτονιές του Πειραιά, εκφοβίζοντας και τρομοκρατώντας όσους/ες αγωνίζονται. Για αυτό και εμείς δηλώνουμε πως είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους δημόσιους/κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας ώστε αυτοί να παραμείνουν ανοιχτοί και προσβάσιμοι για όλους και όλες. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα νεοναζιστικό σκουπίδι να διαχέει το μίσος του ανενόχλητο. Προτάσσουμε την οργάνωση από τα κάτω, την αλληλεγγύη και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς και την μαχητική υπεράσπιση των ζωών μας. Δημιουργούμε συλλογικότητες, ανοίγουμε καταλήψεις και στέκια, οικειοποιούμαστε τους δημόσιους χώρους από μπάτσους, φασίστες και αφεντικά.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ(ΡΟΛΟΙ)

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ «PUERTO NEGRO»

Για επικοινωνία με την ομάδα μέσω e-mail: omadapeiraia@riseup.net