Πάτρα: Συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης στον Σπ. Χριστοδούλου

0
631

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 14/1

Στις 14/01 ο Σπύρος Χριστοδούλου, κρατούμενος στις φυλακές της Λάρισας, ξεκίνησε απεργία πείνας με κύριο αίτημά του τη συγχώνευση των ποινών του. Καταταδικάστηκε πρώτη φορά το 1999 για ληστεία τράπεζας, έχει κατηγορηθεί για την υπόθεση των «ληστών του Διστόμου», καθώς και για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» ενώ παρά την καταστολή και τον εγκλεισμό που έχει υποστεί, συνεχίζει να αμφισβητεί και να πολεμά το σύστημα που τον διώκει, με παραβιάσεις αδειών, εξαντλητικές απεργίες πείνας και κείμενά του. Το 2001, έχοντας παραβιάσει την άδειά του από τις φυλακές Κορυδαλλού, συνελλήφθη μετά από καταιγισμό πυρών που δέχτηκε, βιώνοντας στο πετσί του τη βία των κρατικών δολοφόνων.

Για το κράτος όμως η φυσική εξόντωση όσων αντιστέκονται δεν είναι η μόνη επιλογή. Προσπαθεί να απονοηματοδοτήσει και να αποκρύψει την πολιτική διάσταση, τα κίνητρα και την αγωνιστική στάση πολλών από τους αιχμαλώτους του, ιδιαίτερα όσων εκφέρουν ξεκάθαρα έναν επιθετικό προς αυτό λόγο. Τα τρομολαγνικά και κινηματογραφικά σενάρια με όρους σκοτεινών κύκλων και σεναρίων, βγαλμένων από τα πιο κακοφτιαγμένα νουάρ μυθιστορήματα για «κρυφά επαναστατικά ταμεία», για την όσμωση «ποινικών» και «πολιτικών» κρατούμενων δεν είναι κάτι καινούριο. Αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια ένα επικοινωνιακό κατασκεύασμα της συνολικής προσπάθειας να εμφανιστούν αγωνιστικές πρακτικές, φιλικές και συντροφικές σχέσεις, επαναστατικές οργανώσεις σαν απειλή όχι για το οικοδόμημα της εξουσίας μα για τον κάθε έναν/μία.

Την Δευτέρα 25/2 στην Πάτρα, στο ξενοδοχείο Αστήρ, θα γίνει εκδήλωση της “Πρωτοβουλίας Πολιτών Πάτρας” με θέμα την ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θα μιλήσουν οι Κουβέλης, Παπαδημούλης, Ραγκούσης, βασικά στελέχη της τωρινής κυβέρνησης οι μεν δύο πρώτοι και της ευρύτερης λεγόμενης κεντροαριστεράς ο τρίτος, παλιός υπουργός σε μνημονιακές κυβερνήσεις. Η κεντροαριστερά, ο πολιτικος πόλος που διατείνεται για δικαιοσύνη, ορθολογική λειτουργία-εξανθρωπισμό του καπιταλισμού και κοινωνικά δικαιώματα, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα δεκανίκι του εξουσιαστικού οικοδομήματος.

Η συνέχεια των πολιτικών λεηλασίας, το γη και ύδωρ στις μεγάλες εταιρίες, η καταστροφική “ανάπτυξη” που έρχεται, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα όσα γίνονται ενάντια στο φυσικό κόσμο, με τα προγραμματισμένα έργα όπως ενεργειακοί αγωγοί , εξορύξεις, κλπ, η στρατιωτική αναβάθμιση του ρόλου του ελληνικού κράτους, με τις περαιτέρω συμφωνίες με Η.Π.Α., Ισραήλ, Αίγυπτο κλπ (κάτω από το μανδύα της ανάδειξης του ελληνικού κράτους ως “παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή των Βαλκανίων”), η συνέχεια των πολιτικών εγκλεισμού και θανάτου απέναντι στου μετανάστες/ριες, η συνέχεια της καταστολής απέναντι σε όσους/ες αγωνίζονται είναι η πραγματική εικόνα της “προοδευτικής διακυβέρνησης”. Ιδιαίτερα σήμερα, που η σοσιαλδημοκρατία προσπαθεί εκ νέου  να παρουσιαστεί ως η εγγυήτρια δύναμη της ομαλής κοινωνικής και πολιτικής αναπαραγωγής, απέναντι μάλιστα στην αναδυόμενη “απειλή της ακροδεξιάς”, είναι σημαντικό να θέσουμε ξανά ως αγωνιζόμενοι/ες, αναρχικοί/ες, τη θέση με ξεκάθαρους όρους στο μετερίζι του αγώνα ενάντια σε κάθε εξουσία, ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Ιδιαίτερα για τα ζητήματα των φυλακών, η “δημοκρατική”, “πιο δίκαιη” κυβερνητική πολιτική, αυτών που μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια παρουσιάζονταν ως υποστηρικτές των δικαιωμάτων των κρατουμένων, περιλαμβάνει  τον ολοκληρωτικής έμπνευσης νέος Σωφρονιστικός Κώδικας, η μέχρι σχεδόν τελικής πτώσεως μεταχείριση των απεργών πείνας, οι άθλιες συνθήκης διαβίωσης και περίθαλψης, οι συνεχείς θάνατοι στα κελιά και τα νοσοκομεία των κολαστηρίων.

Στην περίπτωση τέλος, αυτών που εντός ή εκτός των φυλακών δε σκύβουν το κεφάλι, όπως ο απεργός πείνας αγωνιστής κρατούμενος Σπύρος Χριστοδούλου, όσων με πείσμα και κόντρα στην ανάθεση και την υποχώρηση των αγώνων συνεχίζουν να διατρανώνουν την πραγματική φύση της αδικίας, της λεηλασίας, της εκμετάλλευσης, να πολεμούν όλη την ουσία αυτού του κόσμου, ο εχθρός έχει ενιαία γραμμή. Το δημοκρατικό/συνταγματικό/καθεστωτικό τόξο, είναι εδώ ακριβώς για να καθορίσει τα όρια της διαμαρτυρίας και της αντίστασης,ώστε να μη θέτουν σε πραγματική αμφισβήτηση το εξουσιαστικό οικοδόμημα. Εμείς, ως κομμάτι αυτών που η κυριαρχία αντιμετωπίζει, και δικαίως, ως τον πιο θανάσιμο εχθρό της, συνεχίζουμε με όπλα μας την αλληλεγγύη, την μαχητική,ανυποχώρητη δράση και την αυτοοργάνωση, τον αγώνα απέναντι σε κράτος, κεφάλαιο και κάθε εξουσία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 25/2 ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΟΥΤΕ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΝΕΙΣ/ΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ/Η

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σπύρο Χριστοδούλου, Πάτρα

via athens.indymedia.org