Αρχική » Antifa » Πάτρα: Ανάληψη ευθύνης για το σπάσιμο γραφείων το Σώρρα

Πάτρα: Ανάληψη ευθύνης για το σπάσιμο γραφείων το Σώρρα

Ξημερώματα Πέμπτης 1η Φλεβάρη, ομάδα αναρχικών σπάσαμε τα γραφεία της Ελλήνων Συνέλευσις στην Πάτρα. Αυτό αποτελεί μια μικρή μόνο κίνηση απέναντι στην εθνικιστική έξαρση των τελευταίων ημερών.

Η Ελλήνων Συνέλευσις είναι ένα εθνικιστικό μόρφωμα με ξεκάθαρη ρητορική περί φυλετισμού, λειτουργώντας προωθητικά στη διάχυση του ρατσιστικού/φασιστικού μίσους.

Η επαναφορά στο προσκήνιο του ζητήματος της ονομασίας της Μακεδονίας λειτούργησε ως αφορμή για εθνικιστικό παροξυσμό, δίνοντας ένα γερό πάτημα στον ακροδεξιό συρφετό να βγει από τις τρύπες του επιδιώκοντας να κερδίσει έδαφος στο κοινωνικό πεδίο. Απόληξη των παραπάνω ήταν φασιστικές επιθέσεις σε κινηματικούς αυτοοργανωμένους χώρους στη Θεσσαλονίκη, και ο ολοσχερής εμπρησμός της κατάληψης Libertatia.

Δεν θα αφήσουμε σπιθαμή χώρου σε κάθε λογής εθνικιστικό και φασιστικό μόρφωμα. Παλεύουμε καθημερινά και με κάθε μέσο για την καταστροφή του υπάρχοντος που γεννά φασισμούς και ξερνά μισαλλοδοξία. Υπερασπιζόμαστε τις δομές και τους ανθρώπους του αγώνα, μαχόμενοι καθημερινά και ανυποχώρητα για την αναρχία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΆ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

via athens.indymedia.org

Δείτε επίσης

Αθήνα: Τουρνουά Ποδοσφαίρου στο Λόφο του Στρέφη με μουσική, φαγητό και ποτό

Για εμάς η εκκένωση και κατεδάφιση του κατειλημμένου γυμναστηρίου είναι μια ξεκάθαρη επίθεση σε εκείνους και εκείνες που δεν χωράνε στον κανιβαλιστικό κόσμο της εξουσίας, που προσπαθούν μέσω της αυτοοργάνωσης να αντιπροτάξουν έναν άλλον τρόπο ζωής και εναντιώνονται στο κράτος και το κεφάλαιο. Οι καταλήψεις είναι δομές αντίστασης, κάλυψης αναγκών και βάσεις ενός πολύμορφου α/α κινήματος και θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο, ότι θα διεκδικούμε τον ζωτικό χώρο με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Αφήστε μια απάντηση