Παρέμβαση στο Δ.Σ.Α. σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

0
1541

Λάβαμε 01/02/2021

Παρέμβαση στο Δ.Σ.Α. σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου η “Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα” πραγματοποίησε παρέμβαση με τη συμμετοχή δεκάδων συντρόφων και συντροφισσών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας. Η παρέμβαση περιελάμβανε κρέμασμα γιγαντοπανό από το από το κτήριο επί της Ακαδημίας, συγκέντρωση μπροστά από τα γραφεία του Δ.Σ.Α. με πανό, κείμενα, τρικάκια, συνθήματα. Παράλληλα, μοιράστηκαν κείμενα σε όλους τους ορόφους του κτηρίου, σε εργαζόμενους και δικηγόρους που βρίσκονταν εκεί. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που συμμετείχαν στην παρέμβαση αποχώρησαν συντεταγμένα φωνάζοντας συνθήματα επί της οδού Ακαδημίας. Μετά το τέλος της παρέμβασης, δυνάμεις της ομάδας δέλτα προχώρησαν σε εξακριβώσεις στοιχείων και 4 προσαγωγές από τη γύρω περιοχή.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε στο Δ.Σ.Α. και τον καλεί να πάρει θέση σχετικά με το αίτημα της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί ο αγωνιστής Δ. Κουφοντίνας, ο οποίος διανύει την 25η μέρα απεργίας πείνας:

 

ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΚΡΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

25η μέρα απεργίας πείνας του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα

Πρόσφατα, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο, που κατέθεσε το υπουργείο ΠΡΟΠΟ και αφορούσε κυρίως τις άδειες, τις μεταγωγές σε αγροτικές φυλακές και τη δημιουργία πειθαρχικών φυλακών στο Δομοκό, είναι ένα νομοσχέδιο που κάνει χειρότερες τις ήδη δυσμενείς συνθήκες κράτησης των έγκλειστων. Οι άδειες, πλέον, θα δίνονται με το σταγονόμετρο και ελάχιστο χρόνο πριν αποφυλακιστεί ο κρατούμενος. Οι μεταγωγές στις αγροτικές φυλακές θα αφορούν ελάχιστους, ενώ το καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς και απείθαρχους κρατούμενους οξύνεται ακόμα περισσότερο με τον εγκλεισμό τους σε “ειδικές” φυλακές, τύπου Αλκατράζ.

Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπάρχουν διατάξεις, τις οποίες έγκριτοι νομικοί, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, χαρακτήρισαν φωτογραφικές ως προς την περίπτωση του αγωνιστή πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, όταν το πρώτο πράγμα που έπραξε η ηγεσία του υπουργείου, ήταν η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου, όπου εξέτιε την ποινή του τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, στις 21/12, πολυπληθής ομάδα πάνοπλων αστυνομικών, από διάφορες υπηρεσίες, απήγαγε τον Δημήτρη Κουφοντίνα, μη επιτρέποντας του να πάρει μαζί του ούτε καν τα προσωπικά του είδη, και τον μετέφερε με διαδικασίες εξπρές στις φυλακές Δομοκού, οι οποίες προορίζονται για πειθαρχικές φυλακές.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σύμφωνα με τους δικούς τους νόμους, θα έπρεπε να μεταφερθεί στις φυλακές, όπου εξέτιε την ποινή του πριν μεταφερθεί στις αγροτικές. Δηλαδή στην ειδική πτέρυγα στο υπόγειο των φυλακών Κορυδαλλού στην οποία ο Κουφοντίνας βρίσκονταν τα πρώτα 16 χρόνια της κράτησής του. Την παρανομία αυτή, ήρθε με περίσσεια προθυμία να καλύψει η Σοφία Νικολάου, γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής και πρόεδρος της ΚΕΜ, παραποιώντας τα έγγραφα της μεταγωγής, αφού σύμφωνα με την εν λόγω μέσα σε 2 ώρες ο Κουφοντίνας μεταφέρθηκε από τον Βόλο στον Κορυδαλλό και από εκεί στο Δομοκό (σπάζοντας μάλλον το φράγμα του ήχου).

Τις τελευταίες μέρες, Χρυσοχοΐδης, Οικονόμου και Νικολάου έχουν επιδοθεί σε μια γκεμπελίστικη προπαγάνδα, σε μια προσπάθεια ικανοποίησης των πιο άγριων ρεβανσιστικών επιθυμιών Μητσοτάκη – Μπακογιάννη, καθώς και της πρεσβείας των ΗΠΑ, θεωρώντας ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να εδραιώσουν την πολιτική τους θέση και καριέρα. Η προπαγάνδα τους αυτή επικεντρώνεται στο ότι ο αγωνιστής Κουφοντίνας “ζητάει προνομιακή μεταχείριση”. Είναι θράσος και συνάμα πρόκληση να το λέει αυτό ο Χρυσοχοΐδης, όταν το αίτημα του Κουφοντίνα είναι να μεταφερθεί στα υπόγεια κελιά των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, κελιά που είχε φτιάξει ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης ειδικά για τα μέλη της 17 Ν και στα οποία ο Κουφοντίνας βρίσκονταν για 16 χρόνια. Είναι αλαζονικό και αναξιοπρεπές να μιλάνε για προνομιακή μεταχείριση οι ίδιοι που έφτιαξαν φωτογραφικό νόμο μνημείο της κρατικής εκδικητικότητας απέναντι στον Κουφοντίνα. Σε αυτό τον αγώνα παραπληροφόρησης έχουν πιστούς συνοδοιπόρους τα πάντα πρόθυμα απέναντι στις ορέξεις της εξουσίας Μ.Μ.Ε. – ειδικά τώρα που είναι χορτάτα από τον πακτωλό χρημάτων που τα “τάισε” η κυβέρνηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται αντιμέτωπος με την ειδική μεταχείριση του κράτους και βάζει τη ζωή του ενέχυρο για να διεκδικήσει δικαιώματα που του στερούν, όπως έγινε στο πρόσφατο παρελθόν με τις άδειες που έπρεπε να του χορηγηθούν.

Το κράτος και οι μηχανισμοί του έχουν επιβάλλει πλήρως καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς τους αντιπάλους (ειδικές δίκες, ειδικές συνθήκες κράτησης, ειδικοί νόμοι κλπ). Οι πολιτικοί κρατούμενοι, σε διάφορες χρονικές περιόδους και με ποικίλους τρόπους, έχουν αντιταχθεί σε αυτό το ειδικό καθεστώς. Σε αυτή την αναμέτρηση, η περίπτωση του αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα τόσο για πολιτικούς λόγους, όσο και για συμβολικούς, έχει αποκτήσει κεντρικό χαρακτήρα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 25η μέρα απεργία πείνας και βρίσκεται πλήρως απομονωμένος στο νοσοκομείο της Λαμίας με σοβαρό κίνδυνο, όπως επισημαίνουν οι θεράποντες γιατροί, να πάθει ανά πάσα στιγμή μη αναστρέψιμες βλάβες ή ακόμα χειρότερα να χάσει την ίδια του τη ζωή. Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά να λάβει οποιαδήποτε ιατροφαρμακευτική βοήθεια, ακόμα και στην περίπτωση που χάσει τις αισθήσεις του ή πέσει σε κώμα. Με αυτόν τον τρόπο διατυπώνεται η αποφασιστικότητά του ότι θα φτάσει αυτήν την απεργία ως το τέλος με οποιοδήποτε κόστος.

Καλούμε το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να πάρει θέση και να καταγγείλει την καταστρατήγηση του νόμου από την κυβέρνηση, που οδήγησε τον Δημήτρη Κουφοντίνα στην απόφαση να προχωρήσει σε αυτό το ύστατο μέσο αγώνα.

Καλούμε το Δ.Σ.Α. να πάρει όποιες πρωτοβουλίες προκρίνει ώστε να μην υπάρξει ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στη χώρα.

ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα