Παρεμβάσεις με συνθήματα και πανό σε γειτονιές της Αθήνας

0
1687

Λάβαμε 04/01/2021

Παρεμβάσεις με συνθήματα και πανό σε γειτονιές της Αθήνας για τον covid 19 και την αποσυμφόρηση των φυλακών

Η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές τις τελευταίες μέρες προχώρησε στην αναγραφή συνθημάτων και κρέμασμα πανό σχετικά με την αποσυμφόρηση των φυλακών και την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Η παρέμβαση αφορούσε τις περιοχές: Νέα Φιλαδέλφεια, Νίκαια, Κορυδαλλός, Μαρούσι, Ν. Κόσμος, Λεωφόρος Βουλιαγμένης.

Η φυλακή, αποτελώντας βασικό πυλώνα του ποινικού συστήματος, έχει ξεκάθαρα τιμωρητικό και εκδικητικό χαρακτήρα και ανέκαθεν αποτελούσε αποθήκη ανθρώπων β’ κατηγορίας χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα. Κάθε κατάκτηση που κερδήθηκε από μεριάς των κρατουμένων ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων, όπως επίσης και η διατήρησή τους ήταν σημείο διαρκούς αντιπαράθεσης με το κράτος.

Αυτή την περίοδο όπου τα κρούσματα του covid 19 μέσα στις φυλακές είναι 100αδες η ανυπαρξία υγειονομικών μέτρων , ο συνωστισμός σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα λόγω ότι η αποσυμφόρηση των φυλακών έμεινε στα χαρτιά για πολιτικές σκοπιμότητες και ακροδεξιές επιλογές, δημιουργούν τις προϋποθέσεις εκείνες για εκατόμβες ανθρώπινων ζωών ανάμεσα στους κρατούμενους. Στις φυλακές των Διαβατών ήδη 3 κρατούμενοι έχουν χάσει την ζωή τους. Όπου εμφανίζονται κρούσματα σε φυλακές το Υπουργείο, η διεύθυνση με την συνενοχή του ΕΟΔΥ εφαρμόζουν ένα και μοναδικό μέτρο, αυτό της απομόνωσης των κρουσμάτων σε θαλάμους στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον άλλο και χωρίς καμία απολύτως υγειονομική φροντίδα.

Οι ζωές των φυλακισμένων μετράνε

Άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών

Συνέλευση Αλληλεγγύης
στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές