Κέρκυρα: Παρέμβαση στο Δημαρχείο

0
1423

Λάβαμε 03/01/2021

Βλέπεις τα σημάδια της αρρώστιας
Κουστούμι, γραβάτα, αδιαφορία
Ανελέητο κυνήγι για το χρήμα
Παγκόσμια η εξάπλωση, μια νέα πανδημία

Σε μιά ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει οικονομικά συμφέροντα τηςελίτ και των σπεκουλαδόρων της και να σκεπάσει εορταστικά την αρρωστημένηκαθημερινότητα που ζούμε είδαμε το άνοιγμα της αγοράς με πρωταγωνιστές τα εποχιακάστολίδια. Μπροστά στην καταναλωτική χαρά των ημερών και στο συναίσθημα τηςπροσωρινής επιστροφής στην κανονικότητα επιλέγουμε να μην θαμπονώμαστεκαι να πράττουμε ενάντια στους εξουσιαστές που απροκάλυπτα συνεχίζουν να σκορπάνεανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, αυτοκτονίες, θάνατο.

Αρνούμαστε να γίνουμε μέρος ενός κόσμου που συνηθίζει να κατακλύζεται καθημερινάαπό ειδήσεις που μιλάνε για υπέρογκα χρηματικά ποσά που δίνονται σε μεγαλοεταιρίεςαερομεταφορών, ιδιωτικές επιχειρήσεις-φαντάσματα, καναλάρχες, βιομήχανους. Με λίγαλόγια να ξεπληρώνονται τα προεκλογικά ρουσφέτια ενώ παράλληλα τα νοσοκομεία καιοι εργαζόμενοι στενάζουν από το βάρος της πανδημίας. Επιπλέον δυσάρεστες ειδήσειςπου ανακοινώνουν δολοφονίες, ενδοοικογενειακή βία, καταπάτηση εργασιακώνδικαιωμάτων και οικονομικά αδιέξοδα που οδηγούν σε αυτοκτονίες. Μερικές από τιςεπιπτώσεις ενός σκληρού εγκλεισμού που σκοτώνει περισσότερες ανθρώπινες και μηζωές απο ότι σώζει, τον αριθμό των οποίων ίσως δεν θα μάθουμε ποτέ. Και γιαπερισσότερη δόση παθητικότητας, από ριάλιτι που σου δίνουν την δυνατότητα ναπαρακολουθείς τις καθημερινότητες ξένων ανθρώπων και να αισθάνεσαι χωρίς νασυμμετέχεις, μένοντας φυσικά ασφαλής απο δυσάρεστα βιώματα, σόου που σουπροσφέρουν την ψευδαίσθηση της εξουσίας τη στιγμή που κανένα ενδιαφέρον δενυπάρχει για τις δυσκολίες του διπλανού στον πραγματικό κόσμο. Τελικά το να ζούμε έχειγίνει τόσο δύσκολο που είναι πιο εύκολο να ζούμε τις ζωές των άλλων.

Κόντρα στην απάθεια της εποχής φυσικά υπάρχουν και αυτά τα κομμάτια του κόσμουπου συνεχίζουν ή ξεκινούν να αγωνίζονται αδιαμεσολάβητα για τις δικές τους ζωές.

Έτσι τα ξημερώματα της 31/12 αποφασίσαμε να στολίσουμε εμείς την πρόσοψη τουδημαρχείου Κέρκυρας με στένσιλ, τρικάκια και σύνθημα που στοχοποίησαν τηνδημάρχο Μ.Υδραίου. Η δράση αυτή έγινε με αφορμή τις προκλητικές ενέργειες τηςΥδραίου να σπαταλήσει χιλιάδες ευρώ σε στολίδια και αυτοπροβολή. Συγκεκριμέναδόθηκαν με απευθείας ανάθεση 20.000 ευρώ για χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης!Επίσης ο Δήμος Κέρκυρας διαπίστωσε οτι υπάρχει ανάγκη για την διαφημιστικήπροβολή του στο φέισμπουκ οπότε μετά απο μελέτη του Τμήματος Τουρισμούαποφασίστηκε η χρηματοδότηση με άλλα 20.000 ευρώ ενός ιδιώτη με απευθείαςανάθεση.

Και βέβαια…και βέβαια…!

Γνωρίζουμε καλά ότι μια τέτοια δράση ούτε τους συγκινεί ούτε είναι αρκετή για νααναχαιτίσει την εγκληματική διαχείριση των ζωών μας. Φάνηκε άλλωστε από την πλήρηαπόκρυψη της δράσης από την πλευρά του δήμου που κινητοποιήθηκε μέσα σε ελάχιστεςώρες για να επαναφέρει τους τοίχους στην αρχική τους κατάσταση. Εξάλλου η εικόναενός και μόνο κτιρίου που σχετίζεται με το πολιτικό κύρος της δημάρχου είναι πιοσημαντική από την κατάσταση των δρόμων, τα φανάρια, τον φωτισμό, το διαχρονικόπρόβλημα με τα σκουπίδια και την περιβαλλοντική καταστροφή που εξελίσσεται βόρειακαι νότια του νησιού (Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στην περιοχή γύρω απο τον χυτάΤεμπλονίου εντοπίστηκαν μολύνσεις απο βαρεά μέταλλα σε ελιές και λάδι.). Παρόμοιαστάση κράτησαν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που αρέσκονται στο να επιδίδονται σεδημοσιεύσεις καταγγελιών της τοπικής αντιπολίτευσης, πάντα στα πλαίσια τουδημοκρατικού διαλόγου, με τους πολιτικούς αντιπάλους να χύνουν κροκοδείλια δάκρυαμπροστά στα πραγματικά προβλήματα. Γνωστή είναι επίσης και η προσπάθειαεκμηδένισης οποιουδήποτε αναρχικού/αντιεξουσιαστικού λόγου που υπάρχει στηνΚέρκυρα μέσω της αποσιώπησης των δράσεων αλληλεγγύης και αντίστασης πουπραγματοποιούνται. Το ζητούμενο παρ’ όλα αυτά δεν είναι η αποδοχή και η δημοσιότητααπο την τέταρτη εξουσία που ξεκάθαρα πλέον έχει πάρει θέση απέναντι από όσους καιόσες αντιστέκονται.

Κάθε μικρή μάχη και πράξεις αγώνα είναι στιγμές ελευθερίας και εναντίωσης. Είναιστιγμές που, έστω και για λίγο, τα πρόσωπα που διαχέουν τον φόβο και την ανασφάλειαδείχνουν να φοβούνται από την παρουσία μας. Αξίζει να ρισκάρουμε και να συνεχίσουμενα παλεύουμε ακόμα και για αυτό το λίγο. Αυτό που τους φοβίζει περισσότερο είναιόταν μάχεσαι, επειδή σημαίνει οτι ξεκίνησες να πιστεύεις στον εαυτό σου.

Όσα λεφτά και αν δώσετε σε κανάλια και στολισμό, η δημοκρατία σας βρωμάει θάνατο.Λεφτά για υγεία, όχι για στολίδια και μπατσοκρατία.

Αλληλεγγύη στον αναρχικό σύντροφο Errol.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εστιακών φοιτητών της Α ΦΕΠΑ στου Ζωγράφου.

Βουρ-ληστές, Κέρκυρα