Αρχική » Antifa » Παρελθόν Χρυσής Αυγής: Νεοναζί στην Ελλάδα του ’90 [Documentary]

Παρελθόν Χρυσής Αυγής: Νεοναζί στην Ελλάδα του ’90 [Documentary]

Όταν οι χρυσαυγίτες ήταν η ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΗ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ που όλοι ξέραμε και οι δημοσιογράφοι τους έλεγαν με το όνομά τους, χωρίς να διανοηθούν να καλέσουν γραβατωμένους εκπροσώπους τους στα τηλεπάνελ για χαλαρή κουβεντούλα.

Τότε ο ναζισμός δεν ήταν της μόδας, αλλά ένας εφιάλτης που βλέπαμε να αναβιώνει στη Γερμανία και ανατριχιάζαμε. Πιστεύαμε ότι δεν θα φτάσει ποτέ εδώ, και οι ελάχιστοι τραμπούκοι μαχαιροβγάλτες του «λαϊκού συνδέσμου» φάνταζαν ψυχοπαθείς και γραφικοί, κρυμμένοι στο περιθώριο.

20 χρόνια μετά η μπόχα του ναζισμού είναι εδώ και είναι αφόρητη. Καποτε τους η κοινωνια εβλεπε ως αποκοσμους… σημερα αρχιζουν να παιρνουν το ρολο του ανυπαρκτου κρατους …το αυριο αραγε ποιο θα ειναι;;;;

Ας προσέχαμε…

Έτος 1993 / Εκπομπή Made In Greece της Σ. Διγενή.

Δείτε επίσης

400+ φασίστες ξεμύτησαν από τον υπόνομο

Οι «πραγματικοί κάτοικοι» και οι «έντιμοι και νόμιμοι επαγγελματίες», οι 400 άγνωστοι-γνωστοί χαφιέδες των Εξαρχείων, δίνοντας την κατασκευασμένη προβοκατόρικη αναφορά τους στον αρχιεισαγγελέα, προέβαλαν δυο πρακτικούς στόχους του κράτους ως αιτήματά τους: Να διαποτιστεί η γειτονιά από τον αστυνομικό στρατό κατοχής και να εκκαθαριστεί κάθε εκδήλωση κοινωνικής αυτοοργάνωσης, αυτοάμυνας και αυτοδιεύθυνσης.

Αφήστε μια απάντηση