Ούτε να το σκεφθείτε!!! – Για τα σενάρια ανταλλαγής

των στρατιωτικών με πολιτικούς κρατούμενους

Ούτε να το σκεφθείτε!!!

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται έντονη αναφορά στον τύπο (ηλεκτρονικό & τηλεόραση) περί συμφωνιών-κάτω από το τραπέζι- μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για “ανταλλαγή” των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στην Τουρκία, με τρεις Τούρκους-Κούρδους αγωνιστές, που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Για την πρόταση αυτή προς την ελληνική κυβέρνηση φέρεται να μεσολάβησε έλληνας επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται έντονα στην Τουρκία, την οποία και μετέφερε στο Μαξίμου.

Οι πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, που κρατούνται στις ελληνικές φυλακές, μετά την σύλληψή τους, δύο ημέρες, πριν την άφιξη Ερντογάν, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

“Σε ελληνικό δελτίο ειδήσεων ειπώθηκε από άγνωστη πηγή, πως η κυβέρνηση του Σύριζα και η Τουρκική κυβέρνηση άρχισαν ένα πολιτικό παζάρι στις πλάτες των Τούρκων αγωνιστών και των Ελλήνων αξιωματικών, που κρατούνται στην Τουρκία.

*Απαιτούμε από την κυβέρνηση του Σύριζα να μην συνεργαστεί με την φασιστική κυβέρνηση του Ερντογάν και να μην κάνει παζάρια με τις ζωές των αγωνιστών.

*Καλούμε τον Ελληνικό Λαό να συμπαρασταθεί στους αγώνες μας και να εναντιωθεί σε αυτό το ανθρώπινο παζάρι.
Εμείς, οι πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία, που κρατούμαστε στις ελληνικές φυλακές, αρνούμαστε να παραδώσουμε, έστω και ΕΝΑ σύντροφό μας στα χέρια της φασιστικής Τουρκικής κυβέρνησης και υποσχόμαστε, ότι θα αντισταθούμε με όποιον τρόπο μπορούμε.

Να είσαι Επαναστάτης δεν είναι έγκλημα, είναι Ιστορική Ανάγκη!

Εκ μέρους των πολιτικών κρατουμένων από την Τουρκία, που κρατούνται στις ελληνικές φυλακές”

Αλέκα Ζορμπαλά, δικηγόρος

20/03/18

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες