Με βάναυσες συνθήκες κράτησης και διασκόρπιση σε διάφορες φυλακές

0
429

Λάβαμε 02/04/2020

Τους αγωνιστές/τριες από την Τουρκία που συνελήφθησαν στις 19/3

διασκόρπισε το ελλ. κράτος σε διάφορες φυλακές της επικράτειας

Στις 19  του Μαρτίου η αντιτρομοκρατική με εντολές της ελληνικής κυβέρνησης και με τη συμμετοχή της ΕΥΠ και διαφόρων άλλων υπηρεσιών της ΕΛΑΣ και του Στρατού Ξηράς, πραγματοποίησαν έφοδος στα γραφεία της Επιτροπής αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν στα Εξάρχεια αλλά και σε σπίτι στα Σεπόλια όπου διέμεναν Τούρκοι/Κούρδοι αγωνιστές.

Από την διπλή επίθεση 11 τούρκοι/κούρδοι αντικαθεστωτικοί συνελήφθησαν και ορίστηκαν προφυλακιστέοι αφού κατηγορούνται ότι είναι  μέλη “τρομοκρατικής” οργάνωσης και συγκεκριμένα του DHKP-C.

Κατά την επικρατούσα τακτική των διωκτικών αρχών τις ειδικές συνθήκες κράτησης που επιβάλλονται στους πολιτικούς κρατούμενους, αντιμετώπισαν και οι αγωνιστές/αγωνίστριες από την Τουρκία και προφυλακίστηκαν σε διάφορες φυλακές της επικράτειας, μια τακτική που στην πρακτική της πλευρά είναι να απομονώνει τον κάθε κρατούμενο από τους συγκατηγορούμενους του, να δυσχεραίνει την επικοινωνία με τους δικηγόρους και τους αλληλέγγυους, αλλά παράλληλα να αποδυναμώνει ψυχικά και υλικά τους κρατούμενους με μια μορφή απομόνωσης, που ξεκινά από την δυσκολία επικοινωνίας λόγω της διαφορετικής γλώσσας και φτάνει σε πιο πρακτικά επίπεδα, όπως βιβλία, τρόφιμα κλπ.

Ο αγωνιστής Şadi Naci Özpolat που μετήχθη στις φυλακές Διαβατών αρνήθηκε τον εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο, και αντιστάθηκε με αποτέλεσμα οι ανθρωποφύλακες εκδικητικά να του κρατήσουν τα ρούχα, να τον βάλουν σε κελί/απομόνωση και να του απαγορεύσουν , ως περαιτέρω τιμωρία,  τον προαυλισμό επιτρέποντας μόνο την τηλεφωνική επικοινωνία.

Απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση ξεκίνησε αμέσως απεργία πείνας από τις 28 Μαρτίου μέχρι να αρθεί το καθεστώς απομόνωσης, να προαυλίζεται και να πάρει πίσω ότι του έχουν κατασχέσει.

Με το πρόσχημα των μέτρων απαγόρευσης από την κυβέρνηση ενάντια της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι αντικαθεστωτικοί τούρκοι/κούρδοι , κατά την προσαγωγή και την μεταφορά τους στα δικαστήρια της Ευελπίδων υπέστησαν το βασανιστήριο της πολύωρης παραμονή τους μέσα στις κλούβες , δεμένοι πισθάγκωνα , χωρίς νερό και φαγητό , μέχρι να αποφασίσουν που θα τους πάνε αλλά βίωσαν και την έκθεση κινδύνου επειδή δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες για την ασφάλεια της υγείας τους.

Για κάθε κυβέρνηση αποτελεί προτεραιότητα το χτύπημα του εσωτερικού εχθρού. Ενός εχθρού που αντιστέκεται στο κράτος και στους εκάστοτε πολιτικούς διαχειριστές του, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση εξαθλίωσης που βρίσκονται μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας, για πολέμους οι οποίοι έχουν στοιχίσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, για την καταστροφή του περιβάλλοντος κλπ. Οτιδήποτε μπορεί να αυξήσει την κερδοφορία του κεφαλαίου θα υλοποιηθεί όποιο κι αν είναι το κόστος.

Απέναντι στην καταστολή

αντιτάσσουμε την αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται

Ο αγώνας συνεχίζεται χωρίς βήμα πίσω

ΕΝΤΟΣ – ΕΚΤΟΣ
Ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους
email: [email protected]t