Λαμπρινή: Ηip hop & punk live οικονομικής ενίσχυσης

0
1883

Λάβαμε 19/06/2021

Ηip hop & punk live για τα δικαστικά έξοδα συντρόφων/ισσών

και την οικονομική ενίσχυση του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού στέγ★.

Σάββατο 26 Ιουνίου, 20:00
στα μπασκετάκια του Αγ. Ανδρέα στη Λαμπρινή.

Φοβικές, παραβιαστικές, εξουσιαστικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές.

Οι πλατείες και οι δημόσιοι χώροι μας ανήκουν. Η κρατική επίθεση ενάντια στους δημόσιους χώρους στοχεύει στην αποικιοποίηση τους από το κεφάλαιο. Οι ιδιωτικοποιήσεις ελεύθερων χώρων πρασίνου διαδέχονται η μία την άλλη και οι πλατείες γεμίζουν με τραπεζοκαθίσματα επεκτείνοντας τις εμπορευματικές σχέσεις σε κάθε πεδίο κοινωνικής συναναστροφής. Συγχρόνως η επιτήρηση των πλατειών από μπάτσους με πρόφαση τον κόβιντ και η επίθεση τους με πρόστιμα, ξύλο και προσαγωγές σε όσους/ες κοινωνικοποιούνται και διασκεδάζουν με αντιεμπορευματικούς όρους και έξω από την κυρίαρχη καταναλωτική κουλτούρα καθιστά σαφές πως η πρόσβαση στους δημόσιους χώρους θα είναι εφικτή μόνο για όσες κοινωνικές ομάδες είναι κερδοφόρες για τα αφεντικά, ενώ θα ενταθούν οι αποκλεισμοί για όσους χαλούν την καταναλωτική βιτρίνα όπως φτωχοί, άστεγες, τοξικοεξαρτημένες κ.α.

Ενάντια στην μετατροπή μας σε πειθήνια υποκείμενα, χρήσιμα για κράτος και καπιταλισμό μόνο όταν παράγουμε ή καταναλώνουμε, οικειοποιούμαστε τους δημόσιους χώρους, τα πάρκα και τις πλατείες. Κοινωνικοποιούμαστε και διασκεδάζουμε έξω από λογικές κέρδους. Ενάντια σε αποκλεισμούς με βάση το φύλο, τη φυλή, τη σεξουαλικότητα, την ηλικία, την υγεία και την αρτιμέλεια, ενάντια στην εκμετάλλευση της φύσης, αδιαμεσολάβητοι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες.

Τα χρήματα που θα βγούνε από το live θα διατεθούν για την κάλυψη δικαστικών εξόδων συντρόφων/ισσών που συνελήφθησαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Γαλάτσι την 1η Νοέμβρη, στις 4 Δεκεμβρίου στο Σύνταγμα σε συγκέντρωση για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις αλληλεγγύης και παρεμβάσεις για τον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 10 Φλεβάρη. Ταυτόχρονα μέρος αυτών θα καλύψει πάγια έξοδα του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Στεκιού στέγ★ στο Γαλάτσι.

Αναρχική Συλλογικότητα Ανάδραση

facebook event: https://www.facebook.com/events/4012053182220173