Κορυδαλλός: Παρεμβάσεις ενάντια στην παράδοση των δημοσίων χώρων σε security

0
1059

Λάβαμε 24/12/2019
από την Πρωτοβουλία κατοίκων Κορυδαλλού ενάντια στους security σε δημόσιους χώρους

Σήμερα 23/12 μοιράστηκε το κείμενο της πρωτοβουλίας σε γονείς και μαθητές κατά την εκδήλωση βράβευσης των εισαχθέντων σε αει/τει στο δημαρχείο. Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν.


Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Κορυδαλλού ενάντια στα σχέδια για φύλαξη των δημόσιων χώρων από ιδιωτικές σεκιούριτι.

Την Τετάρτη 11/12 έγινε παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Κορυδαλλού από 25 αγωνιζόμενους κατοίκους. Ήρθε στην επιφάνεια και επιβεβαιώθηκε ότι θα περνούσε εν κρυπτώ με κονδύλι 80.000€ η παράδοση της φύλαξης πλατειών και άλλων δημόσιων χώρων σε ιδιωτικές “εταιρίες” μπραβοσεκιουριτι. Στις τοποθετήσεις μας κάναμε ξεκάθαρο ότι αυτός ο σχεδιασμός ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, με κανέναν τρόπο. Μετά την παρέμβαση το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ότι το θέμα θα συζητηθεί ολοκληρωμένα στο 1ο δημ. συμβούλιο του 2020, δηλαδή στα μέσα Γενάρη. Καλούμε τους πάντες να μιλήσουν και να δράσουν ενάντια στις φασιστικού τύπου εμπνεύσεις της νέας δημοτικής αρχής και όσων τη στηρίζουν.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ!!!

Το κείμενο της συνέλευσης:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ SECURITY

Ο Δήμος Κορυδαλλού σχεδιάζει την παράδοση της φύλαξης των πλατειών, των σχολείων και γενικώς των δημοσίων χώρων της περιοχής μας σε ιδιωτικές εταιρείες security.

Στα μέσα Δεκέμβρη η παρέμβαση 25 αγωνιζόμενων κατοίκων στο δημοτικό συμβούλιο Κορυδαλλού έφερε στην επιφάνεια και επιβεβαίωσε ότι η δημοτική αρχή θα περνούσε εν κρυπτώ κονδύλι 80.000€ δημοσίου χρήματος για αυτό το σκοπό. Στις τοποθετήσεις μας κάναμε ξεκάθαρο ότι αυτός ο σχεδιασμός ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, με κανέναν τρόπο. Μετά την παρέμβαση το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ότι το θέμα θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη και θα συζητηθεί ολοκληρωμένα στο 1ο δημοτικό συμβούλιο του 2020, δηλαδή στα μέσα Γενάρη.

Το κλίμα της δήθεν ανομίας και εγκληματικότητας στην περιοχή έχει αρχίσει να φτιάχνεται εδώ και μήνες από διάφορους καλοθελητές και δημοτικούς παράγοντες που ονειρεύονται ιδιωτικές αστυνομίες και εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα. Δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιχειρούν να στήσουν το σκηνικό, ενώ στα μέσα Νοέμβρη η σχεδιαζόμενη ημερίδα του συλλόγου ΕΒΕ για την εγκληματικότητα στην περιοχή μας, με καλεσμένη όλη την πολιτική και φυσική ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας, ακυρώθηκε κατόπιν παρεμβάσεων ενάντια στην αστυνομοκρατία και στο δόγμα «Ησυχία, Τάξη και Ασφάλεια».

Οι ιδιωτικές εταιρείες μπράβων-security που θέλει ο Δήμος να περιπολούν τις πλατείες, τα σχολεία και τις γειτονιές μας ως σερίφηδες της περιοχής δεν εξυπηρετούν κανέναν άλλο ρόλο πέρα από το χαφιεδισμό και την ψεύτικη εικόνα της ασφάλειας. Η σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο πλαίσιο της «ασφάλειας» και της καταστολής αποτελεί μια πολύ επικερδή μπίζνα για όλους (κέρδη για τις εταιρίες και μίζες για τους δημοτικούς παράγοντες) αλλά πολύ επικίνδυνη για όλους εμάς όπως ξανααποδείχθηκε πρόσφατα στη Βοιωτία, όπου δύο αντίπαλες εταιρείες security άνοιξαν πυρ και αλληλοσκοτώθηκαν έξω από δημόσιο σχολείο για τον έλεγχό του. Δε θα αφήσουμε τα σχολεία και τις πλατείες μας να θυμίζουν σκηνές από ταινίες western!

Η απόλυτη αναστροφή του προβλήματος γίνεται όταν αντί για τα πραγματικά ζητήματα που αφορούν τον κόσμο παρουσιάζεις ένα ψεύτικο πρόβλημα ώστε να αποπροσανατολίσεις από την ουσία. Αντί λοιπόν η δημοτική αρχή να μεριμνά για τους άστεγους, τους φτωχούς, τις ελλείψεις στα σχολεία, τα υψηλά δημοτικά τέλη, τις επανασυνδέσεις ρεύματος στα πτωχευμένα νοικοκυριά, τα ζητήματα της εκχώρησης των υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροδότησης και πρασίνου σε ιδιώτες (όπως καταγγέλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορ/λού) και τόσα άλλα, επιχειρεί να δώσει 80.000 από τα λεφτά των δημοτών σε ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι, αποσκοπώντας στο μέλλον και σε ευρύτερα σχέδια επενδυτικών πλάνων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην περιοχή. Κι αν τώρα δώσει 80.000 ευρώ, στο μέλλον θα δίνει όλο και περισσότερα χρήματα και αρμοδιότητες ώσπου να φτάσουμε να επιβληθεί μια κρατικο-ιδιωτική χούντα στις γειτονιές μας.

Ζούμε ήδη σε μια πόλη που εκτός από τις 24ωρες περιπολίες των ΔΙΑΣ πρέπει καθημερινά να ανέχεται και τους σερίφηδες της εξωτερικής φρουράς των φυλακών που κόβουνε βόλτες με τα τζιπ και τα αλεξίσφαιρα τραμπουκίζοντας νεολαίους. Παρόλαυτά κάποιοι συγχέουν τεχνηέντως τα όποια προβλήματα ιδιωτικών καταστημάτων με τους δημόσιους χώρους για να εξυπηρετήσουν οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα και ποινικοποιούν την νεολαία και τους ανθρώπους που επιλέγουν να μεγαλώνουν και να ζουν την καθημερινότητά τους σε πάρκα και πλατείες. Στις πλάτες αυτών προσπαθούν να βρουν αποδιοπομπαίους τράγους και υπεύθυνους προς καταστολή, βαφτίζοντας τα graffiti στους τοίχους και τη συνάθροιση στις πλατείες εγκληματικότητα και ανομία.

Με τη συγκρότηση Πρωτοβουλίας Κατοίκων ενάντια στις ιδιωτικές εταιρείες security στους δημόσιους χώρους καλούμε τους πάντες σε λόγο και δράση ενάντια στη μετατροπή της περιοχής μας σε πεδίο εφαρμογής των πιο ανελεύθερων σχεδιασμών για χάρη των ιδιωτικών συμφερόντων. Καθιστούμε υπεύθυνους για το τί θα συμβεί στις πλατείες και τα σχολεία μας, τη δημοτική αρχή, όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου και έναν-έναν ξεχωριστά. Όλοι πρέπει να πάρουν θέση.

Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλες και όλους και πρέπει να είναι προσβάσιμοι και ελεύθεροι χωρίς αποκλεισμούς. Η υπεράσπιση των γειτονιών μας από τους ελέγχους, τις κάμερες, την καταστολή γενικότερα είναι ο τρόπος που μάθαμε να ζούμε αναπτύσσοντας αληθινές σχέσεις αλληλεγγύης κόντρα σε όσους θέλουνε να κλειστούμε σπίτια μας. Σε αυτά τα παγκάκια γράφουμε ημερομηνίες από έρωτες και φιλίες, ομάδες και “συμμορίες” που κανείς δε θα μας στερήσει και κανένας δε θα μας ρωτάει “από πού είσαι και πού πας; γιατί χαμογελάς;”

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ!

Πρωτοβουλία Κατοίκων Κορυδαλλού ενάντια στους ιδιωτικούς security
σε πλατείες – δρόμους – σχολεία

22/12/2019