Κορυδαλλός: Μοίρασμα κειμένων ενάντια σε εθνικισμό μέσα και έξω από τα σχολεία

Μοίρασμα κειμένων στα σχολεία του Κορυδαλλού και της Νικαίας

Λάβαμε 22/12/2018

Το τελευταίο μήνα γίνονται μοιράσματα σε σχολεία -ως επί το πλείστον Λύκεια- σε Κορυδαλλό και Νίκαια ενάντια στον εθνικισμό. Η παρουσία μας στα σχολεία, δίπλα στην νεολαία και ως κομμάτι αυτής, κρίνεται αναγκαία για την επικοινωνία και τη ξεκάθαρη στάση εναντίωσης σε εθνικισμό και φασισμό, κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν θα αφήσουμε κανένα χώρο σε παλιά και νέα φασιστικά μορφώματα να σπείρουν την ιδεολογία του μίσους. Παρόλο, που απο το σύνολο των σχολείων σε Κορυδαλλό-Νίκαια, ένα έκανε κατάληψη με αφορμή την ημέρα καταλήψεων για το μακεδονικό(29-11-18), καθώς αντίστοιχα, όπως και σε πολλές περιπτώσεις, υπήρξε και κατάληψη με αντιφασιστικό περιεχόμενο την ίδια μέρα απο σχολείο στη Νίκαια.

Το κείμενο που μοιράζεται: http://pasamontana.blogspot.com/2018/12/blog-post.html

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΝΕΝΟΣ

«Αυτό που οι φασίστες μισούν πάνω απ’ όλα, είναι η ευφυΐα.»
M. Unamuno

Οι μαθητές και οι μαθήτριες δε χρειάζονται κανέναν να τους λέει τί να σκέφτονται και τί να κάνουν. Είναι “μεγάλα παιδιά” σ’ ένα περιβάλλον που προωθεί τη βλακεία, την ημιμάθεια και την παπαγαλία, την άχρηστηπληροφοριακή “γνώση” και την απουσία κριτικής σκέψης, ενώ οι περισσότεροι καθηγητές ή λειτουργούν καταπιεστικά και αντιπαιδαγωγικά ή απλώς διεκπεραιώνουν τη δοσμένη ύλη και σπάνια βοηθάνε στην πολύπλευρη συγκρότηση τους.

Επειδή τόσο καιρό ακούμε και διαβάζουμε Ο,ΤΙ μαλακία μπορεί να φανταστεί κανείς και επειδή τα τελευταία χρόνια εκπαιδευόμαστε στο να συνηθίζουμε και να αποδεχόμαστε την ύπαρξη του φασισμού ως κάτι που είναι οκ, οφείλουμε να μιλήσουμε: Τις τελευταίες εβδομάδες οι διάφοροι ακροδεξιοί προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν (και) τους μαθητές για τα πολιτικά τους σχέδια στήνοντας ένα σκηνικό “μαθητικού ξεσηκωμού για τη Μακεδονία” δημιουργώντας κλίμα κυρίως σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας. Αρκετοί τσίμπησαν, πολλοί αδιαφόρησαν και πολλοί/ές περισσότεροι/ες αρνήθηκαν να γίνουν πιόνια, είτε μη συμμετέχοντας στο πανηγυράκι είτε με αντιφασιστικά πανό, κείμενα ή κινητοποιήσεις.

Όλοι αυτοί που διαχρονικά μας έχουν ζαλίσει ότι οι καταλήψεις είναι παράνομες, ότι είμαστε βάνδαλοι, τεμπέληδες κλπ, κλπ, κλπ, τώρα στηρίζουν και χαίρονται που κλείνουν τα σχολεία, στέλνουν ανώνυμα sms και καλέσματα μέσω fb με πρόφαση το “μακεδονικό” και τη “βόρεια ήπειρο”. Ο σκοπός τους έιναι ένας και μοναδικός: να σπείρουν την ιδεολογία του μίσους στις νέες γενιές και να στρατολογήσουν κόσμο για τα άρρωστα σχέδια τους. Το λεγόμενο «Μακεδονικό ζήτημα» είναι εύκολο να μελετηθεί καθώς δεν είναι αρχαία υπόθεση και υπάρχουν πάμπολες πηγές ιστορικής γνώσης. Όποιος έχει στοιχειώδη λογική και γνώση για το πώς δημιουργήθηκαν τα σύγχρονα έθνη-κράτη μπορεί να αντιληφθεί και το όλο ζήτημα. Άλλωστε πρόκειται για ένα τελείως φτιαχτό πρόβλημα που κανέναν δεν απασχολούσε πριν το ‘92 και κανείς δε θα ασχολιόταν αν δεν το προωθούσαν τα κόμματα και τα media. Πάντως στο σήμερα, όλοι αυτοί που φωνάζουν για το όνομα δεν έχουν καν διαβάσει τη δήθεν προδοτική συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών. Αυτή η δήθεν προδοτική συμφωνία εξυπηρετεί πλήρως τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους αλλά και των εγκληματιών ΝΑΤΟ/ΕΕ χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι εξυπηρετεί την ευημερία του κόσμου και στις δύο χώρες.

Το ζήτημα της “Β. Ηπείρου” και του Κ. Κατσίφα είναι επίσης απλό και ξεκάθαρο. Κανείς δεν μπορεί να χαίρεται όταν η αστυνομία δολοφονεί τον οποιονδήποτε. Ας αναρωτηθούμε όμως τί θα λέγαμε αν ένα μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας ήταν γνωστός υπέρμαχος της ένωσης της Αν. Θράκης με την Τουρκία και έβγαινε στο χωριό με στρατιωτική στολή και οπλισμένος με καλάσνικοφ και εκτελούνταν από την ελληνική αστυνομία. Η μισή Ελλάδα θα πανηγύριζε. Δυστυχώς όμως το ζήτημα δεν είναι η λογική, η συζήτηση ή τα επιχειρήματα. Η κοινωνία βουλιάζει συνεχώς στο βούρκο του παραλογισμού, των fake news, των παρωπίδων και του μίσους.

Στην πραγματικότητα (και) η αριστεροδεξιά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ -και κάθε κυβέρνηση- είναι προδότες της ελπίδας του κόσμου και όχι “προδότες του έθνους”. Υπηρετούν κανονικότατα τα συμφέροντα και τα σχέδια του ελληνικού κράτους. Τα κράτη δεν αλλάζουν τους στρατηγικούς τους στόχους ανάλογα με την κάθε κυβέρνηση. Τα κράτη είναι πολεμικές μηχανές σε αναμονή, για να διεκδικήσουν όλο και μεγαλύτερη πίτα από την παγκόσμια σκακιέρα του κέρδους για τους λίγους και εις βάρος των πολλών.

10 χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου τότε μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τους δολοφόνους της ΕΛ.ΑΣ. κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν τη νεολαία σε κρέας για τους πολέμους που ονειρεύονται, σε ηλίθιους φανατικούς που “θα μαχαιρώνουν στην καρδιά” όσους έχουν βαφτίσει εθνομηδενιστές ανθέλληνες και προδότες. Αν επικρατήσει η μαζική βλακεία είναι δεδομένος ο κατήφορος όλων μας στην κόλαση του φασισμού, της αλληλοσφαγής και του πολέμου. Η μόνη λύση είναι η ενότητα ενάντια σε ότι μας καταπιέζει πραγματικά και ο αγώνας για μια καλύτερη κοινωνία ευημερίας και αλληλεγγύης χωρίς μίσος, φτώχεια και πόλεμο.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΔΕΞΙΑ &ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΤΩΧΕΙΑ-ΠΟΛΕΜΟ-ΦΑΣΙΣΜΟ

Pasamontana

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της Εντάξει Πληροφορίες