Κόρινθος: Επίθεση με μπογιές σε εκκλησία

0
222
Smashed Store window

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες αλλόκοτων σκανδάλων που προέρχονται από τον χώρο της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας (και όχι μόνο). Παραληρήματα μίσους από θρησκευτικούς εκπροσώπους ενάντια σε μετανάστες και LGBTQ άτομα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις δηλώσεις του παρανοημένου μητροπολίτη Αμβρόσιου. Οικονομικές απάτες, με πιο πρόσφατο γεγονός την μπίζνα μεταξύ ιερέων και εφοριακών στα Φάρσαλα, με αποτέλεσμα το τσέπωμα υπέρογκων ποσών. Τέλος, άλλο ένα περιστατικό παιδεραστίας από ρασοφόρα κτήνη ήρθε να προστεθεί στη λίστα, με θύμα αυτή την φόρα την 29χρονη κοπέλα από την Κύπρο η οποία δεν άντεξε την χρόνια κακοποίηση από τον ιερέα – πατριό – βιαστή της.

Φυσικά, όλα αυτά καταλήγουν ψιλά γράμματα εν μέσω της θρησκευτικής μανίας των ημερών , καθώς ιερείς , πολιτικοί αλλά και πιστοί συναινούν σιωπηλά σε αυτά τα εγκλήματα, κάτω από τον κατανυκτικό μανδύα της γιορτής του πάσχα.

Έτσι λοιπόν, τα ξημερώματα του μεγάλου Σαββάτου ως ελάχιστη πράξη στοχοποίησης πετάξαμε μπογιές στον ναό της αγίας Άννης στην Κόρινθο, θέλωντας να υπενθυμίσουμε πως κάποιοι από εμάς όχι μόνο δεν παραβλέπουν αυτά τα έκτροπα, αλλά θα συνεχίσουν να κλιμακώνουν τον αγώνα τους με κάθε μέσο ενάντια στον πυλώνα νοητικής υποδούλωσης που ακούει στο όνομα οργανωμένη θρησκεία.

Κλείνωντας, θα θέλαμε να θίξουμε (πάντα στο πλαίσιο μιας εποικοδομητικής συζήτησης) την κατά την άποψη μας σχετική απάθεια του Α.Α χώρου όσον αφορά το θέμα της αντιθρησκείας, προτείνοντας με την σειρά μας μια μαζικότερη και συνεχόμενη στοχοποίηση με όποιον τρόπο θεωρεί ο καθένας κατάλληλο, δίνοντας έμφαση στην επαρχία, όπου η επιρροή της εκκλησίας είναι μαζικότερη και πιο επιδραστική, κυρίως λόγω του κλειστού της κοινωνίας, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Κόρινθο.

Αναρχικές / Αναρχικοί

via athens.indymedia.org