Κομοτηνή: Παρεμβάσεις στη Μνήμη του Βασίλη Μάγγου

0
388

Λάβαμε 31/07/2020

Την Πέμπτη 30/07/20 ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συντρόφων/συντροφισσών του Βόλου, βάψαμε σύνθημα στο πάνω μέρος του αμφιθεάτρου της παλιάς νομικής έτσι ώστε να είναι ορατό από τον πεζόδρομο και το απέναντι σχολείο. Παράλληλα παρεμβήκαμε με πανό και μοίρασμα κειμένου στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε και φωτογραφίες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

Στις 13/06/20 πραγματοποιήθηκε στον Βόλο διαδήλωση ενάντια στην λειτουργία του εργοστασίου καύσης σκουπιδιών ΑΓΕΤ/Lafarge. Μια διαδήλωση με χιλιάδες κόσμο η οποία χτυπήθηκε άγρια από τις δυνάμεις καταστολής με αποτέλεσμα τραυματισμούς και συλλήψεις.

Την επόμενη μέρα 14/06 αλληλέγγυος κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από τα δικαστήρια για συμπαράσταση στους συλληφθέντες. Την συγκέντρωση αλληλεγγύης πλαισίωσε και ο σύντροφος Βασίλης Μάγγος, γνωστός στην πόλη του Βόλου για την πολιτική του δράση και την συμμετοχή του στους τοπικούς αγώνες.

Κατά την διάρκεια μεταφοράς των συλληφθέντων, ο Βασίλης αγανακτισμένος κινήθηκε αυθόρμητα προς το μέρος τους, όπου και δέχθηκε δολοφονική επίθεση από πολυάριθμους μπάτσους. Ο ξυλοδαρμός και βασανισμός του συνεχίστηκε κατά την μεταφορά του στο τμήμα καθώς και κατά την διάρκεια της κράτησής του. Εν τέλει αφέθηκε ελεύθερος σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο πεζοδρόμιο έξω από το τμήμα. Σύντροφοι/σσες που πήγαιναν επισκεπτήριο στους συλληφθέντες της διαδήλωσης βρήκαν τον Βασίλη σε αυτήν την κατάσταση και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Εδώ να αναφέρουμε πως αν δεν τον έβρισκαν κοντινοί του άνθρωποι και δεν μεταφερόταν άμεσα στο νοσοκομείο μπορεί και να κατέληγε εκείνη την μέρα μιας και πέρα από τα σπασμένα πλευρά είχε τραύματα και σε ζωτικά όργανα.

Για τα βασανιστήρια που υπέστη από τους μπάτσους ο Βασίλης έχει αναφερθεί αναλυτικά σε δημόσιο κείμενό του. https://athens.indymedia.org/post/1605801/ Ένα μήνα μετά στις 13/07 βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του από την μητέρα του.

Η κρατική χυδαιότητα συνεχίστηκε και κατά της οικογένειάς του με την αυθαίρετη μεταφορά της σωρού του στη Θεσσαλονίκη με την δικαιολογία ότι στη Λάρισα δεν υπάρχει ιατροδικαστής. Αν και η οικογένεια του Βασίλη δεν είχε πρόβλημα να περιμένει 1 μέρα για να μεταφερθεί η σωρός στη Λάρισα, δεν ρωτήθηκε και με εντολή εισαγγελέα έγινε η μεταφορά στη Θεσσαλονίκη ενώ ακολούθησε το κλείσιμο του ιατροδικαστικού κέντρου Λάρισας για 15 μέρες δικαιολογώντας έτσι την μεταφορά. Υπεύθυνη ιατροδικαστής ορίστηκε η Ρουμπίνη Λεοντάρη, πρώην στέλεχος του ΛΑ.ΟΣ. και της Ν.Δ. η οποία έχει καταδικαστεί το 2012 για ψευδορκία και εμπλέκεται σε πολλές υποθέσεις με παραποιήσεις εγγράφων και συγκαλύψεις θανάτων ασθενών.

Το επίσημο πόρισμα της ιατροδικαστής ήταν οξύ πνευμονικό οίδημα κάτι το οποίο έχει μικρή σημασία καθώς κανένας ιατροδικαστής δεν μπορεί να αποτυπώσει την ψυχολογική κατάρρευση που ακολουθεί μετά από τέτοιου είδους πολύωρα βασανιστήρια ενώ το σώμα του Βασίλη ακόμα ανάρρωνε από τα σοβαρά τραύματα που του προκάλεσαν οι μπάτσοι.

Για εμάς φυσικοί αυτουργοί είναι οι μπάτσοι και ηθικοί αυτουργοί το κράτος και ο Χρυσοχοϊδης, ενώ μερίδιο ευθύνης φέρει και η πλειοψηφία της κοινωνίας που σιωπά μπροστά στην αστυνομική βαρβαρότητα όλα αυτά τα χρόνια και ειδικότερα μπροστά στην ακραία πολιτική καταστολής που εφαρμόζει η Ν.Δ.

Εμείς από την μεριά μας κι ας μην νικήσουμε ποτέ θα πολεμάμε πάντα . Για τον Βασίλη και για όσους δολοφονήθηκαν από τον κρατικό μηχανισμό.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΣΑΣ

Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D.