Αρχική » mpalothia - BLOG | Τελευταία νέα » Κινητοποίηση στις φυλακές Τρικάλων

Κινητοποίηση στις φυλακές Τρικάλων

Λάβαμε 09/06/2018

Τρίκαλα 6-6-2018
Προς Υπουργείο Δικαιοσύνης

Υπόμνημα κρατούμενων Κ.Κ. Τρικάλων

Κύριοι με το παρών υπόμνημα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο κατάστημα και παρ’ όλο που τα έχουμε επισημάνει στην διεύθυνση, χρονίζουν και δεν λύνονται.

Α. Το φαγητό είναι ελάχιστο σαν ποσότητα, χαμηλής ποιότητας και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός ενήλικα ανθρώπου

Β. Η γραμματεία της φυλακής υπολειτουργεί με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν τι κινήσεις νομικές πρέπει να κάνει ο κάθε κρατούμενος , δεν δέχεται ακροάσεις, καθυστερεί έως και ένα μήνα να διώξει αιτήσεις κρατούμενων, ως επί το πλείστον, αιτήσεις μεταγωγών με αποτέλεσμα, λόγω και της καθυστέρησης από το ΚΕΜ, να υπάρχουν κρατούμενοι οι οποίοι δικαιούνται να μεταχθούν σε αγροτικές φυλακές ή υπόδικοι σε δικαστικές, και να πραγματοποιούνται αυτές μετά από 6-8 μήνες ή και καθόλου.

Γ. Ο οδοντίατρος και ο παθολόγος της φυλακής έρχονται μια φορά την εβδομάδα και δεν μπορούν να προσφέρουν την απαραίτητη μέριμνα και τα φάρμακα που χρειάζεται ο κάθε κρατούμενος, αναγκάζεται δε να τα αγοράζει με δικά του έξοδα γιατί η φυλακή δεν τα καλύπτει.

Δ. Το κατάστημα δεν έχει κοινωνική υπηρεσία και την θέση αυτή καλύπτει η ψυχολόγος της φυλακής, η οποία κατά την γνώμη μας εκτελεί πλημμελώς τα καθήκοντά της και δεν μπορεί να δώσει τις απαραίτητες λύσεις και συμβουλές στα πρόβλημα μας.

Ε. Η διεύθυνση της φυλακής κρατάει απόσταση από τους κρατούμενους, πολλές φορές αδιαφορεί για αιτήσεις ακροάσεων, και όταν τελικά δέχεται κάποιες ακροάσεις που αφορούν προβλήματα λειτουργίας της φυλακής, μιλάει με τρόπο επιθετικό και υποτιμητικό στους κρατούμενους προκειμένου να δημιουργήσει ένταση στην συζήτηση και να μην υπάρξει αποτέλεσμα .

Επιπλέον αρνείται να αναλάβει ευθύνες που αναλογούν στην θέση της και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τις δεκάδες απορριπτικές άδειες.

Για τους παραπάνω λόγους σε ένδειξη διαμαρτυρίας , θα κρατήσουμε τα κελιά μας και τις πόρτες των προαυλίων και ζητάμε από το υπουργείο να επιληφθεί της κατάστασης και να δοθεί ΑΜΕΣΑ λύση.

Σε περίπτωση που σε μία εβδομάδα δεν έχουμε κάποια απάντηση , η κινητοποίηση θα κλιμακωθεί και στις βραδινές ώρες.

Τα παραπάνω προβλήματα που σας αναφέρουμε καθιστούν την κράτησή μας στο παρόν κατάστημα , πέρα από κάθε αρχή ισότητας ανθρώπου προς άνθρωπο, παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα μας και θα πρέπει να δείξετε την δέουσα προσοχή για την γρήγορη επίλυση τους.

Οι κρατούμενοι Κ.Κ. Τρικάλων

Δείτε επίσης

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ΄ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: 1)ΑΠΑΝΤΗΣΗ -ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ (8-6-18) ΚΑΙ 2) ΠΟΛΙΤΙΚΙΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ(18-5-2018)

Λάβαμε 21/08/2018 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ …

Αφήστε μια απάντηση