Κιλκίς : Ενημέρωση από την πορεία αλληλεγγύης στις/στους μετανάστριες/μετανάστες [22/01]

Αρχικά, έγινε προσυγκέντρωση με μικροφωνική στην πλατεία Ειρήνης, όπου διαβάστηκε και μοιράστηκε το κείμενο της πορείας, και πετάχτηκαν τρικάκια. Έντονη ήδη από την αρχή η παρουσία μπάτσων και ασφαλιτών σε κοντινή απόσταση γύρω από την πλατεία.

a1a

Την πορεία πλαισίωσαν σύντροφοι και συντρόφισσες και από άλλες πόλεις, δημιουργώντας μια επαρκή για τα δεδομένα της πόλης δυναμική. Οι μπάτσοι είχαν κινητοποιήσει αξιοσημείωτη δύναμη, όπου πέρα από την κλούβα που ήταν δίπλα στο σημείο προσυγκέντωρσης, υπήρχαν άλλες δυο στο Α.Τ. και κατά τη διάρκεια της πορείας μηχανές βρίσκονταν συνεχώς δίπλα στο σώμα της πορείας και σε τριγύρω στενά.

Παρόλα αυτά, ο παλμός ήταν δυνατός και φωνάχτηκαν αναρχικά, αντικρατικά, αντιφασιστικά συνθήματα, συνθήματα ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις φυλακές και τον εγκλεισμό, καθώς επίσης και συνθήματα αλληλεγγύης στους μετανάστες και στους φυλακισμένους αγωνιστές.

Η πορεία πέρασε απ’ το ξενοδοχείο Ευρυδίκη που φιλοξενεί στελέχη της frontex και έκανε στάση εκεί με τρικάκια να πετιούνται μπροστά απ’ την είσοδο και να φωνάζονται συνθήματα, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε μέσα από γειτονιές στον κεντρικό δρόμο της πόλης.

Έκανε στάση επίσης στα γραφεία της Χ.Α. Εκεί, οι ντόπιοι φασίστες με τον βουλευτή τους Χατζησάββα, γνήσιοι κοντινοί φίλοι των μπάτσων, και γνωστών ασφαλιτών της πόλης, φύλαγαν μαζί τους τα γραφεία από νωρίς, χωμένοι στη καβάντζα τους με τις πλάτες όλων αυτών.

a6

Υπήρξε έντονη ατμόσφαιρα καθώς περνούσε η πορεία από δίπλα, με τα αντιφασιστικά συνθήματα να ακούγονται δυνατά στο μέρος. Συνεχίζοντας τη διαδρομή της, πέρασε απ’ τον κεντρικό πεζόδρομο (25ης Μαρτίου) , όπου οι μπάτσοι πεζοί και με μηχανές πίεζαν στο πίσω μέρος, όμως η πορεία στάθηκε και κράτησε το δυναμισμό της. Τελικά, κατέληξε πάλι στο σημείο του καλέσματος, όπου πάλι μας επισκέφτηκε κλούβα και παρέμεινε μέχρι την αποχώρηση των συγκεντρωμένων. Η παραπάνω κινητοποίηση και συμπεριφορά της καταστολής δεν μας προκαλεί έκπληξη.

Τόσο η φύση του καλέσματος της συνέλευσης αναρχικών απ’ τις γύρω πόλεις από αντιφασιστική σκοπιά με όρους ευρύτερης πόλωσης της περιοχής, όσο και τα χαρακτηριστικά του μέρους (Ειδομένη, σύνορα, ακροδεξιοί αυτοματισμοί), απ’ τη μία έπαιξαν το ρόλο τους για το κράτος, απ’ την άλλη επικυρώνουν τη βαρύτητα των στοχεύσεων μιας τέτοιας δράσης στο τώρα.

Σε όλο αυτό το γελοίο τσίρκο των μπάτσων, η πορεία διατήρησε το χαρακτήρα της και τη σταθερότητά της, πετυχαίνοντας του σκοπούς της.

Εμείς απ’ την πλευρά μας μόνο ως θετική μπορούμε να εκτιμήσουμε τη δράση, κατά την οποία υπήρξε διάχυση αναρχικού, αντιφασιστικού λόγου στους δρόμους της πόλης και με τους δικούς μας όρους, καλλιεργώντας ένα κλίμα αλληλεγγύης, αντίδρασης και αντίστασης.

Ανταπόκριση από αλληλέγγυ@

a7

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες