Καβάλα: Έκαναν καταγγελία περιστατικού κακοποίησης ζώου και τους έριξαν πρόστιμο για παράβαση κυκλοφορίας.

0
1372

Λάβαμε 21/03/2021 από ΣΥΝέλευση Ενάντια στις ΦΟλες Συν.ε.φο

Μήνυμα που μας έστειλαν inbox στην “Συνέλευση ενάντια στις φολες – ΣΥΝ.ΕΝ.ΦΟ. ” ( ομάδα που ασχολείται με τα ζητήματα κακοποίησης και δηλητηριάσεων ζώων, στην πόλη της Καβάλας) και έλαβε χώρα στην περιοχή Μαμαλουκα λίγο έξω από την Καβάλα.

Με τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας να μην έχουν τελειωμό, έρχεται να προστεθεί και ένα γεγονός αστυνομικής συγκάλυψης σε κακοποίηση ζώου.

Το περιστατικό έχει καταγραφεί και από το φιλοζωικό σωματείο της πόλης, Αίσωπος, όπου προχώρησαν στην καταγγελία της αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Ακολουθεί το μύνημα όπως μας στάλθηκε.

Χθες την παρασκευη 19/3/2021 έπεσε στην αντίληψη ενός πολιτη που είχε μετακινηθεί νομιμως για προσωπικους λόγους σε άλλη περιοχη από τη μόνιμη κατοικία του, κακοποίηση ζώου και κλάματα από κουτάβι σε τρέιλερ εντός ακατοίκητου οικοπέδου. Αμέσως ο πολιτης καλεσε το φιλοζωικό σωματείο της πολης , και με παροτρυνση τους, κάλεσε επειτα το αστυνομικό τμήμα Καβάλας για καταγγελία του περιστατικου. Η απάντηση που έλαβε είναι ότι δεν μπορεί να γίνει άμεση κινητοποιηση συναδέλφων για να παρεβρεθουν στο μερος, και ο πολιτης αποχώρησε.

Το Σάββατο 20/3/2021 ο πολιτης με άλλους δυο φιλόζωους πολιτες, βρέθηκαν στο ίδιο μέρος με σκοπό την επώνυμη καταγγελία του περιστατικου και κλήση στο αστυνομικό τμήμα. Μετά από αναμονή περιπου μισής ώρας κατέφθασαν στο σημείο τρεις αστυνομικοί με περιπολικο. Έπειτα από μια μικρή αναφορά στο περιστατικο κακοποίησης του ζώου ξεκίνησαν τις προσωπικές ερωτήσεις στον καθένα για τους λόγους και τις αποδείξεις μετακίνησης στους στο συγκεκριμένο σημείο. Αφου αιτιολογηθηκε από μερια τους η παρουσια τους και ενώ αναφέρθηκαν στο άρθρο του νόμου περι κακοποίησης ζώων, επέμεναν στο ότι η παρουσια των πολιτων στο σημείο είναι αδικαιολόγητη και παρανομη και προεβησαν στην επιβολή προστιμων στους 2 από τους 3 πολιτες. Αναφέρεται ότι καθ όλη τη διάρκεια οι αστυνομικοί μιλουσαν απαξιωτικά, δεν άκουγαν τους λόγους των πολιτων και με κάθε αντίλογο απειλούσαν με περαιτερω επιβολή προστιμων και αυτόφωρο.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί που παρεβρεθηκαν είχαν ελάχιστη ενασχόληση για το λόγο για τον οποίο κλήθηκαν.

Θεωρούμε ότι τέτοιες συμπεριφορές αποτρέπουν τους πολιτες που επιθυμουν να βοηθήσουν με οποιοδηποτε μέσο, να παρεμβαινουν σε περιστατικα κακοποίησης ζωων.

Δημοσιοποιουμε το περιστατικο γιατί η απαντηση σε μια προσπαθεια διάσωσης ενός κακοποιημενου ζώου ήταν η επιβολη προστιμων για παραβιαση υγειονομικών μέτρων.