Καβάλα: Αντιεκλογική πορεία και οι σερίφηδες της πόλης

Ο Σερίφης της Καβάλας σε επικίνδυνες αποστολές…

Την Παρασκευή 16 Μαΐου οργανωθήκαμε περίπου 50 άτομα και πραγματοποιήσαμε μια μικρή πορεία από τα πεζοδρόμια της πόλης μοιράζοντας αντιφασιστικό και αντιεκλογικό υλικό. Εν μέσω μιας προεκλογικής περιόδου που κορυφωνόταν, αποφασίσαμε να δείξουμε την αντίθεσή μας στους επίδοξους σωτήρες μας.

Έπειτα από τη διέλευση μας από το Α.Τ. Καβάλας, όπου φωνάχτηκαν αντιφασιστικά συνθήματα και στο ύψος του Ναού του χρήματος Αγ. Παύλου η αστυνομία επιχείρησε να επιτεθεί με πρόφαση την αναγραφή συνθημάτων.

Να τονίσουμε πως η πίστη σε οποιαδήποτε θρησκεία αποτελεί πρόβλημα του ίδιου του πιστού. Το δικό μας πρόβλημά είναι οι εκμεταλλευτές των ποιμνίων που καπηλεύονται την ανάγκη των πιστών στο όνομα της απληστίας και του κέρδους, πετούν άστεγους από κτήρια δικής τους ιδιοκτησίας, ενώ δε φοβούνται να ξεσπιτώσουν ολόκληρες οικογένειες που δεν έχουν να τους πληρώσουν τα θεόσταλτα ενοίκια. Η εντολή “βοήθα τον πλησίον σου” σταματά εκεί που ξεκινά η εκκλησιαστική περιουσία.

Στιγμιότυπα της δράσης του Σερίφη Κοσκερίδη (Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας)

Ο παραπάνω σερίφης ακολουθώντας την πορεία από το Α.Τ. και μετά, μαζί με το συρφετό του (ασφάλεια, ΟΠΚΕ) και με την πρόφαση της αναγραφής συνθήματος στην εκκλησία, προσπαθεί να πραγματοποιήσει ο ίδιος 2 συλλήψεις, πράγμα που δεν καταφέρνει.

Οι σύντροφοι, όντας αλληλέγγυοι μεταξύ τους, απεγκλώβισαν τους παραλίγο συλληφθέντες από τα “στιβαρά μπράτσα” του καουμπόι. Η αμέσως επόμενη κίνηση του διευθυντή της αστυνομίας ήταν να εγκλωβίσει την πορεία 15 μέτρα πιο πάνω, μπροστά στην αυλή του Αγ. Παύλου, μέσω μιας κυκλωτικής κίνησης των ΔΙΑΣ και υπολοίπων ενστόλων.

Ο όγκος της πορείας δέθηκε αλυσίδες προστατεύοντας ο ένας τον άλλον από συλλήψεις φωνάζοντας ταυτόχρονα συνθήματα. Στο σημείο αυτό, ο χρήζων ψυχιατρικής παρακολούθησης Σερίφης, μαινόμενος στο κινητό του τηλέφωνο έδινε εντολή σε μονάδα των ΜΑΤ να αποκλείσουν την κατάληψη Βύρωνος 3, φωνάζοντας πως ήταν το τελευταίο μας λάθος και πως σήμερα θα τελείωναν όλα.

Κατά την διάρκεια της εξουσιαστικής επιληπτικής κρίσης του,προσπαθούσε να απωθήσει σπρώχνοντας μέλος της πορείας, αλλά όταν αντιλήφθηκε την καταγραφή του συμβάντος από 2 βιντεοκάμερες, αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά εκεί το θέατρο του παραλόγου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των γεγονότων, οι υφιστάμενοι του νταή, μη έχοντας καμία όρεξη να ακολουθήσουν, αυτή τη φορά, την αναίτια τακτική έντασης, τον αποδοκίμαζαν ψιθυριστά μεταξύ τους. Εν τέλει αποφασίζεται, έπειτα από διαβουλεύσεις με δικηγόρους, η πορεία να συνεχίσει μέχρι το τέλος της ομόνοιας και από εκεί μέσω της οδού Ρούζβελτ να κατευθυνθεί στο Αυτόνομο Στέκι Καβάλας και όχι την κατάληψη Βύρωνος 3.

Ο λόγος ήταν οι απειλές για συλλήψεις και το παραλήρημα του Σερίφη που ονειρευόταν την εκκένωση της Βύρωνος 3 και έδινε εντολές για αποκλεισμό της από τα ΜΑΤ.

Φυσικά μέχρι το τέλος η πορεία συνοδευόταν από διπλάσιες αστυνομικές δυνάμεις.

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε δυο ακόμα σημαντικά στοιχεία από το συγκεκριμένο συμβάν…

Πρώτον να τονίσουμε ένα ακόμα στιγμιότυπο του φασιστοπαραληρήματος του αστυνομικού διευθυντή.

Επιβεβαιώνοντας την επαγγελματική του στάση, στο άκουσμα του συνθήματος “έχουμε χούντα” απαντά με τη σειρά του “τώρα που θα γίνουν οι εκλογές θα τα πούμε καλά” και “τώρα θα δείτε τι σημαίνει χούντα και ταγματασφαλίτες”. Το μόνο που καταφέρνει είναι να μας επιβεβαιώσει τις ακροδεξιές πολιτικές πεποιθήσεις του και να διαψεύσει τον υπουργό καταστολής του πολίτη – Νικολάκη Δένδια, στο ότι έχει καθαρίσει τις αρχηγικές θέσεις της ΕΛ.ΑΣ. από τα φασιστικά σταγονίδια.

Σταγονίδια τα οποία κατάφεραν εδώ και χρόνια να γίνουν ποτάμι ολόκληρο…

Και δεύτερον την αντίδραση αυτών που παρακολουθούσαν το περιστατικό…

Ο κόσμος που παρακολουθούσε το περιστατικό έγινε μάρτυρας της επιβολής της κρατικής βίας μέσω μιας σιωπηλής αντιδραστικής απάθειας. Αυτή τη φορά όχι απέναντι από την οθόνη της τηλεόρασης του, αλλά σε όρθια στάση, στα πεζοδρόμια και τα μπαλκόνια του. Ελπίζουμε να μην κουράστηκαν από την ορθοστασία.

Τι μας λέει η στάση του σερίφη;

Ο παραπάνω άνθρωπος εκσφενδονίζει εδώ και χρόνια κοτσάνες πάνω στην απελπισία του να επιβάλλει χουντικές πρακτικές στους δρόμους μιας πόλης με μεγάλη εργατική και αντιφασιστική ιστορία.

Στην αναζήτηση μιας αίγλης ενός συστήματος που παρασύρεται σε διάλυση χρόνια τώρα, προσπαθεί να εκκενώσει την κατάληψη Βύρωνος 3, να συλλάβει τους υποτιθέμενους αρχηγούς του Αυτόνομου Στεκιού και να διαλύσει τον ευρύτερο Α/Α χώρο στην Καβάλα.

Στο μένος της προσωπικής του πλέον βεντέτας, ίσως και ατομικής του εμμονής, ο σερίφης κάνει ένα ακόμα “φάουλ” προσπαθώντας να καταστείλει μια πολιτική παρέμβαση, παρουσιάζοντας την ως τη συντέλεια του κόσμου της “νομιμότητας” που βιώνουμε.

Γιατί ο Κοσκερίδης δε θα γελάσει τελευταίος…

Η αντιπαράθεσή μας με την αστυνομία και με κάθε μορφή ένστολης και μη δύναμης, δεν έχει να κάνει με προσωπικά κόμπλεξ, αλλά με τη στάση μας απέναντι στα σκυλιά ενός αστικού κράτους, το οποίο καταπιέζει μέρα με τη μέρα περισσότερο τις ζωές μας, κλέβοντας μέχρι και το Οξυγόνο που αναπνέουμε.

Στα μούτρα του κάθε σερίφη βλέπουμε νοσταλγούς της χούντας, των Ες Ες και των ΕΑΤ/ΕΣΑ.

Αντιθέτως, ο νταής διευθυντής στα δικά μας πρόσωπα βλέπει ατομικότητα, αρχηγούς και καπεταναίους και όχι ένα ολόκληρο κίνημα.

Κύριε Κοσκερίδη πότε θ’ ανοίξετε κανένα βιβλίο για να καταλάβετε πως οι αναρχικοί ούτε θέλουν, ούτε έχουν αρχηγούς και ηγέτες;

Δε θα καταστείλετε ποτέ αυτό που δε μπορείτε να καταλάβετε…

Γιατί ο σερίφης της πόλης περιμένει τις εκλογές;

Διότι ως γνήσιο ακροδεξιό κατάλοιπο της επταετίας που αποδεικνύεται τα τελευταία χρόνια, πιστεύει σε μια επικείμενη νίκη της φασιστοδεξιάς ώστε να μπορέσει να λυμαίνεται τους δρόμους της πόλης μέσω της κάθε Πατριωτικής Κίνησης του Παππά, της Χ.Α. και όλου του υπόλοιπου δεξιού βόθρου, οι οποίοι θα τον βοηθήσουν να εκκενώσει τη Βύρωνος 3, να πάψει το Αυτόνομο Στέκι και να διαλύσει ό,τι πιο ριζοσπαστικό υπάρχει στην κοινωνία της Καβάλας.

Εμείς το μόνο που προτείνουμε στους ομοίους του, πέραν της ψυχιατρικής του νοσηλείας, είναι να προσέξουν τη συμπεριφορά του γιατί αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για τους πολίτες της Καβάλας, μέσω των εμμονών που τον διακατέχουν.

Αν ψάχνει για εστίες ανομίας, δε θα τις βρει στο Αυτόνομο Στέκι και στην Κατάληψη Βύρωνος 3, αλλά μέσα στα αστυνομικά κολαστήρια, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στις εκλογικές αυταπάτες.

Αναρχικοί/ές – Αντιεξουσιαστές/ριες

via athens.indymedia.org

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες