Error 404. Brain Not Found

Κάποιοι αριστεροί κατηγορούν τους αναρχικούς για την εκλογική άνοδο των ναζί, επειδή επιλέγουν την εκλογική απεργία. Λένε ότι αν οι αναρχικοί ψήφιζαν κάποιο αριστερό κόμμα τα ποσοστά των αυγών θα ήταν μικρότερα….

Αυτή η θέση είναι και προκλητικά ανέντιμη και προκλητικά ανόητη:

-Οι αναρχικοί πάντα απείχαν από τις εκλογές. Δεν άλλαξε κάτι τώρα.-Σημασία δεν έχουν τα ποσοστά αλλά οι ψήφοι των ναζιστών. Τον Μάιο 2012 441.000, τον Ιούνιο 2012 426.000 και τώρα, με ποσοστό ενσωμάτωσης 97,10% 443.000. Το πόσοι φασίστες υπάρχουν έχει σημασία και όχι το ποσοστό επί τοις εκατό. Στο κάτω κάτω της γραφής σε καμμία περίπτωση τα ποσοστά της ΧΑ δεν έχουν αντίκρισμα ούτε σε έδρες ούτε σε δήμους ή περιφέρειες.

-Το να θεωρεί κάποιος ότι μια σχετική ήττα στις εκλογές (τι θα ήταν αλήθεια ήττα των ναζί; ποιο ποσοστό…;) σημαίνει και ήττα των φασιστών και του φασισμού είναι δείγμα ενός εντελώς κάλπικου (και κάλπη-κου) αντιφασισμού. Ενός «αντιφασισμού» που δεν χωράει τον αντιφασισμό του δρόμου και της καθημερινότητας, τον αντιφασισμό των αναρχικών.

-Το να ζητάς από κάποιους να σε ψηφίσουν παρόλο που ξέρεις ότι δεν συμφωνούν σε πάρα πολλά μαζί σου και κυρίως ότι διαφωνούν στη συγκεκριμένη πρακτική (συμμετοχή στις εκλογές), είναι ο απόλυτος αμοραλισμός. Ουσιαστικά ζητάς εξουσιοδότηση εν λευκώ δείχνοντας και την πραγματική σου ποιότητα (εγώ ξέρω και επικροτώ το αντιπροσωπευτικό σύστημα) αλλά και πόσο περιφρονείς τις απόψεις αυτού του οποίου την ψήφο ζητάς. Σε τι διαφέρεις από τους άλλους κομματάρχες και πολιτικάντηδες;

-Ακόμα κι αν όλοι οι αναρχικοί ψήφιζαν ένα τέτοιο κόμμα, τα εκατοστιαία ποσοστά των φασιστών δεν θα άλλαζαν ιδιαίτερα. Αυτή η αριθμολαγνεία κάποιων δείχνει τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την πολιτική. Δικαίωμα τους αλλά ας μην μιλάνε για επανάσταση, ανατροπή, εξέγερση και άλλα τέτοια ωραία. Ας περιοριστούν να μετράνε ψηφοδέλτια και να παζαρεύουν με την εξουσία για ψίχουλα.

-Όταν εμείς λέμε ότι η κοινωνία είναι συνυπεύθυνη, οι αριστεροί μας κατηγορούν για ελιτιστές. Τώρα που η κοινωνία αποδεικνύει ότι σε μεγάλο βαθμό έχει εκφασιστεί, φταίμε πάλι εμείς που δεν ψηφίσαμε. Η δε άποψή τους για τον πιο μαχητικό αντιφασισμό που εκφράζει τους περισσότερους αναρχικούς είναι «καταδικάζουμε τη βία και όποιος αντιστέκεται ενεργά στην καθημερινή φασιστική βία είναι κι αυτός φασίστας»….

-Τέλος, από ηθική άποψη, είναι εντελώς άθλιο να ζητάς ευθύνες από τον μόνο χώρο που εμμένει με συνέπεια στις απόψεις του θέλοντας να τον κάνεις συνεργό σε πράξεις που υποτίθεται ότι και εσύ, ο αριστερός, θεωρείς επουσιώδεις (πολλοί αριστεροί αρχίζουν με τη ρήση της Έμμα Γκόλντμαν για τις εκλογές, ότι αν μπορούσαν ν’ αλλάξουν κάτι θα ήταν παράνομες), και μετά αρχίζουν το κομματοσκυλιακό τους παραλήρημα..

Γι’ αυτό ας σιωπήσουν όσοι ρίχνουν ευθύνες για την ΧΑ στον α.α χώρο. Έτσι κι αλλιώς δεν φημίζονται για την οξύνοια της πολιτικής τους ανάλυσης. Ας πάρει ο κάθε πολιτικός χώρος το δρόμο του και αντίστοιχα, ας αναλάβει τις ευθύνες του. Η αριστερά με τον εκλογικό της «αντιφασισμό» και οι αναρχικοί όπως νομίζουν.

via Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες