Κατάληψη Στρούγκα: Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις – Αλληλεγγύη στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου

0
218

Το πρωί της Δευτέρας 13/3, μπάτσοι συνοδεία δικαστικού λειτουργού πραγματοποίησαν μια ακόμα εισβολή σε εστία αγώνα, πλήρως ενορχηστρωμένη με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις που έγιναν την ίδια ώρα στην κατάληψη της Βίλας Ζωγράφου και εκείνη της στέγης προσφύγων στο Δρακοπούλειο κέντρο. Στο στέκι προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές ενώ εκλάπησαν και χρήματα από το ταμείο (600 ευρώ) τα οποία προορίζονταν για την κάλυψη δικαστικών και ιατρικών εξόδων συντρόφων.

Οι επιθέσεις αυτές δεν μας προκαλούν καμία έκπληξη μιας και δε δυσκολεύεται να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για μια συνολικότερη πολιτική της κυβέρνησης με σκοπό τη βίαιη καταστολή των κέντρων αντίστασης και αγώνα. Σπεύδουν να τσακίσουν οτιδήποτε μπορεί να τους δυσκολέψει ή να σταθεί απέναντί τους, ακριβώς όπως έκαναν οι προκάτοχοί τους για να συνεχίσουν ανενόχλητοι την αφαίμαξη των ζωών μας και την αρπαγή του παραγόμενου από εμάς κοινωνικού πλούτου.

Παρά το γενικότερο κλίμα ραγδαίας υποχώρησης του εργατικού κινήματος και των ταξικών αντιστάσεων ενάντια στο κεφάλαιο και το κράτος του, οι επιθέσεις στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τις κινηματικές δομές δεν θα αποτελέσουν ένα εύφορο έδαφος για να μπολιάσει ο φόβος και η τρομοκράτηση των κοινωνικών αγωνιστών και όσων τους πλαισιώνουν με την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους. Θα φροντίσουμε εμείς γι’ αυτό, περνώντας στην αντεπίθεση.

Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται

Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας

Αντίσταση-Αυτοοργάνωση-Αλληλεγγύη

Κατάληψη Στρούγκα
Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος στη Νέα Φιλαδέλφεια

via strouga.espivblogs.net